Wat krijgen kinderen graag voorgelezen?!


De wolf en ze 7 geitjes is eigenlijk best een gruwelijk verhaal als je er even kort over nadenkt. Denk je er dieper over na dan moet je je ( lees ik ) toch eigenlijk eens gaan afvragen waar je ( lees ik ) mee bezig bent. Gisteren Roodkapje, ook al zoiets ...... de rode draad bij beiden: opgegeten worden door list en bedrog, gulzigheid, opengesneden of geknipte buiken, en als er dan iets levends uitkomt het vullen met stenen ( altijd handig om te weten in zo'n geval, zou dat ook in een survivalgids staan?) en dichtnaaien ( zonder verdoving en niemand die het merkt want het zijn goede slapers) en dan de onvoorstelbare vreugde van de onschuldige hoofdpersonen als de stenen hun werk doen en de hongerige slechterik verdrinkt ( volgens mij zou je tegenwoordig moord aan je broek hebben hangen en wel met voorbedachte rade volgens mij). De wolf is in beide verhalen behoorlijk de pineut, het arme dier. Maar mijn kleinste meid denkt er verder niet over na en lijkt er prima op te kunnen slapen.

Zij heeft het sprookjesboek gevonden in de boekenkast en dat wordt gekoesterd ook al hangen bijna alle bladzijden los. Morgen is volgens mij De schone slaapster of Assepoester aan de beurt en voor zover ik het mij herinner zijn hier ook wel enkele crimineel slechte passages in te vinden. Denk dat ik gewoon dapper blijf proberen om de boekjes van de bieb te gaan lezen of een ander lief en leuk boek uit mijn enorme kinderboeken collectie maar ik twijfel of ik een ander boek erdoor krijg. 

Mijn kleinste zoon ( en ik ook ) weet nu heel veel over uilen en vleermuizen ( beide nachtdieren vandaar samen in één hoofstuk) maar morgen zijn de vlinders aan de beurt. Het boek gaat over de grootste dieren van een soort, dus we hebben al hele grote spinnen gehad en andere beesten die je echt niet wil tegenkomen, niet bij dag noch bij nacht. Maar ook hij slaapt er prima op. Ik krijg er soms de kriebels van. En voorlezen uit een encyclopedie blijft apart vind ik. 

Maar ach, we lezen hé, wat maakt dan niet zo veel uit. Het voorlezen zelf is zo belangrijk! Dus voorlopig zet ik me zelf maar over de onderwerpen die ik lees heen.

Wat lezen jullie voor het slapen gaan voor?

signup

Wordt ook lid van yoors en lees en reageren op blogs.