Hoeveel nachtjes slapen nog?


Ik zie de sterren stralen in het duister. Ook de maan verspreidt, bijna vol, haar zilveren licht over de aarde. Het zijn niet de enige lichten aan de hemel, vurige strepen schieten omhoog om dan in een waaier van lichtende, veelkleurige diamanten te ontploffen. Enkele daarvan blijven langer zichtbaar en vormen tulpen en krokussen. Ik zie ineens de hemel lichter van kleur worden, tot helder hemelsblauw. Kleine witte wolkjes drijven voorbij en laten afwisselend de gouden zon zien – of even niet. Het kille heeft plaatsgemaakt voor een voorzichtige en prettige warmte. Ik ruik de lente! Ik glimlach, heerlijk is het!

Ik voel een aanraking op mijn schouder. ‘Gelukkig nieuwjaar’ schreeuwt iemand. Als ik mijn ogen open is het weer donker en zie ik een nieuwe vuurwerkpijl in een prachtig kleurenspel uiteen spatten.
Jammer, ik ben weer gewekt uit mijn voorjaarsdroom. 

(c) 2018 Hans van Gemert

Eigen foto


Word lid en beloon de maker en jezelf!