×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
DICTATOR DOLF .... EN HET GEESTESHUISJE

DICTATOR DOLF .... EN HET GEESTESHUISJE


DICTATOR DOLF .... EN HET GEESTESHUISJE

     Ik maak hem opnieuw omdat de foto verdwenen was en ik niet wist hoe deze terug te krijgen.

Gisteren was de sneeuw hier bijna weg, toch heeft vannacht een 'dolende kerstman; zijn zak met vlokken verloren .... het ligt er weer. Mooi plaatje hoor, prachtig zelfs, maar voor hen die de weg op moeten is het leuke er vaak al vlug van af.

Ik geniet vanachter mijn raam, bakje thee mijn havermout, lekker warm en mijn hubby in de buurt. Dan genieten we hoor. Ik hoop dat degene die mij vandaag komen bezoeken uitkijken, het gaat stormachtig weer worden met van alles en nog wat hoorde ik uit de wekker vanmorgen. Hier gezond willen worden en buiten verongelukken is voor mij GEEN optie.... uitkijken dus , en anders thuisblijven ! Goed de weerberichten afluisteren. Kijk jij ook uit vandaag? Als je er persé door moet ....doe het kalm aan . Ben zuinig op jezelf en anderen.


Ik zal het hier ook tegen en mannetjesmerel zeggen. En dan dat hij zuinig moet zijn op zijn gevederde medevogels. We hebben een dictator in de tuin. De pindakaas staat weer in ons 'geesteshuisje' en deze bewaakt (en bewaart) hij met zijn leven.  Dat 'geesteshuisje' is een echt geesteshuisje uit Thailand. Daar willen ze lieverd niet (en begrijpelijk)  dat de overledenen na hun dood hun plekje nog in huis opeisen en daar 'ronddolen'.  Daarom maken ze deze  huisjes, zetten ze buiten zodat de overledenen hun eigen 'onderkomen' hebben.  Ze versieren deze huisjes met poppetjes en andere dingen en offeren hun waar aan de familieleden.   Ik doe dat anders en heb er een vogelhuisje van gemaakt en ik 'offer' voor de vogels.  Niet om ze buiten te houden , dat willen ze zelf , maar om ze te steunen in barre dagen van kou en vorst. 

Nu terug naar onze 'dictator-merel'.  Wij noemen hem  Dolf. Niemand mag er aan behalve hijzelf. elke vogel wordt bruut weggejaagd onder luid gekrakeel en met veel stampij . Zelfs zijn vrouwtje gaat hij te lijf.  Oké  , ik weet het een vechtrelatie is ook een relatie, alleen ambieer ik deze niet. Hij zal wellicht meer verbranden met het wegjagen dan dat hij het gebruikt voor 'voeding'. Maar goed , voor sommigen is macht 'voeding'... ik verdenk er deze dictator ook van !

Heel af en toe gaat hij even weg zodat wolken andere vogels van mus tot mees vink vink tot andere merel ook even een nootje kunnen meepikken. En dan zijn de spreeuwen er nog niet eens . Ik ben benieuwd welke vogeloorlog we dan krijgen , deze zijn namelijk exact hetzelfde en zijn met veel meer ;) . Stiekem zit ik te wachten op dat 'koekje van eigen deeg' voor meneer Dolf dan, en hoop ik dat een dergelijke ervaring hem wat 'nederiger' mag en zal maken. Dit weekend gaan we zorgen dat er elders ook wat pindakaas komt, hij kan in elke geval niet op TWEE plekken zijn !

Voor ons  peanuts   toch ?


Mary-José Knuvelder


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word lidEncaustichris
Weer wat geleerd, na drie jaar in Thailand me af gevraagd te hebben waarom iedereen toch die kleine huisjes heeft staan....!
17-12-2017 13:27
17-12-2017 13:27 • 1 reactie • Reageer
HeArt&SoulConnection
wahah , en dan moet je va een Hollandse kaaskop horen wat het is hihi wat een giller he !
17-12-2017 15:48
17-12-2017 15:48 • Reageer
Xandra
Heel graag gelezen.
15-12-2017 18:38
15-12-2017 18:38 • 1 reactie • Reageer
HeArt&SoulConnection
dank je lieverd, dat het je aanspreekt
15-12-2017 19:21
15-12-2017 19:21 • Reageer
HeArt&SoulConnection
Hans, ben ik weer ik zie wel mijn post maar geen knopjes (die zag ik eerder wel . WAT doe ik fout? (ja ik ben echt erg hoor )
15-12-2017 14:09
15-12-2017 14:09 • Reageer
johan_jongedijk
Leuk ook om te lezen
15-12-2017 13:50
15-12-2017 13:50 • 1 reactie • Reageer
HeArt&SoulConnection
dank je Johan !!
15-12-2017 14:10
15-12-2017 14:10 • Reageer
Hans van Gemert
Nogmaals leuk en mooi geschreven :-)
15-12-2017 12:09
15-12-2017 12:09 • 1 reactie • Reageer
HeArt&SoulConnection
Dank je Hans, ik kreeg het niet klaar de foto weer toe te voegen . en NU krijg ik het weer niet klaar de andere blog te verwijderen....zucht ... niet blond... maar BLIND geloof ik
15-12-2017 13:21
15-12-2017 13:21 • 1 reactie • Reageer