We zijn toch geen slaven van Facebook?

We zijn toch geen slaven van Facebook?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Gisteren verwelkomden we 1960 - 1980 die posts van Yoors naar haar Facebook pagina ging delen. Dit is een mevrouw - ik ken haar verder niet - die volgens haar bio op Yoors al 5 jaar aan deze Facebook pagina werkt.  

  • Door nu wat posts van Yoors naar Facebook te delen genereert ze views die worden betaald door Yoors. 
  • Ze verdient daar normaalgesproken niets aan. Ze verricht al jaren gratis arbeid voor Facebook! 
  • Facebook verdient miljarden per jaar aan JOU die op HAAR pagina komt en advertenties ziet. 

Quote

Big data is like big tobacco. Presumed to be safe for decades and when we understood the cancer it brought, it was hard for people to quit. 

Peter Sunde TPB


Als ik dit stukje dan op haar pagina aantref word ik echt een beetje triest.
We hebben echt nog niet half door wat er met ons gedaan wordt op de grote netwerken.
Ik heb een vergelijking gelezen waarvan ik niet hoop dat deze gaat kloppen: Eerst wisten we van sigaretten ook niet dat we er kanker van kregen. Toen we het wel wisten konden velen niet meer terug. 


Zelf een mening vormen over Yoors in plaats van op grote afstand te oordelen ?  Word lid en oordeel zelf. Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (25 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Jammer hoe mensen elkaar alles misgunnen ...
hoe triestig kan je zijn
| 17:02 |
Ehh apparte reactie
| 00:10 |
Ik ben wel heel nieuwsgierig naar waarom mensen er zoveel moeite mee hebben.
| 22:48 |
Ik ook begrijp het niet en wil dat wel begrijpen voor de toekomst van Yoors.
| 23:14 |
Anders ik wel.
| 13:52 |
Wat triest is dit!
| 20:19 |
Bah wat een nare reactie zeg! Ik volg de site al een tijd en zag gister inderdaad een blog van yoors hartstikke leuk! Gek dat anti gevoel tov yoors, en dat terwijl bloggers met eigen website ook geld verdienen, heel kortzichtig dit. Heb dit zelf ook meegemaakt met delen of ik een paria was.
| 19:19 |
Waar las je die vergelijking. Het is toch van de zotte, zulke BELACHELIJKe aantijging(en).
Misschien wordt het tijd voor positieve aandacht op tv voor Yoors? (Nee, voel me zelf niet geroepen, heb podiumvrees)
| 18:34 |
Ik lees heel veel hierover moet even terug proberen te vinden. Dacht in Vrij Nederland. Het was de oprichter van Pirate Bay die dit zei.
| 18:40 |
Oh the irony...
| 19:03 |
Kom je ook positieve recensies tegen?
| 19:03 |
Ik zet de quote erbij in de post.
| 18:48 |
Dank.
| 19:03 |
Zo deze maar eens gedeeld, goede post!
| 18:05 |
Door alle berichten ben ik vanaf het begin voorzichtig en post ik vrijwel niets van Yoors in groepen, behalve uiteraard in Yoors groepen, maar dit zorgt dan natuurlijk wel weer voor minder pageviews etc ... het is kiezen of delen denk ik. Maar vervelend is het wel. Want wat is er nu zo 'mis' met Yoors? In mijn optiek zou elke blogsite zo moeten zijn juist. Tenslotte zit overal een groot verdienmodel achter. Alleen het gebeurd maar zelden dat juist degene die voor de verdiensten zorgen ook betaald worden. En dat is nou net het fijne dat Yoors de mensen wel beloond voor hun moeite.
| 16:22 |
Ik heb bewust geen beestboek: het zijn een stelletje schurken.
| 16:10 |
Misschien een nieuwe naam verzinnen een optie ?
| 15:59 |
Voor Yoors ?
| 18:17 |
Ja weet niet of dat een idee is.
| 21:15 |
Interessante zienswijze van de recensente. De clickbait geldt vanuit facebook maar ook yoors, met dat verschil dat bij yoors je ook nog iets terugkrijgt. Hoe slim is je marketing als facebook die naam niet krijgt en Yoors wel? Facebook heeft daarmee een uitstekende marketing manipulatie toegepast.
| 15:39 |
Die gaan we wel doorbreken hoor :)
| 15:41 |
Daar twijfel ik niet aan, maar het is wel een interessant psychologisch proces. Ik vind dat dus fascinerend, waarom doen mensen wat ze doen? Ik verwondermij slechts.
| 16:16 |
Yoors Clickbait?!?! Ben ik nou gek?? We weten toch waar Henkjan het van betaald?
Niets persoonlijks hoor, maar ik krijg de indruk dat sommigen niet eens weten wat het is.
Hier een uitleg: www.timelessdesign.nl/blog/wat-is-clickbait-en-is-clickbait-gevaarlijk
Mag iemand mij een adverteerder hier op Yoors aanwijzen. Ja, die komen er op den duur wel. Maar die zijn er niet. En alsof misleidende titels hier overheersen. Het is alsof iets in een oor gefluisterd is en dat is doorverteld en doorverteld, waarbij er steeds een sappig detail werd bijverzonnen.
| 18:38 |
Je bent denk ik niet gek, wel mis je mijn argument waarom ik het benoem. Ik nodig je van harte uit nogmaals te lezen wat ik geschreven heb. En ja, ik weet wat clickbaiting is :-)
| 20:32 |
Dan zal ik jouw reactie verkeerd geïnterpreteerd hebben. Excuus.
| 20:38 |
Wat een kinderachtige reactie van die persoon zeg. :( Zegt meer over haar dan over de persoon die deze site bijhoudt.
| 15:10 |
Dit is wel heel bizar , heb zelf nog nooit meegemaakt dat mensen naar reageren , wanneer ik iets op facebook zet via Yoors
| 14:18 |
Ik word op veel sites geweigerd met mijn artikelen die ik op yoors heb geschreven. Ik ben dan ook meteen lid af, ik verstrek informatie, dus daar mag best wat tegenover staan, ook al is het maar een klik! Ik vind het overtrokken wat die beheerders allemaal doen, net alsof zij eigenaar zijn van Facebook. Ik heb zelf een aantal pagina's onder beheer, waar iedereen op kan plaatsen, ook mensen van buiten yoors, dus kom maar op en plaats daar je artikelen. Ze staan op een pagina van Yoors vermeld bij Roodkapje!
| 13:38 |
De opmerking van de staat bij de recensies zie ik net op de FB pagina die een like extra heeft gekregen.
| 13:29 |
Ik ben blij dat Yvonne Yoors heeft gevonden.
De meerderheid van de fb lezers realiseert zich absoluut niet dat er aan alle artikelen verdient wordt, maar meestal niet door de schrijvers zelf.
En door de openheid van Yoors denkt een flink aantal dat het bij Yoors blogs alleen maar om geld draait.
Gelukkig is dat niet zo en is het leuk dat er een grote fb groep beheerder erbij is gekomen.
Ik ga aan de slag met een leuke 60-80 blog.
| 13:27 |
Weet je wat nu het leuke is? Ik heb op die dame gereageerd, maar kan mijn reactie niet terug vinden: de pagina blijft eindeloos laden....
| 13:00 |
Ik heb het gisteren na haar laatste commentaar verwijderd. Doe ik normaal nooit, maar ik was er helemaal klaar mee.
| 13:15 |
de opmerking staat nu bij de recensies.
| 13:33 |
Daar kwam ik later ook achter. Onder de post kon ik de reacties verwijderen, maar bij de recensies niet. Hopelijk krijg ik snel nieuwe recensies, dan zakt die van haar vanzelf naar beneden. Bedankt voor je reactie.
| 19:43 |
Ik ga er een voor je neerzetten :)
| 21:13 |
Thanks!
| 21:39 |
Ik kan me wel enigszins vinden in het gevoel (niet dat Yoors schrijvers het alleen om geld zouden doen) Maar wel dat het klikken op een foto geen nieuwe informatie verschaft.
Tijd voor een paar mooie blogs uit die periode denk ik.
| 13:35 |
Mijn ambitie ligt niet bij het schrijven van blogs, dus laat ik dat graag aan jou over. Maar natuurlijk vind ik het wel leuk als ik een paar euro kan krijgen ter compensatie van mijn jarenlange inspanning. Mensen volgen en klikken vrijblijvend, niemand is iets verplicht. En het kost ze niets. En als ze zelf initiatief tot iets dergelijks zouden nemen of zouden delen op yoors, dan kunnen ze er ook iets voor krijgen.
| 13:43 |
Helemaal correct, het grote voordelen van delen via Yoors is dat schrijver en deler beloond worden. Voor de lezer het grote voordeel dat hij leuke content kan krijgen.
Ik denk dat er veel Yoors leden zijn die een passende blog bij jouw doelgroep kunnen schrijven.
| 13:56 |
Ik dacht even dat hij offline was gehaald, want ook hier bleef hij veel langer laden dan normaal.. maar intussen kan ik die reactie van mevrouw zien, echter zie ik er geen opmerkingen onder staan?
| 13:15 |
Dan is er iets fout gegaan. Ik probeer het straks nog een keer.
| 13:20 |
;)
| 14:09 |
helemaal mee eens, maar ja wat onderzoeken eigenlijk nog? niet toch
| 12:35 |
Ne zeker geen slaaf van wie of wat dan ook
| 12:32 |
Heel jammer weer zoiets..
| 12:30 |
Understatement. Het is de zoveelste...
| 12:46 |
Jep, blijft maar doorgaan .. zucht..
| 13:13 |
Dat hoop ik toch niet. Er moet een manier zijn om dit te stoppen.
| 14:23 |
Mijn bloed kookt! Die dame in de afbeelding onderaan weet niet waar ze het over heeft!!
| 12:30 |
Aan ons de taak het beter uit te leggen :) Het is onwetendheid.
| 12:34 |
Mede. Maar men praat elkaar na. En wie laat zich hier nou gebruiken.
| 12:41 |
Heel triest om te ervaren dat mensen soms enorm ondankbaar kunnen zijn als je ze dagelijks laat genieten van je pagina. Zo iemand denkt allerlei rechten te hebben en beseft niet dat ik er gratis energie in steek. Van al mijn volgers is zij denk ik de enige met kritiek, dus laten we het niet teveel aandacht geven. Er zullen nou eenmaal altijd mensen blijven met een grote mond. Ik richt me graag op de positieve dingen in het leven.
Bedankt Henkjan, dat je me er een mailtje over stuurde en er dit blog over hebt geschreven. Altijd fijn om je gesteund te voelen.
| 12:21 |
Welcome !
| 12:22 |
Hou er alleen wel rekening mee dat juist zo iemand voor een ban kan zorgen.. meerdere leden hier hebben dat helaas ervaren.. Niet teveel op 1 dag delen daar is de tip ;)
| 12:31 |
I know.
| 12:34 |
Ja weet dat jij dat weet, maar zij wellicht niet.. denk even aan Ellie in december ;)
| 12:35 |
Dank je wel voor de tip! Ik merk het wel als er een reactie op komt van facebook. Daar kan ik nu toch niets meer aan doen.
| 12:39 |
Nee maar als je niet teveel ineens deelt kun je voorkomen een week (of langer) gebanned te worden.. ik heb t al een keer gehad, met mij meerdere leden zelfs al vaker en langer.. gewaarschuwd mens.. ;-)
| 12:41 |
Ik ga er zeker rekening mee houden. Nogmaals dank voor je tip, want ik wist niet dat volgers ervoor konden zorgen dat dit gebeurde.
| 13:08 |
Ik ken het gevoel. Doe je iets zonder bijbedoelingen komt er nog commentaar.

Was ze maar de enige die zo'n onzin uitkraamt. :( Het negatieve gedoe is echt genoeg geweest.

Gelukkig zijn we niet alleen afhankelijk van Facebook, dat in tegenstelling tot Yoors wel gegevens aan derden verkoopt.

Ik ga je pagina een duim geven.
| 12:36 |
Dank je!
| 12:41 |
Fantastisch hoeveel likes jij hebt zeg! Laat je dus niet door die ene reactie weerhouden. :D
| 20:46 |
Daar maak ik mij ook echt niet druk om :))
| 20:55 |
Mooi zo.
| 21:16 |
Ja, ik vind het ook belachelijk van die mensen dat ze Yoors zo in een negatief licht zetten. Terwijl we eigenlijk gewoon informatie geven zoals (bijna) elke andere blogger doet.
| 12:20 |
Tenenkrommend.
| 12:36 |
Inderdaad!
| 12:48 |
ik zie soms door de reclames in blogs de tekst niet eens meer ;-)
| 13:37 |
Ik ben jaren slaaf van Facebook geweest hi hi. Maar ben erg terughoudend geworden. Ik hoop dat er snel een alternatief komt. Want indd je wordt er af en toe triest van.
| 12:20 |
Ja dat is inderdaad om wat triest van te worden.
Zeker in het kader van de verdiende FB-miljarden is het natuurlijk ook best jammer dat we voor aandacht voor onze blogs toch voor een deel afhankelijk zijn van datzelfde FB, als plek waar we het meeste kunnen delen... Op zoek naar alternatieven!
| 11:53 |
Werken we hard aan :)
| 11:55 |
Helemaal goed!
| 12:00 |
Mosschien eens uittesten wat er gebeurd als bijvoorbeeld en week lang NIETS van Yoors op FB wordt gedeeld. Kan toch niet waar zijn dat views daarvan afhankelijk zijn. Wat als er geen FB was...
| 12:38 |
Is een goede, maar of dat haalbaar is?
| 12:42 |
Niets is onmogelijk....
| 12:42 |
haha hoor nu een zware stem fluisteren: nothing is impossible :-)
| 12:45 |
lol
| 12:46 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen