Dunya over 20 jaar: naar Engeland
Teleurstelling overheerst als blijkt dat Dunya’s vader niet komt op haar afscheidsavond van groep acht. Ze heeft hem uitgelegd hoe belangrijk het voor haar is dat hij komt en hij zou kijken of hij een afspraak kon verzetten. Als er een berichtje binnenkomt dat hij niet kan komen is ze er even helemaal stuk van. Wat moet ik zeggen? Ik laat haar maar even. Uiteindelijk zit ik alleen in de aula van de school vol trots. Ik heb tranen in mijn ogen van ontroering. Dit doet ze toch gewoon even. En ondanks de tegenslag, straalt ze. Ik klap voor twee.

Op de afscheidsavond krijgen de kinderen een tijdschrift “8 er-af”. Er staan foto’s in van het kamp in Bakkum, afscheidsberichtjes van de meesters en juffen, tips voor het overleven van de brugklas en artikelen van de kinderen met als titel: “Over 20 jaar ziet mijn leven er zo uit…..” . Dunya’s artikel is prachtig en hartverscheurend tegelijk. Alsof het een echt sprookje is.

Dunya over 20 jaar:

“Het is vandaag 9 juli 2039. Ik ben over 14 dagen jarig! Met m’n verjaardag ga ik naar Engeland naar m’n vader, m’n broertjes en m’n zusjes. Ik wil ze wel weer eens zien. Zo lang geleden. Inmiddels woon ik in de houthavens. Mijn man en kind wonen hier ook. Ik kwam net van werk en ik had een vriend van vroeger meegenomen naar huis. Hij was vandaag jarig dus dat gingen we vieren.

*op mijn verjaardag* hey Guy’s ik ben jaaariiiggg!! Het is 23 juli 2039! Vandaag ga ik naar Derby! Go to my family. Wow Engeland is zo cool. Ik ben hier maar 1x geweest maar dat was voor de Brexit. Het is best veranderd in de loop der jaren. Eenmaal aangekomen in Derby is het 01.00 uur. Omg, zo laat snel een hotel zoeken met mijn mams en morgen go to daddy! Morgen een lange dag, good night everyone.

Hey het is 09.00 uur ’s ochtends, vandaag ga ik naar m’n vader. Toen ik binnenkwam zag ik meteen Fawad vervolgens ook de andere 2. Manahel is in Londen voor studie. Die zie ik straks wel. Ziezo het hele gezin weer herenigd. Maar waar is mijn stiefmoeder? Oh daar is ze. Trouwens ik ben dolfijnentrainer op Curaçao zoo leuk!!!!! Yoehoe lekker zwemmen met dolfijnen visjes geven enz. Ik ga nu shoppen met Fareeha. Vanavond zie ik Manahel weer. Morgen moet ik helaas weer terug. Het was super gezellig.

Dunya

Waanzinnig goed geschreven en wat knap bedacht. Ik gun het haar zo, dat dit uitkomt. Dat ze ooit zal shoppen met Fareeha en Manahel. Ik hoop zo dat haar vader ooit inziet wat voor prachtige oudste dochter hij heeft en dat hij haar vol trots en liefdevol een plek gunt in zijn gezin. En anders zal ze haar broertjes en zusjes zelf wel opzoeken als ze ouder zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ze niet opgeeft.

Ik ben trots op haar schrijftalent. Ik wist het niet, maar er schuilt een schrijver in haar. Benieuwd wanneer haar eerste blog verschijnt.