Hetty's Lentegevoel (44.)


Op 25 januari 2018, 55 dagen voor de lente begint, heb ik gezegd dat ik vanaf die dag ELKE dag een foto ga plaatsen die mij een lentegevoel geeft. En vandaag kunnen we zeggen ... nog maar 11 dagen tot de lente begint! Tellen jullie allemaal mee? Elke dag haal ik dus echt niet meer ... dat streven is niet gelukt, maar we tellen gewoon verder ...

De foto van vandaag doet mij altijd denken aan een oud liedje uit Kinderen voor Kinderen. En al is het een oud liedje, de tekst zit nog altijd in mijn hoofd, en vind ik ook vandaag de dag nog altijd van toepassing.

Als ik de baas zou zijn van het journaal
Dan werd metéén het nieuws een heel stuk positiever
De hele wereld werd meteen een beetje liever,
want ik negeerde alle narigheid totaal.

De grote mensen op 't journaal staan vaak te zeuren.
Nou ja, dat zal soms ook wel best eens nodig zijn
Maar wat ik graag op TV zou zien gebeuren,
dat is nieuws waarvan je denkt: "ha fijn".

Er is een tandarts in Den Haag die niemand pijn doet bij het boren
Iemand vond de gouden ketting terug die ze was verloren.
Hoera, hoera.

Na een zware operatie kan een dove man weer horen
Hoera, hoera.
Joep de Bruin van dertien jaar heeft zich vandaag voor 't eerst geschoren.
Hoeraaaa!

Als ik de baas zou zijn van het journaal
Dan werd metéén het nieuws een heel stuk positiever
De hele wereld werd meteen een beetje liever,
want ik negeerde alle narigheid totaal.

Dat grote mensen graag met bommen willen spelen
Da's ouwe koek die krijg je altijd op je bord.

Maar wat ik aan de mensen mee zou willen delen,
dat is nieuws waarvan je vrolijk wordt.

De eerste lammetjes in maart. Een mooi rapport voor Kees Verstegen.
De hond van tante Jo heeft negen kinderen gekregen
Hoera, hoera

Een gratis taxi die de kinderen naar school brengt in de regen
Hoera, hoera
Kinderbedtijd wordt verschoven van half acht naar kwart voor negen
Hoeraaaa!

De grote mensen doen aan vrolijkheid maar weinig
Dus kijk ik af en toe eens naar het jeugd-journaal
Maar dat is meestal bijna net zo chagerijnig
Ik word niet goed, is er een dokter in de zaal?

Als ik de baas zou zijn van het journaal
Dan werd metéén het nieuws een heel stuk positiever
De hele wereld werd meteen een beetje liever,

want ik negeerde alle narigheid totaal.

En die eerste lammetjes in maart, die staan hier dus op de foto. Vorig jaar 30 maart is de foto gemaakt. En elk jaar als ik die lammetjes zie dan moet ik dus aan dit liedje denken ... Dus ik krijg van lammetjes een #lentegevoel, maar ook van het liedje "als ik de baas zou zijn van het journaal", krijg ik die heerlijke lentekriebels!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!