Bespreking nacht - tekening

Bespreking nacht - tekening


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Zoals ik reeds vermoedde heb ik gisteren niet meer de tijd gevonden om m'n tekening(en) af te krijgen voor de volgende delen van Zora Mythe. Ik heb dan maar 1 van de 2 afgewerkt deze ochtend, maar dat bleek toch een grotere uitdaging dan aanvankelijk verwacht. Vooral de sterrenhemel bleek een ware uitdaging. Omdat ik het de eerste keer is dat ik iets dergelijk geprobeerd heb, wou ik toch graag mijn ervaringen delen met jullie hierover.

Haast en spoed is zelden goed

En dat geldt zeker en vast ook voor tekeningen. Ik had maar 1,5 uur tijd om dit nacht tafereel af te werken met fineliner en in te kleuren en bovendien was het de eerste keer dat ik mij hieraan zou wagen. Het is dus niet helemaal geworden zoals ik wou.

Ik wou het licht van de vuurvliegjes veel warmer hebben, zodat het niet enkel gele vlekken leken op het papier. Ik wou de vruchten iets donkerder oranje, zodat ze beter te onderscheiden zouden zijn van de vuurvliegjes. Ook Mishko en Lena's vacht zou iets donkerder gemoeten hebben om goed te zijn - het is tenslotte nacht.

Zo zag de oorspronkelijke tekening er uit.

Lang leve filters!

Uiteraard zijn er meer dan genoeg gebreken waardoor ik de tekening zelf niet 100% geslaagd vind, maar waar ik wel uit geleerd heb voor de volgende nacht - tekening. De sterren heb ik nu met correctievloeistof met een kwastje gedaan - beter zou zijn om het met een correctiestift te doen in het vervolg, want die is fijner.

Uiteindelijk heb ik wat geprutst met de opties op mijn gsm en ben ik bij onderstaande tekening uitgekomen:

Het effect van 'de nacht' is hier wel versterkt, maar nu valt het dubbel zo hard op dat ik eigenlijk te snel gekleurd heb bij de boom en het gras van de vallei beneden.

- Ah ik heb mezelf alles aangeleerd tot nu toe en ik leer nog steeds uit mijn fouten na 20 jaar tekenen. Dus... als jullie opmerkingen of tips hebben, dan hoor ik het graag!

Veel liefs,
HippieFoxBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik vind t prachtig om te zien
| 13:21 |
Echt heel erg mooi zeg!
| 10:46 |
Ik vind het toch goed, HippieFox, wou bijna vragen hoe heb je die sterren gemaakt, maar hier antwoord je er vanzelf op. Maar ik begrijp heel goed dat je als schepper van deze wereld en tekenaar de lat hoog legt. Moet eigenlijk zo zijn. :-)
| 19:04 |
Door te doen, leer je het meest, mooie tekening is het geworden
| 13:17 |
Gewoon zo doorgaan! Al doende leert men!
| 13:12 |
Ja dat wel, maar ik moet echt meer tijd voor mezelf en Zora Mythe gaan hebben binnenkort - ik werk nu constant late shifts en weekends opdat ik financieel sterk genoeg zou staan voor het onderhoud en spuiten van m'n busje Manfred, maar na 2 maand vreet dat toch aan me :)
| 13:14 |
Ja dat snap ik wel. Misschien moet je ook het idee dat je aan ons iets verplicht bent loslaten. Ik vind niet dat je excuses moet maken voor het feit dat je het verhaal bijvoorbeeld niet op dinsdag post. Je moet in eerste instantie goed voor jezelf zorgen, dat is het belangrijkste.
| 13:23 |
Nee dat klopt, maar op zich is het voor mij wel dat extra duwtje in de rug om het verhaal nu éindelijk eens te schrijven. Dat probeer ik al 15 jaar en nu dat ik weet dat het geapprecieerd, gevolgd en gelezen word, heb ik een reden gevonden om het echt af te werken :)
| 13:28 |
ja dat is natuurlijk ook wel weer waar. Doe gewoon zoals het goed voelt. zo blijf je gemotiveerd maar overwerk je jezelf ook niet! en wij wachten echt wel op die volgende tekening hoor :) ook als ie een dagje later komt :D
| 13:43 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen