Inspiratie gevonden op Etsy!

Inspiratie gevonden op Etsy!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Naar aanleiding van mijn blog gisteren, ben ik op zoek gegaan naar een creativiteit waar ik misschien met een beetje geluk van kan leven. Ik hoef er zeker niet rijk van te worden, maar op zijn minst wel gelukkig :-) Nadat ik Etsy wat ben gaan verkennen en keek naar de dingen waar ik zelf ook goed in ben, kwam ik bij de shop uit van PeriwinkleNuthatch. 

Gebruik maken van tekenkunsten


Zij maakt juweeltjes met krimpfolie en tekent haar eigen diertjes hiervoor. Iets wat ook mij IDEAAL zou liggen. Volgens haar prijzen vraagt ze gemiddeld 20 euro voor een hangertje met ketting, wat naar mijn berekening ongeveer 15 euro winst oplevert per verkocht stuk. Ik weet niet of ik 25 euro zou durven vragen, maar dan zou ik 20 euro overhouden per creatie.

100 stuks per maand


Een vol maandloon hieruit halen kan op zich prima, maar dan moet er minstens 2000 euro verdient worden per maand. Dat kan, als er dan 100 stuks verkocht worden per maand. Als ik me richt op verkoopprijzen van 15 euro, heb ik 10 euro winst en moet ik er een pak meer maken.

Het is dus maar net hoe populair ik kan worden of ik dit kan halen. Op zich lukt het wel om dat aantal te maken per maand, maar ik zou ook een soort van voorraad opbouwen op voorhand. Zodanig dat als er een bestelling is, dat ik die meteen kan verzenden en een andere maken als ik tijd heb en die dan terug op voorraad leggen.

Op zich zou het ook gewoon een mooie bijverdienste kunnen zijn natuurlijk :-)

Verschillende mogelijkheden


Natuurlijk kan je niet alleen ketting hangertjes maken, maar ook oorringen, ringen, armbandjes met bedeltjes, etc..Het is dus allesinds leuk om er een combinatie mee te maken of setjes te maken hiervoor. Ook foto's kunnen nagetekend worden en als juweel of zelfs sleutelhanger verwerkt worden. Dus persoonlijke werkjes zijn ook perfect mogelijk. 

Als je dan een set koopt, krijg je bv korting enzo, dat kan ook altijd.

Wat denken jullie ervan en vinden jullie het zijn prijs waard? Ik hoor het graag van jullie!

Veel liefs,

HippieFox

Bronvermelding; https://www.etsy.com/nl/shop/PeriwinkleNuthatch?ref=l2-shopheader-name

Foto's van de creaties zijn uit bovenstaande shop. Zeker en vast een bezoekje waard!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Grappig, ik had er nog nooit van gehoord...
| 18:52 |
Ik heb heel lang getwijfeld of ik een etsy shop moest openen, maar ik heb het nooit gedaan.
Geen idee waarom niet, want het is gewoon een slim idee! Hou ons op de hoogte hoe het gaat, wie weet waag ik me er toch een keer aan ;)
| 15:07 |
Ik ben ook zover nog niet hoor, ik wil eerst en vooral zorgen dat ik een paar creaties heb klaar liggen voor ik eraan begin. Zo heb ik ook ineens een 'stock' waar ik kan op terugvallen bij wijze van spreken :)
| 15:26 |
Ik denk dat dit wel in de lijn ligt van hetgeen ik van je lees. Je kan misschien hangertjes maken van je wezentjes uit de Zora Mythe. Doen, HippieFox :-)
| 17:15 |
Ja toch? Ik denk dat dit me wel zou liggen. En dan eventueel nog tshirts ontwerpen... :-)
| 17:30 |
voila, kassa kassa en plezier erbij :-)
| 08:56 |
Leuk, ik zou met de prijs niet te hoog beginnen.
Als het lekker loopt kun je altijd nog omhoog met je prijs.
Succes!
| 16:24 |
Ja inderdaad, dacht daarom tussen de 10-15
| 16:25 |
Ben wel benieuwd naar jou creaties
| 13:17 |
Oh en vergeet daarnaast niet dat je ook een volledige administratie moet voeren en btw aangifte moet gaan doen. Het is niet om je tegen te houden maar om je te informeren.
| 12:41 |
Superleuk idee maar vergeet niet dat het ontzettend veel werk is om als klein handwerk bedrijfje bekend te worden. Je zal ontzettend veel aan marketing ook moeten doen om naamsbekendheid te krijgen. Het is helaas niet zo simpel als een etsy shop openen en je bent binnen. Was het maar zo dan was ik al rijk
| 12:39 |
Nee dat klopt en dat besef ik ook. Net zoals de hele papiermolen die je ervoor moet bijhouden en het feit dat je maar 55% over houdt als zelfstandige. Toch lijkt het mij de moeite waard om het te proberen, ik weet alleen niet goed hoe ik die bekendheid moet scoren inderdaad!
| 12:44 |
Social media is de tool die je moet gebruiken in deze tijd. Verzin een naam die lekker bekt. Maak een facebook en instagram account aan. Plaats veel berichten met echte inhoud. Gebruike goeie tags in je berichten. Betrek mensen in je bericht. Laat zien wat je maakt en maak social media vrienden. Niets helpt zo goed als een ander al bekende "maker" die jouw werk aanprijst.
| 12:49 |
Hmm, ik weet niet of ik er 20,- euro aan uit zou geven, misschien als ik mijn eigen huisdier als voorbeeld mag geven? Ja,dan wel. Ik zou niet een ketting om mij hals willen van iemand anders huisdier. Ik maak zelf ook sieraden en ja, soms is het moeilijk om de prijzen te vragen, want je wilt niet snel te hoog zitten. Ik neem dan ook altijd de middenweg
| 12:10 |
ik zou dan ook niet de huisdieren van iemand anders verkopen aan alle klanten hoor. Het is ofwel een persoonlijke ketting van jouw huisdier, of een ander algemeen figuurtje :)
Zou 15 euro redelijker zijn?
| 12:16 |
Ja zeker wel. 15,- euro is heel goed te doen! Dan zou ik het kopen :-)
| 12:18 |
Oef ok, goed om te weten, dan kan ik me daarop baseren :) En voor oorbellen?
| 12:31 |
Daar zou ik 10,- euro voor vragen..
| 12:42 |
Wie niet waagt die niet wint, alleen zou ik me op meerdere pijlen richten in het begin en kijken wat het beste loopt, daarna kun je dan een beslissing nemen om hetgeen niet loopt te stoppen...
| 11:55 |
Gewoon proberen zou ik zeggen. Eén tip: hou wel rekening met belastingen.....!
Ik moet dat Etsy toch eens uit gaan vogelen.......
| 10:52 |
belastingen zijn inderdaad een ramp, dat weet ik ook :/
| 12:10 |
Lijkt me leuk! Misschien probeer ik er in de vakantie ook een paar te maken
| 10:33 |
Kijk, dus toch veelbelovend. Zelf ben ik niet van de sieraden, maar als je een setje aanbied zou ik zeker korting aanbieden zodat het setje net iets goedkoper wordt dan wanneer de sieraden los verkoopt.
| 10:25 |
Krimp folie zo dat is al heel erg oud zeg. Maar je kan het altijd proberen, ik zou zeggen gewoon doen.
| 10:23 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen