Elkaar werkelijk zien.


Natuurlijk weet je nooit zeker hoezo en waarom,  maar om de één of andere reden heb ik overmatig veel mensen met fibromyalgie in mijn vrienden/kennissen kring. Geheel onlogisch is dat niet, gezien mijn omgang met lotgenoten met een jeugdtrauma. Maar wat schets mijn verbazing, dat ik hier, op Yoors, vele blogs aantref van mensen met deze ziekte. Ditmaal hoef ik dus mijn kennis niet van ver te halen. 

 

Zoals uit de blogs wel zal blijken, is voorlichting aan mensen die er weinig of niets van af weten erg belangrijk. Het is fijn om mensen, die interesse hebben, een goede tekst aan de hand te doen. Die komt meestal niet van een officiële site, want die zijn vaak hoofdzakelijk medisch georiënteerd. Vandaar dat ik hier een paar blogs ter keuze voorleg, altijd fijn om ze bij elkaar op een rij te hebben. 

 

Zelf vind ik de persoonlijke invalshoek altijd erg belangrijk en graag wil ik weten wat voor werkelijke impact zulk een ziektebeeld (en alles wat daar omheen hangt) voor invloed heeft op iemands leven. Ik weet zelf maar al te goed, dat het veel en veel meer is dan een opsomming van symptomen en klachten. Dat is het bij mij ook. (CPTSS : complexe post-traumatische stress stoornis). De volgorde waarin ik de blogs plaats, zegt niets over de waardering.