Mama blij, de vakantie is voorbij!


Ja ik ben heel blij vandaag! Niet omdat onze oudste dochter vanmorgen weer naar school mocht maar omdat ons ritme weer terug is. 2 weken vakantie is heel leuk en fijn maar wat ben ik blij dat ik vandaag weer in mijn ritme verder kan. 
Ik weet van wie A dit heeft. Zij houdt hier ook van en is vandaag ook veel beter te pas. Opstaan, ontbijten, aankleden, tas klaarmaken, haren kammen, tanden poetsen en naar school! 
Iets na half 9 ben ik weer thuis met K en J en kan ik aan de slag. Ik heb vandaag al meer voor elkaar gekregen dan de afgelopen 2 weken bij elkaar. De was is weer op orde, het huis is netjes, nog wat extra klusjes in huis gedaan en ik heb nu zelfs nog tijd over om met een kop warme koffie een blog te schrijven. 
De kinderen vermaken zich prima samen!!! met de strijkkralen terwijl het de afgelopen weken vooral heel veel ruzie en gezeur was. Iedereen zat elkaar in de weg. 

De eerste week was mijn man boven aan het klussen en de tweede week was ik alleen met de kinderen. De vakantie stond daardoor vooral in het teken van anderen. Ik zorg graag voor ze maar zoek soms ook mijn eigen ruimte. En voor mij betekend huis op orde = rust in mijn hoofd = tijd voor mezelf. 

Ik werk als gastouder en had deze twee weken vrij genomen zodat ik ook echt even vakantie had voor onze eigen kinderen. De zomervakantie heb ik helemaal doorgewerkt en ik merkte aan het eind dat het voor A genoeg was. Ze vroeg me s'morgens of de kindjes alweer kwamen. 
Maar waarom verlangen we toch altijd naar het andere? Ik mis het rustig aan doen in de ochtend nu al. Vooral met oppaskindjes in huis is het flink aanpoten in de ochtend en vanaf morgen is het weer volle bak. Ik kijk dus ook alweer uit naar de volgende vakantie. 
Om dit allemaal voor elkaar te krijgen heb ik mijn bulletjournal ook weer goed aangevuld. Alles opschrijven wat ik wil doen deze week en verdelen over de tijd die er is. 
Als ik alles vanaf nu weer bijhoud dan kom ik de weken tot de volgende vakantie wel goed en vrolijk door! 

Vul hier je titel in