Waarom heb ik zo'n hekel aan kleien?!?!


Ik ben heel creatief en ik vind het super leuk dat onze kinderen ook zo creatief zijn. Maar ik heb echt een ontzettende hekel aan kleien. Waarom doen de kinderen dat dan zo graag? 

Ze maken echt wel leuke dingen, al zitten alle kleuren klei al door elkaar. Ze hebben ook ontzettend veel klei en ik heb een groot gedeelte nog weggelegd tot ergernis van de kinderen en tot blijdschap van mij. Hoe minder klei hoe minder rotzooi. 

Ze mogen van mij met alles knutselen en knippen en plakken en doen. Bij kleien moet ik 100 keer tot tien tellen. Vandaag ook, hele huis netjes, stof gezogen, gedweild, ik blij dat alles op orde is als we de oudste van school halen. Vriendje mee naar huis even wat drinken en wat willen ze graag doen? Juist kleien... ik geef toe en tel de eerste keer tot 10. Klei op tafel en de eerste ruzie om het mesje is een feit, ik tel de tweede keer tot 10. Het lukt niet om haren uit het poppetje te krijgen, A schreeuwt alles bij elkaar, ik tel de derde keer tot 10. En zo gaat het nog zo'n 5 minuten door tot ik 100 keer tot 10 geteld heb. Ja 5 min, dan hebben ze het gezien en ik zit ik met een tafel vol klei. 

Zoals wij het ze geleerd hebben moeten ze ook hierbij eerst opruimen voordat ze iets anders doen. Zo gezegd zo gedaan en de meeste klei beland weer in de bak  En daar is mijn ergernis. Want ondanks dat ze opgeruimd hebben ligt er echt overal klei. Dit kom ik over twee dagen nog overal tegen en daar heb ik zo'n hekel aan. Al die kleine kruimels die overal aan plakken. Aan hun kleren en schoenen en zich zo door het hele huis verspreiden. .