Een huismus in de jungle


Samen met mijn beste vriend op ontdekkingsreis door de jungle, wie had dat nog gedacht. Dat hij dit soort dingen zou doen, was vroeger al bekend. Altijd al is hij een echte avonturier geweest. Ik ben echter veel meer een huismus en ik heb dan ook nooit de droom gehad ver van huis op vakantie te gaan. Het koste hem ook flink veel overredingskracht mij mee te krijgen.

Mijn beste vriend zou me vandaag meenemen naar een heel bijzondere plek, maar dat was alles dat hij gezegd heeft. Niet veel later doet hij een stap opzij en kijk ik uit op een prachtige en gigantisch hoge waterval. Omringd met zoetgeurende bloemen en diep rijkende groene planten. In de bomen tjilpen de vogels en verderop hoor ik een aap brullen. De vraag of ik wil zwemmen, laat ik niet aan me voorbijgaan.