Hoe zit het in vredesnaam met al die economische dingen?


Gisteren plaatste ik hier een blog over het wagen van de sprong een eigen zaak te starten. Nu loop ik alweer vast en schiet ik in de stress. Mijn visie is duidelijk, het is bij mij bekend wat ik wil gaan aanbieden, maar dan... Nu komt al die economische shit.

Wat moet ik afdragen aan de belasting? Hoeveel houd ik dan over? Op basis daarvan: wat worden dan mijn tarieven? Op welke aftrekposten heb ik recht? Ik zie door de bomen het bos even niet meer, want bijna geen enkele term komt me ook maar enigszins bekend voor. Ik zou niet weten hoe ik dat allemaal moet berekenen.

Toch wil ik verder. Ik heb hier hulp bij nodig, dus direct verder werken, kan helaas niet. Ik zal geduld moeten hebben tot een vriend van mij tijd heeft om me hierbij te ondersteunen. Me enige uitleg te geven over de economische kant van het hele verhaal.

Nog steeds ben ik enthousiast over mijn idee. Dit keer zal ik doorzetten. Ik moet hier even doorheen en dan kan ik door! Het valt alleen even niet mee...