REVIEW: Wecolour


Mijn haarkleur blijft nooit heel lang hetzelfde en ik wisselde het verven bij de kapper af met verven thuis. Bij de kapper kost het me enorm veel geld, maar de producten ervaar ik daar vaak als beter dan het spul dat ik thuis gebruik en dat is ook wat waard. Voor thuis haalde ik vaak goedkope pakketten haarverf, waar mijn haar erg droog van werd. Deze kleur vervaagde ook snel, dus ik besloot eens te gaan Googlen. Op dat moment kwam ik Wecolour tegen.

Direct als je de site opent, zie je wat dit bedrijf belooft: haarverf van kapperskwaliteit voor thuis. Er zit in deze verf geen ammonia, parabenen, resorcinol en ppd (ik weet niet precies wat dat alles is, maar ik weet wel dat het schadelijk kan zijn). 

Ik wist niet zo goed wat voor kleur ik wilde en wat mogelijk was met mijn chocoladebruine haar, dus ik besloot de kleurentool te gebruiken. Je krijgt vragen over je originele haarkleur, je geverfde kleur en de staat van je haar om vervolgens wat advieskleuren te krijgen. De eerste keer kon ik niet kiezen en bestelde ik daarom Mahonie roodbruin en Koperrood bruin. 

Bij het bestellen kreeg ik €10,- korting, omdat het mijn eerste bestelling was (enorm fijn!) en in plaats van 40 euro, betaalde ik dus maar 30. Eén pakket kost €19,95. Er zijn geen verzendkosten aan verbonden, want het pakket past gewoon door de brievenbus. De belofte van de bezorgdatum kunnen ze ook waarmaken. Wanneer je op werkdagen voor vier uur 's middags besteld, heb je je pakket de volgende dag in huis. 

Bij het openen van het pakket valt me op hoe netjes alles ingepakt is. Elk onderdeel past precies in het voor hem gemaakte gat en de spullen liggen dus niet rommelig door elkaar. Tevens is er een duidelijke gebruiksaanwijzing aanwezig op het pakket, waardoor je precies weet hoe alles moet. In de doos zitten ook handschoenen, een verfborstel, shampoo en conditioner. Een compleet pakket dus. 

Het mengen van de verf gaat makkelijk en je kan snel beginnen met het aanbrengen van de verf. In het begin deed ik dit nog rustig en geduldig met de kwast, maar uiteindelijk bleek toch dat ik daar geen geduld voor heb. Ik masseer het dus gewoon in en zorg dat alle verf op is. Hiermee maak ik geen gebruik van de houdbaarheid van deze verf. Je hoeft namelijk niet alles te gebruiken en kan hetzelfde product daarmee nog eens gebruiken voor de uitgroei. Normaal gesproken krijg ik jeuk als de verf zijn werk begint te doen, maar daar heb ik hiermee geen last van. 

Het uitspoelen (van de rode verf) gaat gepaard met veel verf dat weer loslaat uit mijn haar. Of dat ligt aan mijn haar of aan het product, weet ik niet precies. Met de rode kleuren heb ik vaak na iedere douchebeurt nog een rode vlek in mijn handdoek zitten. Toch blijft de kleur erg mooi en het vervaagt niet, tenzij ik erg veel in de zon ga zitten. Deze week ga ik een bruine kleur proberen en ik ben benieuwd of het met die kleur ook zo is. Vaak staat rood hier namelijk wel om bekend. 

Mijn haar is na 6 maanden nog steeds gezond. Ik ben in die tijd een paar keer bij de kapper geweest om vervolgens te horen dat ik nog geen dode puntjes aan mijn haar had zitten en dat er dus geen reden was het te knippen, tenzij ik een ander model wilde. Dat is zeer zeldzaam voor mijn haar in combinatie met een kleur. 

Al met al ben ik dus zeer te spreken over deze webwinkel en ik zal hier dus ook blijven bestellen. Klik hier voor de site.