Lief dagboek (deel 2)


Voorafgaand is het natuurlijk belangrijk te weten waar deze blog precies over gaat. In mijn blogs genaamd: Lief dagboek, blik ik terug op wat ik opschreef in mijn dagboek. Ik geef jullie een kijkje in mijn leven. Goed om te weten is dat je beter eerst: Lief dagboek 1 zou kunnen lezen, anders snap je het misschien niet. (Sommige data´s zijn dubbel omdat ik nog wat extra´s er over wil vertellen.

2 December

Vandaag is de dag dat ik mijn behandelplan weer kreeg, hier heb ik op gewacht. Wat heeft iedereen over mij te vertellen? Dit is wat er voor nu in staat: 

Dysthyme stoornis

PTSS

Borderline persoonlijkheidsstoornis

Restklachten ziekte van Lyme

20 Problemen gebonden aan sociale omgeving

GAF score: 50, Ernstige symptomen of elke ernstige beperking in het sociaal of beroepsmatig functioneren of op school.

Vrij heftig leek mij, maar ook een opluchting. Er was 1 diagnose vanaf! Zelf vind ik dat de Lyme er ook wel vanaf kan maar dan zou ik eerst naar de Lyme-poli moeten in Nijmegen. Ik ben bijna 4 jaar ziek geweest, het leek niet weg te gaan maar hee niet opgeven. Zo ben ik er bovenop gekomen, En ik heb het wel mooi voor elkaar gekregen! Met dank aan de Lyme arts die me serieus nam. 

10 December

Ik ben nog steeds op de gesloten afdeling... Vandaag met een groepsgenote en een sociotherapeut naar de supermarkt geweest. Best eng, maar ik heb het wel gedaan. Ben op het moment veel op mijn kamer en bezig met een motivatie boekje. Hier in schrijf ik de leuke dingen van het leven, voor als het weer zo tegenzit dat ik terug kan kijken wat me staande heeft gehouden. Gister een gesprek gehad over dat boekje en doelen stellen. Straks appelcake bakken met een groepsgenote.

13 December

YES!! Eindelijk weer vrijheid... Vandaag ben ik ontslagen van de afdeling. Wel bang om weer terug te gaan, dat alles weer net zo hard terug komt. Ik krijg helaas geen brughulp zodat ik ondersteund kan worden in het weer terug naar huis gaan. Het afscheid met de groep was zo moeilijk, je bouwt zo´n band op met elkaar. Je ziet elkaar elke dag en maakt elkaar ook op de slechtste momenten mee. Ik heb zeker een traantje gelaten. 

20 December

Net terug van mijn psychologe. Ze maakt zich een beetje zorgen om me, en niet een klein beetje maar heel erg... Ze hoopt dat ik elders kan wonen op een open afdeling/groep. Ik voel me zwaar klote, maar mijn psychologe denkt dat als ik elders woon dat ik meer rust krijg.

24 December (kerstavond)

Gezellig met mijn grote vriend de kerstboom op de foto gegaan. Ondertussen begonnen aan mijn 3e glas wijn. Zo meteen cadeautjes en daarna nog wat na borrelen. Daarna weer naar mijn vriendin´s huis. Voel me nu wat minder goed, medicatie al een paar dagen niet gehad i.v.m. de feestdagen en alcohol.

16 Januari

Deze dag is echt klote, ik had eerst mijn therapiegroep en daarna individueel bij mijn psychologe. Ze had zoals altijd maar aandacht voor 1 onderwerp. Ik kon het er niet eens over hebben hoe klote het gaat. Zoveel last van hallucinaties. Dat deel trek ik niet meer, maar goed... Vanmiddag in bed gelegen en een beetje films gekeken. Zou eigenlijk met iemand afspreken maar dat ging niet door. Zo douchen en daarna slapen, ben kapot.

23 Januari (vandaag)

Het is maandag en dat betekend: groepstherapie en individueel met mijn psychologe. Tenminste dat dacht ik. Ik had me helemaal geestelijk voorbereid om eerlijk te gaan zijn over mijn situatie, blijkt mijn psychologe ziek te zijn. De groepstherapie was zoals altijd wel moeilijk. Maar goed, nu zit er dus 2 weken tussen de afspraken met mijn psychologe, lekker dan... Gaat iemand me vertellen tegen wie ik nu aan moet lullen of dingen moet vragen?

Afsluitend

Ik hoop dat er ooit het stigma verbroken kan worden bij persoonlijkheidsstoornissen. Dat is 1 van de redenen dat ik mijn ´dagboek´ hier opschrijf. Natuurlijk is dit allemaal wel ingekort want soms schrijf ik zo´n 10 pagina´s per dag, ik laat ook een aantal dingen eruit omdat het voor mij nog te diepgaand is. Ik hoop dat jullie het interessant vinden om mijn blogs te lezen.

groetjes :)