Het is wat het is


Weer een kogel door de kerk zonder pastoor te raken!

Maar de spreekwoordelijke 'kogel' raakt wel min of meer de innerlijke rust bij jezelf!

Ooit hadden wij een eigen huis, en ach, als je jong bent, dan denk je niet na over hetgeen wat jou wel eens zou kunnen overkomen, dus een extra verzekering... pff 'mij gebeurt niets, heb een goede baan, leuk inkomen, wat kan mij nou gebeuren'?

Stom, onnadenkend ,want ook op jongere leeftijd was ook ik 'zomaar aan de beurt'.

Dan belandt je in een mallemolen van burocratie,  je inkomen keldert, je kan je huis verkopen.

Nu is dat gedeelte gelukkig zonder al te veel restschulden verlopen, maar toch....

Dan kom je terecht in een veel te dure huurwoning, wat op de nominatie stond gesloopt te worden, je mot wat...toch?

Het zou allemaal maar tijdelijk zijn.

Alleen de burocratie deed me financieel nog meer de das om, eer dat dat rond was, tel uit je winst.. nou ja, verlies dus.

Die gemeente hebben we destijds verlaten, ik dacht dat een 'schakel' een bindende factor had, nou, die huurbaas met dezelfde naam dus niet, die naaide je liever een oor aan!

Die film ga ik niet meer terug draaien, uit eindelijk heb ik er een redelijke wao uitkering aan over gehouden!

De keerzijde is echter dat mijn inkomen te hoog was voor een sociale huurwoning, dus kom je terecht in de zgn vrije sector, oftewel een asociale huurwoning, want geloof me, dit soort pandjes bazen jagen ieder jaar de huur op, zonder blikken of blozen, want tja, wettelijk toegestaan en zo, je kent het wel, en service van nul komma niks!

Over de woonplaats zelf heb ik niets te klagen hoor, leuk dorp op zich, met nog veel oudere huizen van destijds, geheimzinnige steegjes, in de zin van...'hee verrek, daar loopt ook nog een straatje waar ik geen weet van had' 

De huur zouden we op zich nog wel kunnen betalen voor een paar jaar, inclusief die 'wettelijke wijzigingen' qua huurverhoging, al spreek ik zelf liever van woekerwijzigingen.

Zogenaamd 'scheef' wonen mag niet, maar hee hallo daar in het kabinet, op dit moment woon ik in feite ook scheef, want ik betaal te veel naar mijn inkomen na jarenlange huurverhogingen!

Dat boeit de regering helemaal niet vanzelf he, het boeit ze ook niet dat de verhuurder afspraken zoals reparaties en dergelijke niet na komt, dat mag allemaal, moet jij als gewoon mens eens een 'scheve schaats' rijden, dan weet men je te vinden hoor!

Toch?

Mijn God, WEER verhuizen!

En dat te bedenken, als we wat vinden, dat je er na 8 jaar WEER uitmoet, want dan belandt ik in de pensioen regeling, nou, dan heb je helemaal geen 'nagel meer om je reet mee te krabben'!

Ondertussen nadenkend over de zin van het leven, ontspannende dingen en zo, eigenlijk zijn bepaalde hobby's een no go bedenk ik me ineens.

Zes jaar lang heb ik gebouwd aan mijn hobby, inmiddels dik 60 meter spoor voor mijn treinen gekte, ietwat uit de klauwen gelopen nadat ik thuis kwam te zitten.

Net klaar, kan je het weer af gaan breken!

Goed, een voordeel, het houd je van de straat, dat dan weer wel, kan je ook geen kattekwaad uithalen.

Niet dat ik dat op mijn leeftijd als doel heb hoor, al ben ik eerlijk, ik hou wel van een beetje adreline in de positieve zin van het woord.

Ow ...ook dat nog ..misschien moet ik wel op gaan schieten, de laatste keer hadden we vanuit Groningen binnen no time deze woning, en mijn oude motor is nog niet eens tot leven gewekt!

Ik ben er aan begonnen, maar de situatie liet het nog niet toe de klus af te maken...hmzzz, laat die achterband nog maar even zitten, ik vrees dat we het kleine beetje wat we over houden beter kunnen besteden aan het nieuwe plan wat out of the blue kwam aanwaaien, want vrouwlief had al een huis gezien, en ze staat op nr 3 ..tja..je weet het niet he!

Ik wacht nog even met slopen van mijn treinbaan, in de avond uurtjes die ik vrij ben maar eerst wat scenery in dozen doen, en ondertussen bedenken of ik in het nieuwe huis nog overnieuw ga beginnen, ik ben niet alleen flauw van het verhuizen, maar ook om steeds opnieuw te moeten beginnen.

Het is wat het is ........


help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!