×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Hier wonen 'de Meisjes'

Hier wonen 'de Meisjes'


Mijn vriendin en ik hebben een stacaravan in België. Op deze camping worden wij 'de meisjes' genoemd. Ik vind dat helemaal niet erg. Beter als 'dat lesbische koppel met hun dochtertje'. Dan wordt de nadruk toch meer gelegd op het gay zijn, terwijl we juist willen dat dit als normaal gezien wordt. Iets wat in mijn ogen nooit zal gebeuren. Er blijven mensen geloven in een geloof waarin homosexualiteit een zonde is, een ziekte. Hierdoor zal het nooit 100% normaal worden. Helaas. Sterker nog, er is laatst weer een homo koppel in elkaar geslagen omdat ze hand in hand over straat liepen. Vreselijk. Als ik er diep over nadenk maakt het mij erg verdrietig. Mensen kunnen zo erg zijn voor elkaar. Leven en laten leven...

Maar goed. Even terug naar de camping. We hebben van mijn moeder een heel mooi nummerbordje gekregen voor op de camping. Deze heeft zij zelf gemaakt. Met ons jaarplaatsnummer en daaronder de tekst 'De Meisjes'. Ik vond het leuk! We hebben hem gehangen aan de boom die naast onze ingang staat. Nu kreeg ik alleen de opmerking van mijn buurvrouw: 'Ja, leuk dat bordje, maar moet iedereen dan weten dat er bij jullie alleen maar dames wonen?'

Ik schrok hiervan. Heb er eigenlijk niet zo over nagedacht. Ik dacht alleen maar: leuk! Omdat iedereen ons zo noemt..

Moet ik hem er nu vanaf halen? En terug hangen met alleen het nummer? 

Wat ik ook dacht...ja, iedereen mag het weten. Het is toch zo? Maar een negatieve lading eraan wil ik niet. Ik wil dat het gewoon is! Dat het niet uitmaakt! En dat niemand er verder rare gedachtes bij heeft! Of is dit te ver gezocht? :( 

help
signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
peterdenharder
Ik vind dat je hem gewoon moet laten hangen. Jij bent jij en wie zijn wij om daarover te oordelen?
27-04-2018 15:56
27-04-2018 15:56 • Reageer
Alice Huiberts
Ik zou het bordje laten hangen!  Ik vind het vergelijkbaar met naambordjes aan de voordeur waarop alle gezinsleden staan te lezen.  Is het nodig dat ik, wanneer ik bij hen aan de deur sta, kan lezen dat Joost, Marie, Rob, Sacha en Mirella (Of Rick, Jeffrey, Mike en Diana, of ...) daar wonen? Nee dat is het niet, maar de bewoners vinden het wel de moeite van het vermelden waard. Het is hun (t)huis dus vind ik het meer dan logisch dat zij zelf bepalen wat er wel of niet aan de muur hangt.  Veel plezier op de camping, het mooie weer komt eraan!
16-04-2018 13:33
16-04-2018 13:33 • Reageer
Astrid Seip (IJsselstein)
Ik zou hem lekker laten hangen, als jullie door iedereen al zo genoemd worden zie ik het probleem niet! In mijn ogen is het heel gewoon, al weet ik inderdaad vanuit een andere hoek (mijn kind van 13 is een transgender) dat dat helaas niet zo is! Je moet uiteindelijk doen waar jullie je het fijnst bij voelen. Kan mij voorstellen dat je de negatieve lading niet prettig vind.
16-04-2018 13:32
16-04-2018 13:32 • Reageer