Mijn kind gaat naar de Basisschool!


Moet ik het als moeder écht fijn vinden dat mijn kind naar de basisschool gaat? Dan heb ik meer vrije tijd, zeggen ze. Maar ben ik dan de enige die er tegenop ziet?

In April wordt mijn dochter 4 jaar en dus tijd om naar de basisschool te gaan. Ze is er aan toe. Merk ik aan alles. Peuterspeelzaal vindt ze 'niks meer aan', mijn kind wil leren. Ik lees niet anders dan dat ouders het fijn vinden als hun kind naar de basisschool gaat, omdat ze dan meer tijd over houden, maar ik vind er helemaal niks aan! Ga mijn kind vreselijk missen! Zie er echt tegenop. Als ze nu wel eens weg is kan ik wel genieten, maar dat is maar heel even. Nu gaat ze straks iedere dag weg. En ja, het is heerlijk hoor die vrije tijd, maar ik geniet juist van mijn dochter om mij heen. Ik ben een thuismoeder. Misschien moet ik toch maar eens gaan denken om een paar uurtjes te gaan werken als zij op school zit.

Ben ik echt de enige die er zo over denkt? Kan mij dit gewoon niet voorstellen!