"Fijne hond"


Jij loopt met je blaffel op het zelfde bospad als ik. Mijn honden reageren heftig op jouw 'fijne hond' die met hoge staart en nekharen omhoog langs loopt. Ik moet alle zeilen bijzetten om mijn blaffels in het gareel te houden. Twee maal veertig kilo die samen een kant op willen waar ik juist niet heen wil. Jij mimiekt naar je hondenvriendin met een gezicht dat er niet om liegt. Ik besluit het me niet aan te trekken en loop door in een andere richting dan jij loopt met je 'fijne hond' . Jij bent denk ik vergeten dat mijn oudste blaffel zo reageert omdat jouw 'fijne hond' hem bij de eerste ontmoeting is aangevallen. Bovendien spreekt de lichaamstaal van jouw 'fijne hond' boekdelen . Ook weet je niet dat mijn oudste blaffel een herplaats hond is met een gebruiksaanwijzing en mijn jongste blaffel het gedrag van zijn 'grote broer' volgt. Dat ik , na dit gevecht met mijn blaffels , uren last heb van mijn gewrichten ( ik heb reuma ) weet jij niet als je een veelzeggend gezicht trekt naar je hondenvriendin . Ik zou mijn blaffels , met gebruiksaanwijzing, voor geen enkele andere hond willen ruilen. Zeker niet voor jouw 'fijne hond' . Dus blijf jij , met al je onwetendheid en onverschilligheid , maar lekker gezichten trekken. Ik weet hoe mijn honden waren toen ze bij ons herplaatst werden en hoeveel ze al geleerd hebben. Ze zijn vriendelijk en blij. Tenminste....als ze jouw 'fijne hond' niet zien dan hé !

Ik schrijf dagelijks over Max , een hond met down syndroom , op de facebook pagina #DownWithMax