Herfstcollages


Lange gang.

Op mijn werk in het woon zorgcentrum hebben we voor een lange kale gang 9 wissellijsten die ik voor onze feestmaand september gevuld had met  tropische foto's.  

Eind september ga ik gauw aan de gang ze te verwisselen voor herfstcollages. De vorige keer was ik meteen doorgegaan met wintercollages, dus dit is voor het eerst dat er herfstcollages in de gang zullen hangen. Mooie gelegenheid om een heel fleurige herfstbloemencollage te maken.

collage

bloemenvrouwtje.

Op onze wandelingen naar de markt op woensdag komen we nu in verschillende tuinen mooie herfstbloemen tegen als asters en dahlia’s. In mijn eigen tuin staan de anemonen weer in bloei.

Om wat betere foto’s te maken ga ik op een zonnige middag langs de volkstuinen waar zelfs nog vlinders genieten van de dahlia’s.

Om de foto’s te plakken roep ik de hulp in van Trees. Zij is dol op bloemen en noemt zichzelf het bloemenvrouwtje. Het is genieten samen.

collage

Paddenstoelen.

Ondertussen zoek ik in mijn fotoverzameling de mooiste paddenstoelen bij elkaar. Deze foto’s plak ik met Els die altijd een moestuin heeft gehad. We besluiten dat het niet verstandig is om wilde paddenstoelen te eten.

collage

trilzwam.

En de foto van de trilzwam kan ik ook maar beter vervangen voor een ander. Gelukkig is dat geen probleem, het zijn er toch teveel. 

collage

Herfstsfeer.

Voor de volgende collage maak ik nog wat foto’s van mooi gekleurde bladeren en doorkijkjes in het dorp. Een paar weken daarvoor heb ik ook al wat bladeren te drogen gelegd in een oud telefoonboek. Van verschillende wandelingen heb ik nog mooie foto’s die nu van pas komen.

collage

Spreuken.

Iets te lezen vind ik ook altijd wel leuk. Op Pinterest zoek ik spreuken over de herfst. Omdat het allemaal erg wit wordt en het niet mogelijk is alleen met de uitgeknipte spreuken de hele wissellijst te vullen plak ik er nog wat overgebleven paddenstoelenfoto’s tussen. Het was een gezellige middag puzzelen. En ik kon weer een bewoner een tijdje afleiden.

collage

Sint Maarten.

Omdat het bijna november werd ben ik snel begonnen aan een collage over St.Maarten. Van Margreet weet ik dat ze katholiek is dus ben ik bij haar te raden gegaan. Hoe ging dat vroeger? Waar werden toen lampionnen van gemaakt? Het was moeilijk om die herinnneringen naar boven te krijgen. Maar St. Maarten liedjes wist ze nog wel. En ze wilde ook wel wat voor me opschrijven. Jammer genoeg werd het niet erg leesbaar, maar ze was weer een tijdje bezig met iets leuks.

collage

Smurf.

Jos zag ondertussen dat ik een zwart wit plaatje van een Smurf erbij had. Die moest toch blauw. Toen ik hem kleurpotloden gaf ging hij meteen aan het werk. Jammer genoeg kwam er niet veel kleur van de potloden. Maar hij had weer even wat te doen.

collage
collage

Liedje.

Omdat ik het toch wel leuk vond om ook een liedje erbij te plakken heb ik Maartje ook gevraagd om een liedje voor me op te schrijven. Nou daar heb ik flink om moeten zeuren, maar het is gelukt. Ze had natuurlijk eigenlijk geen tijd want ze moest toch naar huis naar de kinderen!

collage

Snoepen.

Het was verder erg lastig om foto’s van vroeger te vinden over St.Maarten, dus kwam ik op het idee om er ouderwets snoepgoed bij te zoeken. Nou dat heb ik geweten. Daar had ik uiteindelijk zoveel van dat ik er een heel eigen lijst mee kon vullen. Terwijl ik er met o.a. Margreet mee bezig was, kreeg ze wel erge zin in iets lekkers en ging ze in de kasten op zoek naar een snoepje. Ze vond een zak drop en ging gezellig uitdelen. Een week voor St.Maarten hing het snoep aan de lange muur. We waren er klaar voor.

collage

Sinterklaas.

Het zou leuk zijn op tijd een Sinterklaascollage klaar te hebben. Daar had ik al een flinke verzameling voor aangelegd op Pinterest. Bij bakker Tietema mocht ik een foto maken van het marsepein varken. En in het bakkerijmuseum in Hattem had ik ook al wat Sinterklaas gerelateerde foto’s gemaakt. 

We hebben lekker samen gesnoept van de de chocolademunten, vond het wel sjiek wat glimmers erbij te plakken.

Een gedicht leek me ook wel leuk. Maar ik kon niets interessants vinden op internet. Gelukkig wil Els mij wel helpen, ze verzint een gedicht en als ik haar vraag of ze dat met haar mooie handschrift ook voor me op wil schrijven komt dat ook voor elkaar. Een dame van 98 hè en ze ziet nog beter dan ik. Ben er heel blij mee!
collage
Een gedicht leek me ook wel leuk. Maar ik kon niets interessants vinden op internet. Gelukkig wil Els mij wel helpen, ze verzint een gedicht en als ik haar vraag of ze dat met haar mooie handschrift ook voor me op wil schrijven komt dat ook voor elkaar. Een dame van 98 hè en ze ziet nog beter dan ik. Ben er heel blij mee!
collage

We zijn zo weer een middagje zoet met knippen en plakken.

collage
collage

Kerst.

De Sinterklaascollage hangt op tijd, nu de voor de Kerst nog iets verzinnen. Gelukkig heb ik wat mooie foto’s van Kampen en Elburg. Vorig jaar heeft mijn dochter een leuke foto gemaakt in Zwolle. LichtbeeldenZwolle.

Daar heb ik de lijst nog niet mee vol dus nog even zoeken op Pinterest. Met Margreet heb ik al een Kerstboom versierd op het zitje bij de lift en toen heb ik haar gevraagd wat er vroeger bij haar thuis in de Kerstboom hing. Het is weer lastig voor haar om dat te herinneren. We kunnen beter een Kerstliedje zingen.We bekijken oude foto’s van huiselijke Kersttafereeltjes. Er zijn wat geschikte bij voor de collage. Dieren zijn veel bewoners ook dol op en ik vind wat Kersthondjes en poezen. Wat glimmende sterretjes erop en pfff hij is voor de Kerst klaar.

Meer lezen op Yoors?
Een gratis account is zo gemaakt via onderstaande link.