Collages met tropische thema's


Tropische feestmaand 

In het woonzorgcentrum waar ik werk is september een feestmaand. We vieren dan ons zoveel jarig bestaan. Ieder jaar verzinnen we ook een ander thema en dit jaar is dat "tropische sferen '.
Wel een leuk onderwerp om de lange gang mee op te fleuren. En één lijst van de zomer kon ik gewoon laten hangen, namelijk die van het ijs. Want een lekker ijsje eten was ook een van de vele activiteiten die in de feestmaand gepland stonden. 

collages

Tingelingeling 

Ondertussen is de ijscoman met zijn nostalgische ijscokar een middag geweest en heeft hij de bewoners zelfs tot op hun eigen kamer getrakteerd op een heerlijk ijsje. 

collages

Flora

Als ik aan tropisch denk dan denk ik aan bloemen en planten. Veel van onze kamerplanten groeien in de tropen in het wild. Heb aan verschillende dames gevraagd of ze zich nog konden herinneren welke planten zij vroeger op de vensterbank hadden staan. Het was lastig om op namen te komen, maar al zoekend op internet kwamen we toch wel het een en ander tegen. Toevallig had ik in mijn vakantie ook nog wat foto's in Aalsmeer gemaakt en zo kon ik de wissellijst aardig vullen. De mevrouw waarmee ik alles opgeplakt heb, kon er maar niet genoeg van krijgen ernaar te kijken. 

collages

Vogels 

Tropische vogels zijn natuurlijk ook fantastisch, kleurrijk en fotogeniek. Samen hebben we er ons over verbaasd dat er zulke prachtig gekleurde vogels bestaan.
De vogels die ik tijdens de roofvogelshow in de Keukenhof en in Ouwehands dierenpark heb gefotografeerd kon ik er ook mooi in verwerken. 

collages

Vissen 

Net zoals over de tropische vissen.
De meeste heb ik op Pinterest gevonden, maar er zijn ook wat foto's bij die ik in Ouwehands dierenpark heb gemaakt. 

collages

Vakantie paradijs

De tropische landen zijn natuurlijk ook fantastische vakantie bestemmingen. Bij het plaatselijke reisbureau ben ik gaan vragen of ze misschien een oude reisgids hadden die ze toch weggooien. Nou ik kreeg me toch een stapel mee. We hebben lekker zitten bladeren en ons vergaapt aan de luxe hotels en zwembaden. 

collages

Kleding 

Een collage met kleurrijke tropische kleding mocht natuurlijk ook niet ontbreken. En dan spreken foto's van kinderen helemaal aan. Terwijl er een pan appelmoes stond te pruttelen, hebben we de plaatjes geplakt. 

collages

Muziek 

Voor de zangclub heb ik wat tropische liedjes opgezocht. En daarvan vond ik op internet verschillende platenhoezen. Leuk voor een muzikale collage.We hebben al zingend mooie herinneringen opgehaald. 

collages

Fruit

Bij tropisch denk ik ook aan fruit. Nou daar heb ik zoveel mooie foto's van gevonden, daar kon ik wel 2 lijsten mee vullen. Toevallig hebben we ook net een fantastische groenteman in het dorp gekregen 'De Koopman ' en die heeft ook van alles uit de tropen liggen. Dus daar heb ik ook wat foto's gemaakt. 

collages

Cocktails 

Cocktails daar moest ik ook aan denken bij dit thema. Er moesten ook wat hapjes bij vond Hans. Dus hebben we samen allerlei lekkers opgezocht op Pinterest. 

collages

Vind je het ook leuk je creatieve uitspattingen te delen. Kom ook bij Yoors, het gezelligste platform op internet zonder hinderlijke reclame. 
Een account is zo gratis gemaakt via onderstaande link.