(Huis)dieren en vuurwerk


Deze jaarwisseling zal mijn hond Thor voor de eerste keer kennis maken met het massaal afsteken van vuurwerk. En eerlijk gezegd, ik houd mijn hart vast. Wanneer er namelijk nu al vuurwerk wordt afgestoken dan gaat hij helemaal door het lint: begint te blaffen zou het liefst naar het toe rennen vuurwerk. Ik heb niet de indruk dat Thor bang is voor het geknal, maar eerder mij en de rest van het gezin wil beschermen tegen dit, voor hem, onbekende lawaai en licht. Zodra Thor wordt uitgelaten is het dus echt opletten geblazen. Toch wil ik er ook weer niet te veel aandacht aan geven omdat de hond dit dan gaat zien als beloning voor zijn gedrag. In tegenstelling tot zijn twee kattenvriendinnetjes zal Thor waarschijnlijk dus niet rustig gaan liggen slapen tijdens de jaarwisseling. Hopelijk helpen veel liefs en lekkers hem door zijn eerste jaarwisseling heen.


Voor iedereen die vuurwerk af gaat steken heb ik nog wel een dringend verzoek om dit niet te doen in de nabijheid van dieren. Dierenbezitters wil ik vragen om hun dieren binnen te houden, voor zover dat mogelijk is natuurlijk, en hen te omringen met de nodige liefde en begrip.


Alvast een fijne jaarwisseling en een jaar vol (dieren)liefde voor iedereen, ook namens mijn hond Thor.