Joyce's life: Kijk door de ogen van een kind


Omdat ik een dochter met beperking heb, ervaar ik het ongenuanceerde oordelen van de mensen op straat. Het verhaal van afgelopen week wat zelfs het nieuws haalde deed mij dan ook enorm veel! Weten jullie welk verhaal ik bedoel? Dat van die vrouw die in een parkeergarage moest meemaken hoe een stel idiote VOLWASSEN vrouwen haar dochtertje met Down belachelijk maakten!! Dat maakt me woest als ik dat lees!!! Als je het niet meegekregen hebt hier is de link : http://www.famme.nl/kindje-met-down-wordt-bespot-moeder-schrijft-rake-post/

Zelf heb ik ook vaak genoeg meegemaakt dat mensen mijn dochter vreemd aan kijken of iets tegen elkaar zeggen, denkende dat ik het niet hoor! Ik kan jullie een voorbeeld geven:

Ik sta met Aïsha in de rij te wachten bij de Action. Aangezien Aïsha niet heel veel geduld heeft, begint ze al snel haar sirene aan te zetten en aan mijn jas te rukken. De sirene van Aïsha kan je vergelijken met het luchtalarm dat iedereen hoort elke 1e maandag van de maand. Hij begint zacht en gaat steeds luider hihihi....kun je het al een beetje horen in je hoofd? Anyway, ik blijf rustig, ga op ooghoogte en kijk haar streng aan. zeg duidelijk Aïsha NEE, je moet even wachten. We kunnen zo weer lopen en maak daar de gebaren bij die ze begrijpt en vraag haar die te herhalen. Dit gebeurt in 1 minuut rustig 2 á 3 keer. Terwijl ik na een aantal keren ga staan en het even probeer te negeren hoor ik achter mij een schetterbek(excuse my language) zeggen tegen diegene die achter haar staat : Geef mij dat kind een week! Dan weet ik zeker dat ze het nooit weer doet!! Ik draai me om , vraag of de vrouw achter mij mijn plekje vrij wil houden dat ik zo terug ben, terwijl ik mijn mandje laat staan. Pak Aïsha bij de hand en zeg, kom...er is een mevrouw die het beter weet dan ik....Loop naar de schetterbek, die 5 personen verder staat en zeg tegen Aïsha terwijl ik naar de vrouw wijs, "Kijk lieverd! Deze mevrouw wil graag een weekje voor je zorgen! Je mag logeren!! Dat is leuk!! Geef haar maar de hand!"

Aïsha reikt haar handje uit naar de vrouw met een big smile op haar gezicht. (Ze is absoluut niet eenkennig!) Ik kijk de vrouw aan en zeg: "Ik begrijp dat u precies weet hoe U het moet doen, het opvoeden, en dat U aanbied om het van mij over te nemen voor een week! SUPER!!! U mag haar meteen mee nemen, als U mij even uw naam, adres en telefoonnummer geeft. Dan kan ik straks even haar anti epileptica, luiers en rest van de benodigdheden brengen, OHW het is ook handig als U een beetje gebarentaal kunt, is wat makkelijker met communiceren naar haar! Nogmaals Dank!! " De vrouw loopt rood aan en begint te stotteren,,,, ehmmm....nou....ehmm....Nee,,,,zo bedoelde ik dat niet??!! Ik heel kalm...volgens mij wel, ik hoorde u toch zeggen dat u het in een week voor elkaar zou krijgen of was dat iemand anders in de rij ....terwijl ik de rij afspeur en anderen met een grote grijns en goedkeurende knikjes terug zie kijken. Ehmmm ....nou....ehhh ja dat was ik....Nog rooiere kop... Ik pakte Aïsha haar hand weer en zei toen mega kwaad: "De volgende keer dat U denkt dat U iets beter weet, kunt U misschien beter eerst eens nadenken voordat je die lelijke mond open trekt! Eens verder kijken dan uw neus lang is!!! Of vraag me gewoon op de man af, waarom mijn dochter zich zo gedraagt!!! De vrouw stond het huilen nader dan het lachen en schaamde zich rot...Zonder verder nog een woord vuil te willen maken aan die muts zei ik heel relaxed tegen Aïsha, "Kom meissie, het logeer partijtje gaat blijkbaar niet door, je gaat lekker met mama naar huis, gaan we liedjes luisteren!" Aïsha helemaal gelukkig bij het horen van het woord Liedjes en begon te springen en te lachen. Terwijl ik weer terug liep naar mijn plekje in de rij begonnen mensen te klappen voor me! HAHAHAHA ECHT! Schouderklopjes en " goed gezegt meid" vlogen in het rond....de vrouw bleef met haar blik op de grond in de rij staan....


Wat wil ik duidelijk maken....Dat oordelen heel simpel is....Ik heb liever te maken met kinderen, die komen gewoon naar je toe en vragen Waarom doet zij zo?? Kan ze niet praten? Waarom kan ze dan niet praten?

Veel volwassenen hebben al een oordeel. Ze vinden haar zielig, krijg je een blik vol medelijden....Ze vinden haar irritant, dan krijg je een blik alsof je door de grond moet zakken....Kinderen nemen het zoals het is...ze zijn puur!! Het filmpje hiernaast laat het zo goed zien!! Kijk met de ogen van een kind en de wereld wordt een stuk mooier en prettiger!!

Bedankt voor het lezen!!! Laat me weten wat je er van vond!!