Het dilemma van roomspray (uche uche)


Ik liep laatst bij de Action en zag zo'n ding staan, wat om de zoveel minuten heerlijk aroma sprayt, dus ik dacht "Oke, ik probeer het een keer".

Eerst zette ik het ding op de wc, tot ik me bedacht dat als manlief, als enige man in huis, staat te plassen, dat ding weleens recht in zijn oog zou kunnen sprayen. Slecht plan dus, hoewel het best van pas zou komen als manlief me minder scherp zou zien als ik 's morgens net uit bed ben. Aangezien het eigen risico van de zorgverzekering best hoog is, besloot ik het ding daar toch maar weg te halen.

Toen heb ik de spray in de huiskamer gezet, bovenop de kast. Een stuk veiliger, behalve dan dat ik me elke 36 minuten het glubekolubus schrik als dat ding sprayt, want blijkbaar kan dat niet zonder herrie. Ik besloot niets tegen manlief te zeggen, maar hem te verrassen met de heerlijke bloemenlucht.

Toen we 's avonds op de bank zaten, begon manlief te mopperen over de "berenlucht" in huis. "Het lijkt wel een goedkope wc-lucht", aldus manlief. Toen hij zich ook een ongeluk schrok van de spray, begreep hij waar het vandaan kwam.

Gelukkig ben ik niet voor 1 gat te vangen, en had meteen 3 verschillende geuren gekocht, dus geur nummer 2 ging erin. Helaas, ook die werd afgekeurd door manlief. Spray nummer 3 dan? Ja, die vond hij een stuk beter.

Hèhè, heb ik dat ding toch niet voor niets gekocht.

Behalve dan dat ik dit echt een gruwelijke lucht vind! Het lijkt wel een zware deo lucht, die elke 36 minuten op mijn adem slaat. Maar ja, dat ga ik natuurlijk nooit toegeven!