O jee, volle maan!


Elke maand is het hetzelfde liedje. Ik kan niet slapen. Dat duurt een paar dagen, en als ik naar de maankalender kijk, kan ik erop rekenen dat het begint bij nieuwe maan en duurt tot en met volle maan. Hoewel wetenschappelijk bewezen is dat gevoelige mensen hier last van hebben, lacht manlief me altijd uit. Hij is namelijk zo gevoelig als een baksteen en heeft nergens last van.

Tijdens die dagen voel ik me onrustig, nerveus, en heb peper in mijn reet. De hele dag ren ik rond, van het ene karweitje naar het andere en hoewel ik 's avonds bekaf ben, doe ik geen oog dicht. Dochterlief heeft hetzelfde probleem, maar toch is het onzin volgens man-nietzolief.

De maanstand heeft effect op het humeur van mensen en het is bewezen dat er tijdens volle maan meer geweldsdelicten worden gepleegd. Ja, met zulke mannen die hun vrouw uitlachen is dat ook niet zo raar!

Volle maan heeft ook nog invloed op iets anders, dus 's avonds in bed lagen man-ineensheelerglief en ik uit te hijgen. Dat was wel erg heftig, dus ik zei:"Bedankt volle maan!", waarop manlief toch nog genoeg adem had om in de lach te schieten.