Xana maakt er een zooitje van.


Met dit warme weer moet ik af en toe onder andere onze druivenboom extra water geven. Het leek mij het handigst om dat met de tuinslang te doen in plaats van een emmer, maar ik had niet gerekend op Xana. Domme fout.

Zodra ik een tuinslang pak, stormt Xana de tuin door, naar me toe. Blijkbaar kent ze het. Onze andere honden komen niet in een straal van 50 meter, maar Xana blijft netjes naast mijn voet zitten. Tot de kraan aan gaat dan.

Zodra het water loopt, begint Xana te happen naar de straal. Dat zou op zich niet erg zijn, ware het niet dat Xana niet kan richten. De helft van de tijd spuit de straal tegen haar bek, waardoor het water alle kanten op spuit, maar voornamelijk op mij.

Mijn schoenen en broek zijn zeiknat, en ook mijn gezicht heeft meerdere malen de volle laag gekregen, terwijl Xana maar doorgaat. Als ik haar de kans zou geven, zou ze zo 10 liter water wegkloeken. Het rare is dat Xana zelf helemaal niet zo nat is geworden als ik. Misschien kan ze dan toch beter richten dan ik dacht.

Ik begin te vermoeden dat Bolle Betsie helemaal niet zo onnozel is als ze zich voordoet. Misschien denkt ze ook zo over mij. Of nog erger, misschien denkt ze juist dat ik een stuk onnozeler ben dan ik me voordoe. :)