De eerste keer EMDR.

De eerste keer EMDR.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Juist omdat al mijn spieren en zenuwuiteinden strak gespannen staan,  Fight en flight, doordat ooit in mijn leven traumatische dingen zijn gebeurd en de hersenen  nog niet het sein veilig hebben doorgegeven ben ik doorverwezen voor traumatherapie en na de intake gesprekken, volgden de gesprekken om alles in kaart te brengen en dus startte vandaag dan uiteindelijk  de behandeling. Dit keer met EMDR en een andere keer zal het Imaginaire Exposure zijn . Net welk onderwerp ter sprake zal komen.

k Pak even willekeurige linken naar de onderwerpen voor je.

https://www.emdr.nl/wat-is-emdr/

https://www.lentis.nl/behandeling/imaginaire-exposure/

Door iets uit mijn kindertijd leerde ik enorm goed te dissociëren, wat toen nodig was vanwege de situatie en omdat ik daar toen niet tegen opgewassen was.

en vaker in mijn leven...veel te vaak zelfs was  dit inzetten  nodig en nog steeds doe ik het zo nu en dan.

Gaande de tijd raakte ik veel vervelende dingen kwijt door alternatieve therapiesoorten, welke ik mijzelf cadeau gaf om te helen. 

Hypnose in drie vormen- craniosacral-reiki-klassieke homeopathie- osteopathie- acupunctuur- Eft. etc.

Het onderbewuste heeft daar veel baat bij gehad, maar de berg was nog te hoog en dus  nu juist vanwege het fysieke stuk dit aangepakt en wat ik merkte is dat ik er eindelijk echt aan toe ben om dieper af te gaan dalen.

In dromen kwamen herinneringen omhoog vanaf de eerste intake, niet te filmen wat ik zoal niet heb weten te verstoppen in de spelonken van t onderbewuste..heb ik dat allemaal meegemaakt, enorm en shocking 

Het leek wel of ik geroepen werd..denk je ervan af te zijn..niet dus. Krachtig pak ik dit dus aan...om achter die deur daar als bang menske te mogen gaan staan en tevens dus in mijn kracht. 

Het ene kan niet zonder het andere!

Al die jaren was ik bang dat ooit mijn muurtje zou breken, nooit had ik gehuild of boosheid toegelaten..op een paar kleine momentjes na . Angst voor het ontsnappen van de brullende leeuw.

Nou, k zal je vertellen dat  die tranen heerlijk voelen

Ze kwamen er  al een tijdje heel zachtjes aan, bij blije  gevoelige gebeurtenissen en zelfs heb ik ook al 2 mnd. boosheid mogen ervaren en heb er  vreselijk om mogen lachen...weer iets nieuws jippie..zo eng is het dus niet.

L... ging naast mij zitten en begeleidde mij er dwars doorheen, grandioos goed zelfs..en zette voor mij op tafel de lichtbalk, wellicht door velen van jullie al wel bekend. In elke hand een trillend apparaatje en toen kon het beginnen. k Was best nerveus hoor.. wist gewoon niet wat  mij te wachten zou staan en tja..dat viel achteraf gezien reuze mee. In gedachte  moest ik een akelig voorval nemen en dat vasthouden als een beeld in mijn hoofd, (tekende de situatie later zelfs na en gebruikte toen dat plaatje. ) De gevoelens die erbij hoorden moest ik vasthouden -ogen dus even dicht en bewust zijn..dan de ogen weer open en  gingen de lichtjes over de balk snel van links naar rechts en die moest ik met de ogen volgen.. geregeld stopte zij de  lichtjes en vroeg wat ik voelde.. ook het pijncijfer moest ik melden en dat wissel de nogal af.. tot  na een uur t wat begon te vervagen.  t Verschil  is natuurlijk het hier en nu  , dat  veilig is en anders dan toen.  De dame in het filmpje vertelt je wel hoe t ongeveer kan zijn..kijk maar 

Door het dissociëren wat toen nodig was, 
 

zullen bepaalde herinneringen niet meer wakker worden

 en eigenlijk had ik ze graag meer belicht gezien, weten wat er precies was gebeurd.

 Er is een kleine kans dat wat weggevaagde jaren toch weer omhoog komen, maar omdat het té veel was wat ik jaar na jaar mee maakte, zal er  her en der een shell shock moment gebruikt worden .

Eeuwig ronddraaien in je brein  is  ook  geen echte optie,

 t hangt ervan af of mijn hersenen dus sein veilig gaan geven of nog niet tot hoever we hiermee door zullen gaan..

k Blijf t delen voor  enkelen onder jullie die waarschijnlijk ook  hun oude angsten aan gaan kijken.

Na elke behandeling zal ik een dag of drie meer moe zijn en mogelijk melden zich herinneringen.

dus  dat hoor je dan vanzelf nog wel.

 Toen ik weer naar huis ging, kon ik direct t hele gebeuren loslaten en was dankbaar dat het toch wel iets met mij heeft gedaan... flarden verdriet-boosheid-angst-onmacht-moedeloosheid en andere emoties rolden voorbij.

De angst om dat van toen te moeten weerzien/aankijken..is groter dan het werkelijk die anderhalf uur te ondergaan

Een heet bad zo en  snel naar de buurman eerst, er blijkt een pakketje te zijn gekomen


Dit geeft mij veel kracht als ik die goed hard zet!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel interessant, wat knap dat ze ontdekt hebben dat dit werkt. 
| 10:31 |
Zeg dat wel, kon het mezelf ook niet echt voorstellen van te voren..maar t doet echt veel
| 10:50 |
Goed zo! Ik zelf was nog lang moe en had last van flarden emoties, maar ik had voor deze specifieke periode 1 sessie nodig. Het werkt en je wordt meer jezelf. Zet hem op!
| 20:45 |
He dat zou ik ook heel fijn vinden...maar  zelf mag ik extreem vaak gaan..heb ik al begrepen.. t werkt  al ja..dank je
| 10:16 |
Alles heeft tijd nodig, en ieder mag dit in z'n eigen tempo, gelukkig maar. Het zal je goed doen, veel succes🌷
| 19:54 |
dank je, dat zeg je goed ja...t was  ook een heel elven vol wat aangekeken mag
| 23:56 |
Even bijlezen. Knap dat je het aangaat én hier beschrijft!
| 08:23 |
Dank je..k ben zo benieuwd wie ik zal zijn als alle veilige lagen verdwenen zijn en de werkelijke ik er zal staan he
| 14:44 |
Lijkt me een intense therapie.
| 19:12 |
KLopt ja, maar deze kan ook wonderen verrichten als je je er aan over geeft
| 20:59 |
Wat fijn dat het je goed doet. Ik hoop dat het je de rust en ontspanning brengt die je hoopt
| 23:19 |
Als de spieren los gaan laten zal het een mooi wonder zijn ja, scheelt veel pijn. Lief..dank je
| 23:26 |
Helaas is emdr voor mij geen oplossing, het werkt niet omdat het trauma te complex is. Oprakelen zou funester zijn dan acceptatie. Ik werk nu aan acceptatie
| 21:06 |
Dat is het mijne ook, maar  t kan wel de randjes wat zachter maken.. toendertijd mocht ik het ook niet oprakelen, dus begrijp je helemaal.. voor mij is eht nu tijd, dank je en dan hoop ik later ook voor jou❤️
| 21:09 |
Misschien in de toekomst, voorlopig moet ik rustiger worden en vooral zorgen dat mijn lichaam
Rustig wordt
| 22:29 |
Ja, met je eens. Mijn lijf brulde.. en daarom kan het nu eindelijk.. 
| 22:37 |
wat een intense therapie. Lijkt mij heel moeilijk maar voor iemand die niks op dit gebied heeft meegemaakt ook niet voor te stellen natuurlijk. Hoop echt dat je zo positief blijft. Je bent moedig. ❤️💋
| 20:24 |
Dat moet je wel zijn in de situatie waarin ik ongewild toen zat en nu is het  dan met de gevoelens van dien, maar veilig op t kamertje bij Lonneke en andere collega s.
Nu weet ik  dat er  een positief stuk leven uit zal rollen, dus nu mag ik..dank je
| 21:07 |
ik snap het ja nu kan je niks gebeuren hé.
| 22:52 |
KLopt..een veilige plek om de pijn eindelijk te gaan aankijken
| 23:30 |
juist je weet dat het nu mag en kan dus het komt ook. Zal je goed doen denk ik.💋
| 17:18 |
Gek genoeg geloof ik dat direct ja...  k merkte dat ik voor het eerst ook de diepste pijn durf te laten zien en dat is ergens  geweldig.. nadien  kun je t loslaten steeds,
d ank
| 17:46 |
😊❤️
| 19:59 |
Wat fijn om te lezen dat het goed met je gaat. En dat je geslapen hebt ook. 

Kus xxx
| 15:13 |
haaaaaaa daar ben je weer, top..bedankt...en hoe gaat het met jou?💋
| 15:53 |
Het gaat best goed met mij. De therapie heeft een lange aanloop gehad maar we komen ergens. Ik moet leren om mezelf ok te vinden. 
| 22:27 |
Dat zou fijn zijn aj, want dat ben je..een uniek mens ..sterker dan j e denkt- t gaat je lukken
| 22:36 |
Dank je wel hoor. Xxx
| 23:40 |
Wat fijn dat je zo goed geslapen hebt. Ik ben ook aan het nadenken om iets in die richting te gaan doen
| 14:29 |
Verstandig..  misschien vast aanmelden..afzeggen kan altijd... de wachtlijsten zijn best lang..t is echt de moeite waard en niet zo eng als  k altijd had gedacht..dank je 👍
| 14:36 |
Ik heb binnenkort bij een praktijk een kennismakingsgesprek maar ze doen daar ook nog andere therapie dan EMDR dus even kijken wat Het beste bij me past 
| 15:35 |
k Doe verschillende, ENDR was oke als je nog maar 1 beeld  kunt vormen in je gedachten en meer kwijt bent.. k wissel t af dus..goed bezig
| 15:44 |
`Goed bezig :) En blij te lezen dat je lekker hebt geslapen en het dus al wat voor je heeft gedaan!
| 13:18 |
k Juich  misschien te vroeg...maar   t gaat goed en dus wel de moeite waard ..dank je
| 14:18 |
Wat weg is bij EMDR komt nooit meer terug, dat heb je dus al gewonnen ;)
| 15:13 |
Dat beeld weg...maakt mij dus nu helemaal gelukkig, dank je
| 15:52 |
😄 En nu op naar een heerlijk weekend!
| 16:33 |
zeg dat wel ja..  kamer vol..bomvol verjaarsdrukte.. heerlijk..dank je...jij ook he
| 16:37 |
Oh gefeliciteerd! Dank je xx
| 16:43 |
dank jeeeeeeee top
| 19:51 |
Raar...maar waar: Zeker 7 uur ontspannen slapen en verfrist opgestaan ❤️
| 09:33 |
Raar...maar waar: Zeker 7 uur ontspannen slapen en verfrist opgestaan
| 09:32 |
Goed om te horen dat je met jezelf bezig bent Karin, over EMDR heb ik alleen maar positieve berichten gehoord!
Succes!❤️
| 23:02 |
Dank je , t haalt  denk ik de toplaag ervan af van wat het onderbewuste👍gevangen houd 
| 09:15 |
Ja, hoe 't werkt precies weet ik niet maar zoals ik begrepen heb word je door licht en/of geluid afgeleid van de traumatische ervaring.
| 19:18 |
J neemt je een beeld in gedachte welke je  vroeger of  maakt niet uit wanneer..maar  traumatisch..dan  gaan de dingetjes in je handen trillen en moet je de  rij lichtjes die snel van links naar recht over de balk vliegen volgen met je ogen..hoofd recht houden..blijf dat beeld vasthouden..lukt dus niet..ineens stopt ze t heen en weer gedoe en  vraagt ze wat je voelt en of je t  beeld nog t zelfde ziet bv.. er  komen zo meerdere keren voorbij en   allerlei emoties laten zich zien..  erg goed trouwens en echt de moeite waard om te doen als je ook maar enigszins denkt dat ej iets mee maakte waardoor t gedrag van nu debet kan zijn...of iets fysieks
| 19:28 |
Ja, dat is dus toch wat genuanceerder dan ik in gedachten had. Hopelijk mag je er veel baat bij hebben! Voor mij zal 't niet werken denk ik, omdat er niet perse beelden of unieke ervaringen zijn waar ik mee zit.
| 19:36 |
Die had ik ook niet meer...dacht ik dus...tot de sportrevalidatie mij er op attend maakte..alle spieren staan op scherp door toen. Juist de meest erge dingen weet ik niet meer.. wel doordat ik erover had geschreven..maar niet in mijn bol..dus zo zeker ben ik daar niet van. 
| 19:51 |
Ja, nou je 't zegt... ik heb ook 2 traumatische ervaringen blijkbaar maar ik heb van anderen moeten horen wat me is overkomen want ik kan het me niet herinneren... Vreemd hoe de menselijke geest werkt; wat teveel is wordt bedekt...
| 19:47 |
t Proberen dus waard er iets mee te doen om je beter te gaan voelen
mijn oudste ook ADD er gaat t ook doen, alleen al zijn geboorte was heftig en zo waren er meer zaken 
| 21:16 |
Zeker weten! ik sta ook altijd open voor verschillende (nieuwe) dingen.
| 23:06 |
Alles wat wij onszelf kunnen geven is de moeite waard ja
| 23:28 |
Jazeker!
| 00:32 |
Goed dat je dit gestart bent x
| 22:11 |
Nu ik er echt mee gestart ben  , weet ik dat wel zeker...alleen nooit verwacht te zullen gaan doen, blij mee dus..dank je 
| 22:18 |
Oh, ik dacht dat jij al EMDR achter de rug had. net gestart dus blijkbaar. 
| 20:52 |
Klopt..maar  gevoelsmatig was het uit zichzelf al begonnen door   alle voorbereidingen en nachtmerries ahahah , dank
| 21:39 |
EMDR is geweldig lieverd en het heeft mij enorm geholpen bij mijn trauma verwerking. Het is een heftige therapie, maar heel succesvol. Gaat elke keer beter, maar de tranen zullen echt nog vaak vloeien en dat is prima 😘
| 19:20 |
Leuk he, en gebalde vuisten en vele andere heftige emoties ja,  eerst maar even  iets verder ermee zijn wil ik echt   meer weten of het voor mij wel voldoende zal zijn..alle beetjes helpen he..dank je..lief
| 19:29 |
trouwens super fijn dat jij er zoveel baat bij hebt gehad ja, top
| 19:29 |
Karin. 
Wat beschrijf je dit goed.  Wie schrijft die BLIJFT.  Je komt er wel doorheen.  Dat zie je zo. 
Maar op de weg door dit alles heen heb je moed en vertrouwen nodig.   Die wens ik je van harte. 
Ik zal je vorderingen volgen.
| 18:31 |
Fijn Roland, t hek mag van de dam... voor alles is zo zijn eigen tijd he, dank je en ook voor je lief compliment❤️
| 19:45 |
Da's ook niet echt gelijk halve maatregelen zeg. Meteen EMDR. Doe je ff rustig an vanaaf en morgen
| 18:15 |
2 x per week na mn jaardag...  ja doe k..dank je
k vind feitelijk nog veel te licht
| 18:24 |
Wacht maar
| 21:15 |
Natuurlijk deed het flink wat en pijn zat... maar  k verheug em dus op  meer..  des te eerder   wandel en dans ik weer ahahahah
| 21:38 |
😍
| 12:27 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen