EMDR voor de 5e keer alweer

EMDR voor de 5e keer alweer


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Net lees ik elders:

zó oneerlijk, eerst alles moest verliezen om al mijn pijn onder ogen te zien, om te kunnen gaan ontdekken hoe ik moet leven. en En dus, wanneer ik weer eens voel hoe onmogelijk het allemaal is, probeer ik mezelf compleet af te sluiten. Die harnassen weer aan te trekken. Niets meer binnen te laten komen. Om maar niet te hoeven voelen dat ik net als vroeger dit allemaal in mijn eentje moet uithouden en verdragen. Toen kon ik dat niet. Nu ook niet. Wie wel?! Denk ik, wanneer ik die doodsangst van toen voel. Maar het werkt niet meer. Die harnassen passen gewoon niet meer. en Vooral dat ik mijn gevoel te pas en te onpas kon uitzetten.

Ook ik ben hier dus een reuze kei in..blijven lachen.. blijvend dankbaar zijn

t Gevoel hebben alles onder controle te hebben en er achter komen dat het een enorme facade blijkt te zijn

ach arme ik en k ben nog maar net begonnen verdikkie.. hier ben ik heel even best erg verdrietig over..toch maar doorgaan..natuurlijk ga ik door..maar oef..k weet wat er komen gaan zal en ja..dus toch ...!

en daar zat ik dan weer vandaag, voor de  5e keer alweer. Vooralsnog zal er  nog bij lange na niet gedacht worden aan het eindpunt..daar waar nu pas een beginnetje is..maar jeetje wat  voel je veel en wat  hield het onderbewuste  vast Wat zijn wij mensen toch bijzondere wezens en wat een kracht kunnen we inzetten daar waar  het zo nodig is.

Met L. even doorgenomen hoe  aan te pakken en waar gebleven.. k vond dat er nu een vervolg beeld kon komen welke ook omhoog begon te komen en nog in het dagelijks leven tot een last  is en altijd belast was.

De donkerte van de nacht..het niet weten waar te zijn, de extreme angst en paniek.

Met de handen  rond voelen aan de wanden om toch nergens die lichtschakelaar of deurknop te vinden

de ijzige gil ..blinde paniek ..nu nog slaap ik met de deur wagenwijd open en kleine lampjes rondom.

Mijn ouders hadden een schip..ik was puber.. en ook toen lag mijn moeder met in bed een zaklantaarn om bij te schijnen als zij mij weer in  wilde paniek hoorde te keer gaan.

de nachten dat ik op het randje van mijn bed lag en stikte ..ze bleven jaren en jaren doorgaan en kregen steeds weer andere vormen, lading  en beelden. de blinde angst bleef . in en in triest. de slangen die door mijn bed kropen..dat is het plaatje voor nu en dan weer verder.. nachtmerries in vele vormen en gradaties.. 

Die slangen..oef..met imaginaire exposure  was het een idee om allerlei plaatjes van slangen op te gaan zoeken en aan te kijken..en ja.. daar waar je bang voor bent... k werd later eens door zo'n dier in mijn bil gebeten tijdens t tuinieren bij anderen..sjonge, die had in die tuin een hol onder een boomwortel..tja..ik weer he.

t Was  me het middagje wel zeg.. in ieder geval merkte ik  toch dat er wel degelijk lagen zullen gaan verdwijnen

voelde mijzelf weer  naar achteren uit mijzelf wegkruipen..herkende de angstige pijn.

Ja en dit wat ik nu doe..daar moet ik echt wel zijn

De beelden en emoties vliegen als een gek aan je voorbij, heel vermoeiend allemaal

Fysiek trek je samen of voelt de vuisten spannen..spieren  op fight/flight?  zeker weten!!! do it..yes you can!

Toch nadat anderhalf uur gevecht met jezelf en alle lagen..kon ik de deur weer uitstappen en de zon tegemoet.

Deel 1

deel 4


en de taxi?
 

Haalde mij een uur te vroeg op en kon ik dus met een bakkie leut wachten tot het mijn tijd was

nadien? idem dito en ff erger... 5 voor half drie  tot  tien voor 4 zitten wachten

Blij dat ik eerdaags anders rijd

er is al 2 weken veel gedoe rondom halen en brengen

geduld heb ik zat..maar moet het  door tot het oneindige

dacht het ff niet he

ik gun mezelf de vrijheid en ga zelf weer op pad

dit keer was het even wat uurtjes bijkomen en toen de verjaardag van Renate

taxi was  nu eens op tijd, fijn!

Luister eens wat een liefde en wat een kracht er vanuit samen kan ontstaan! 

een vrolijke noot

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel heftig toch al met al!
| 00:21 |
t hangt er dus wel vanaf wat je voorgeschiedenis is hoor
dit  zal dus niet  voor jou zo gaan...scheelt weer
| 14:23 |
Nee, dat zal voor iedereen weer anders zijn...
| 01:20 |
t nieuwste stukje nu van vandaag gaat over angst, lees maar eens
| 18:31 |
Ja, ik ga kijken Karin ;-)
| 20:33 |
Hoeveel sessies gaan jullie doen?
| 16:11 |
Heel erg veel en ook exposure en imaginaire exposure..ben wel n flinke tijd zoet
maar ondertussen zorg ik thuis flink te genieten 
| 18:51 |
Goed aanpakken dit keer. Maar zo te lezen ga je ervoor.
| 18:55 |
Beslist.. 2 x per week en  alles wat er nodig is.. egwel 
| 22:20 |
Heel herkenbaar, tijdens mijn ziekte en zelfs na de operatie had ik ook zo´n harnas om, bezig met anderen gerust te stellen, zelfs op de IC liet ik een foto maken met mijn duim omhoog , mijzelf vergeten.
| 18:09 |
erg eigenlijk he..dat deed ik bijna mijn hele leven... dankbaar met veranderingen nu
| 20:33 |
Verandering was wel vreemd, ik dacht dat ik mijzelf kwijt was, maar ik had eigenlijk en eindelijk mijzelf gevonden.
| 21:26 |
Geweldig Albert, zo voel ik dus ook dat het die richting uit zal gaan.. fijn
| 00:25 |
Goed dat je het zo beschrijft. Hebben mensen die het overwegen heel veel aan.
| 15:01 |
Fijn, dat is de bedoeling.. alleen zal t voor de meesten hopelijk minder  aan hoeveelheid zijn.. en  daardoor makkelijker misschien 
| 20:34 |
Natuurlijk, hoe minder, hoe beter. 
| 11:35 |
wellicht je EMDR -sessies wat anders afsluiten ipv steeds de hort op te gaan ?  tijd voor jezelf om te landen ... of blij je liever (door)lopen ;-)  lieverd ? (bedoel het goed ..het valt me op ...vandaar) 
| 11:19 |
 t was even niet anders..t waren voor mij heel belangrijke mensen, familie en vrienden 
morgen de hele dag in eigen stilte, anders slaap ik amper en die enorme spierkrampen word k ook niet vrolijker door..klopt
| 20:33 |
warme knuff lieverd , wellicht ook nog ooit aan de 'triggerpionttherapie' in time en/of dry needling ?
| 14:59 |
Vorig jaar  2 x EFT gedaan.. t heette iets anders ja en  acupunctuur was k ooit mee begonnen..t blijven mooie helpers
| 18:57 |
voor chronische spierspanningen en de triggerpoints die je er aan kunt overhouden wel ja. ach voor alles is een tijd ...eerst hier maar in groeien en weer opbloeien ...kijken wat herstelt en wat nog (chronisch) aanwezig blijft. Komt tijd komt raad lieverd
| 22:14 |
Dat zie je  heel goed en ja..dan zou t zeker fijn zijn..dank
| 22:18 |
knuff xxx
| 08:29 |
Het is en blijft heftig EMDR, maar het is zo succesvol, dus zeker mee doorgaan lieverd! 
| 07:40 |
Dat is al duidelijk merkbaar ja, dus ja..hoe lastig ook..k ga ervoor..dank je
| 10:14 |
zoek je dat uit.....nu weer een verjaardag na de EMDR. Gefeliciteerd hoor met Renate.
| 23:49 |
zou je denken he, vorige week ook al en ja natuurlijk, vandaag weer..na afloop  even een uurtje en dan richting Tiel.. fijn..maar erg vermoeiend ja
| 10:14 |
kan ik me voorstellen want die EMDR hakt er ff flink in.
| 23:04 |
doet het zeker ja.. toch he...de mensen die ik ging bezoeken zijn   1 en al liefde onderling.. wil je niet missen en morgen maak ik een blad foto s van t nieuwste  uit huisje Weltevree jippie..t is rood 
| 23:55 |
ohw leuk ben heel benieuwd!!
| 00:00 |
Dat lijkt me heel heftig zo'n therapie. Sterkte Karin.
| 07:26 |
Is het ook en confronterend ja, dank je Alie!
| 09:49 |
Zo moedig en sterk van je Karin, Ga maar door zo.... Yes you can!!
| 06:56 |
Hoe dan ook...i do! thanks
| 09:49 |
Moedig dat je er aan bent begonnen en het ook doorzet!
| 05:06 |
Het is op dit moment de enigste weg en duidelijk de mijne...dank je..lief
| 09:49 |
Mooi beschreven, zo fijn dat het ruimte geeft. 
| 03:37 |
Uiteindelijk zeer zeker, mooi dat dit bestaat nu ja..dank je
| 10:20 |
Het grijpt me behoorlijk aan! Nee, ik ga het niet doen! Ik weet het nu al zeker, ik kan er niet weer doorheen.
| 00:35 |
na anderhalf uur  zit ik weer buiten in de zon en weet dat als elke laag gepeld is er zoveel ruimte kan komen. anders had ik dit ook nooit gedaan nee.. maar weer kunnen dansen op de pleinen met ons jaarlijks feest in het stadje..samen met de jongens..onmisbaar.
k Begrijp je helemaal
| 00:42 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen