vandaag geen EMDR.. gebruik maken van de zwijgplicht was fijn!


 

Muziek erbij  voor het Nu met zo hier en daar een zin die raakt, alleen IK WIL .. past er voor mij niet bij!

Alles stond al klaar en we  zouden een nieuw onderwerp kiezen..  de laatste dagen zag ik er zovelen voorbij komen dat ik gewoon niets meer wist te kiezen, te veel en onderbewust bezorgd of  t juiste wel aan bod zou komen. Zelfs vannacht in mijn slaap  die eindelijk wat beter was.. vele beelden en flarden herinneringen die zich  aan mij opdrongen

Natuurlijk hoeft dat helemaal niet...L. had mij al uitgelegd dat er  alleen wat cardinale dingen nodig waren en de rest erin mee zou kunnen verdwijnen.. er moest gezorgd worden in het nu te kijken wat eventuele belemmerende situaties veroorzaakte..ze zijn er nu meer dan in het begin zichtbaar. Vaak heb je niet eens door wat je allemaal vermijd , dat werd mij behoorlijk duidelijk de laatste week. t´Beluisteren van de recorder maar 1 x nota bene.

Er was extreem veel wat ik wist te hebben vermeden en er is ook veel aan angsten die ik zelf al heb aangekeken de afgelopen jaren.   Terwijl ik in het begin er maar weinig wist te melden. NU ja, slapen met een lampje aan .. 

ik ben s nachts echt doof .. kikkers, muizen en slangen en dat soort gedoe.. 

NU weet ik er al zoveel meer, men moet niet mijn hoofd in een losse greep houden....zoals bij de kapper artsen of zo.

In de avond als ik de tuin niet in kan kijken en er  volgens de dieren onraad is.

Wandelen met Indy, stel er komen andere honden aan wandelen en er komt agressie.

Naar verjaardagen  waar ik niemand ken, zonder camera, idem dito grote feesten..  mijn huis is veilig..al  is het nu stukken minder dan het ooit is geweest ..indertijd was het vreselijk en moest ik met  de walkman op fietsen..maar ja..toen liep de zieke man nog ergens rond..desondanks is er wel t en en ander in mijn systeem gebleven en triggert.

Kleine ingreepjes..tandartsbezoek etc. en zeker de MRI scan etc in, is foute boel. Bepaalde plekken in mijn huis loop ik nog graag bij weg. Terwijl ik geestelijk heel makkelijk in mijn sterke ik stap als er bv de hartoperaties waren en echte dingen waar elk ander zenuwachtig van zou zijn.. de vele ooroperaties b.v. en zo zullen er veel meer dingen zijn  die een deel van mij maar bewust mee maakt, gekke belevenis is dit. k Ging lachend erheen en ervaarde alles als simpel

Er lijkt echt steeds iets meer gordijn aan de kant te schuiven en ook word ik behoorlijk gevoelig. hopende dat dit net ff te tijdelijk mag zijn..wennen is het zeker. Als ik achter de deur daar ben komt alles omhoog borrelen van joepieeeee we gaan weer gehoord worden en vandaag  was t echt bal. Amper binnen en  ineens werd ik overspoeld door heel veel verdriet en vroeg ik of ik vrijelijk mocht praten-delen van iets wat ik  liever met niemand deel en ja hoor..t raasde naar buiten. En dan ook   t gevoel..zovelen die zonder rancunes misbruik maakten toen ik zelf  een mini mensje van 26 kg en elfje was, zwaar gekwetst tot het bot..onvoldoende weerbaar  en blind  van de anders gedrag..zelf  open en zuiver..nooit verwachtende dat er anderen zo zijn kunnen. t Ergste vond ik de vormfouten van rechters.. een rechercheur van de gemeente die een pluimpje je wilde halen en dus simpel voor eigen plezier loog.. natuurlijk heb ik wel gezorgd dat hij voor de politierechter moest verschijnen, maar t gevoel verdorie... k zou wel door willen knallen..maar ach..wat heb jij er als lezer aan he

Maar tja...zo kan het dus gaan..  Denk je jezelf te kennen en bent gelukkig na alles en naar jouw idee totaal in balans

en mocht jij zelf iets te verwerken hebben, vergelijk het niet met wat ik zoal beleef... er ligt hier veel heel veel aan ten grondslag en k raad nog  een ieder die  emdr of iets anders nodig heeft dit aan te kijken en te gaan doen, waardevol

dan was er vandaag vanuit mij even geen ruimte voor de EMDR, ben heel dankbaar dat ik mijn ei voor t eerst eens kon spuien en weer   in alle rust en er aan voorbij ben gekomen. 

https://yoo.rs/collections/traumatherapie/33508-fab3ad38badc6ee4fd6ffbffcd91a864?Ysid=33508

https://yoo.rs/karin.van.der.straaten/blog/zo-doen-we-dat-1529411499.html?Ysid=33508#reaction-3885672