weer iets dieper  met 2e x exposure, traumatherapie

weer iets dieper met 2e x exposure, traumatherapie


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Nou, daar ging ik weer heen. mij niet aan de afspraak gehouden om 2x per dag achter elkaar en dat de hele week 

de voorgaande sessie die is opgenomen met mijn recorder te beluisteren en een lijstje te maken 

met de zaken die ik denk te vermijden door die situatie van toen.. die vorige week werd bekeken tijdens de 1 e sessie exposure bij G.

Simpeler kon t haast niet, mijn smoezenboekje was stampvol met redenen waarom t niet kon.

De waarheid was dat ik  1 x de recorder had afgeluisterd en ja..de grote vermijder was ontdekt natuurlijk!

de tranen liepen en voelen was ook niet fijn.

en zo zijn er wel meer dingen die ik vermijd natuurlijk...nu nog gaan ontdekken welke allemaal.

Dit keer was er een lijst waarin mogelijke angsten in verborgen konden zitten te zien op de pc van G.

Onderaan stond, neus dicht knijpen en ademhalen door een rietje..tja..dat wilde ik dus echt niet , paniek pf.

Even later zat ik op mijn gemakkie best wel even dit rustig te doen..gek is dat toch met die malle angsten,z e belemmeren t denken dus duidelijk.

Weer dezelfde situatie aangekeken als voorgaande keren en oef.. er kwam toch steeds meer in beeld waarvan ik dacht dat t weg was.

Vanuit diezelfde zevende hemel rechtstreeks de hel in en in een shock terecht gekomen..er waren meer beelden  dus nu bij..echt geen pretje hoor.

Na elke zoveel minuten moest ik even mijn ogen open doen en keek ik naar een plaatje zoals ik hieronder zal plakken..ogen dicht en oef..t bleef wel ff hangen hoor en t gevoel herkende ik direct..alleen heb ik nooit die angst getoont en deed of ik er geen last van had ..onbewust wist ik als ik het wel zou tonen, het verhaal erger en nog erger zou worden omdat hij..ja HIJ erop kickte..die lol gaf ik hem niet . Deze situatie waar ik dus nu mee bezig ben, zorgde er wel voor dat ik vanuit een shock verder ging en de adrenaline op volle toeren  bleef stromen, dag in en uit.

De hele traumatische situatie moet je dus beleven alsof je dus  in de leeftijd bent en situatie waarin het zich afspeelde.

Je ziet jezelf dan weer lopen doen en voelt hoe je toen hebt gevoeld en alles waarvan je dacht  het niet meer te herinneren krijgt een kans om weer wakker te worden om er vrij van te raken en dat  begint al aardig te lukken..t raakt mij steeds meer en meer.

Mijn gestel laat ook flink van zich horen..de huid brand als of het in de fik staat en er duizenden diertjes rondhuppelen

in de avond wordt het erger en erger en helpt mij weg te vluchten uit mijn denken en terugblikken .

Neuropathie op elke dunne vezel uiteinde. Eerst was het puur in de armen...maar het verspreid zich nu over mijn hele lijf en  gelukkig met G. er over gehad en gehoord dat dit wel eens vaker voorkomt en  dat doorgaan de beste optie is om er later weer  vrij van te raken, normaliter is dit een  voor altijd zaakje..k vertrouw hier dus maar op en ga lekker door, al ist allemaal geen lolletje . Gewoon proberen eraf te blijven..maar tijdens t schrijven  lukt het niet en slaan de vlammen uit de pan, hel en verdoemenis verdikkie!

Morgenochtend met de huisarts overleggen wat er mogelijk aan te doen is. Ook die beknelde zenuw aan de linkerkant is  onaangenaam..pff  lig hele nachten wakker omdat k niet goed weet hoe te liggen.. paracetamolletjes maken wel wat rustiger. dus slaap ik de laatste tijd gelukkig weer n uurtje over drie per nacht, blij toe.

Je moet er echt wel iets voor over hebben om bevrijd verder te kunnen leven.

Dankbaar met alle steun en ook  D. die zo geweldig naast staat  via fysio en massage..ze is er erg goed in.


signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
dit is me toch een bak ellende waar je door moet. Hou vol meis😘❤️
| 00:01 |
haahh  beslist.. k laat mij niet gek maken hoor en  ach-t is pas te begin van wat k mag bekijken.. kom er straks mooi weer van boven water , dankkkkkk
| 12:38 |
daar doen we het voor hé. Enne niet verzuipen hoor!!
| 22:59 |
is niet gelukt en net was ik er vanmiddag weer doende .. stappenplan werkt 
| 23:01 |
mooi!!
| 23:03 |
Het lichaam heeft de eigen wegen ..een weg uit te zoeken.  (we slaan alles op)  soms kan extra hulp daarvoor wel helpen. Oo hier vroeger moest je uithouden...nu kan er ook wat anders naast komen staan wellicht! herkenbaar !  sterkte lieverd  en neem je tijd !
| 09:51 |
dank je..t komt goed.. elke dag een uurtje  de recorder beluisteren valt ook niet mee... 
desondanks zijn er vele blije uren tussendoor en lukt het 
| 10:17 |
een liefdevolle knuff
| 10:20 |
Dit is wel heftig zeg! Is het dan wel veilig? Valt dit ook onder de EMDR behandeling of loopt dit ernaast? Sterkte hoor en pas wel goed op jezelf!
| 00:59 |
t kan samen gaan.. en dit past bij mijn situatie.. dus maak je geen zorgen voor als jij t gaat doen hoor
| 10:17 |
Ok. Ja ze zullen ook wel weten wat ze doen mag ik hopen...
| 00:09 |
zeker weten en ik voel mij vandaag ook alweer een heel stuk lichter
| 10:41 |
Gelukkig, ben ik blij om! 😊😘
| 16:29 |
Heb het gelezen, filmpje gekeken. 
Weet echt niet was zeggen. Exposure is blijkbaar echt heftig, nog erger dan EMDR. 
Denk dat jij nog veel erger getraumatiseerd bent dan ik. 
Sterkte meid.  
| 18:03 |
ach weet je / pijn is pijn..groot en even ook klein.
en wat is erg...  nog altijd te behappen en aj op t moment  is t een hel die je ff weer doorgaat..maar t blijft op een veilige plek
dank je
| 21:00 |
Heftig is dit. Ik hoop dat je snel weer wat beter slaapt en wens je veel sterkte🌻 en beterschap, Karin.
| 16:35 |
Dank je Minnie, dat zou fijn zijn ja
| 16:46 |
Heftig weer. Voel het al, als ik het alleen maar lees. Wanneer krijg je een pauze? 
| 16:31 |
Pauze,   is al een beetje geweest.
L. Heeft twee weken vakantie en dus geen emdr  momenteel... en dus maar 1x per week erheen nu dus. k zit net moed te tappen om de recorder af te gaan luisteren, ben benieuwd ..dank je en k doe bewust niet inhoudelijk ..dank je
| 16:48 |
Ik hoop dat G gelijk heeft en dat die pijnen over gaan. Het verbaast mij dat paracetamol bij jou helpt. Fijn dat je iets kunt slapen.
| 04:53 |
nee niet tegen de pijn ..wel om wat suffig te zijn en zo nu en dan ff in slaap te sukkelen... gemiddeld  opgeteld nu 3 uur per nacht-eerst helemaal niets ..knettergek makende pf..je weet t 
| 10:17 |
Oh bedoelde je dat... dat beetje sukkelen is beter dan niets... gaat het al wat beter nu of?
| 12:07 |
De uitslaande brand in de huid is  gaan minderen gelukkig, maar de pijn door de arm niet.. toch sliep ik vannacht weer  ruim 4 uur, geweldig..dank je
| 12:10 |
Ik krijg het koud hiervan lieverd, maar je moet erdoor helaas om het goed te verwerken. Dat gaat je ook lukken, maar kost zoveel tijd, tranen en energie. Daarnaast ook de pijn, die nu je parten speelt. Goed dat je de dokter om advies gaat vragen, maar zenuwpijn is helaas moeilijk te bestrijden met medicatie. Nouja, met opiaten wel, maar of je dat wil..............
Sterkte lieverd, je bent op de goede weg, maar hij duurt nog heel lang XXX
| 04:31 |
behoorlijk lang ja, wie had dat ooit kunnen denken..dacht toch al heel veel ervoor te hebben gedaan via t alternatieve circuit..dank je.. t is geen pretje..k sta gewoon in de fik nu
| 10:16 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen