12 kg lichter in 6 maanden

12 kg lichter in 6 maanden


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Er komt een moment waarop je zegt: nu moet ik er echt iets aan doen voor het de spuigaten uitloopt. En vermageren doe je nu eenmaal niet door lekker lui in de zetel te blijven hangen, nietwaar? Het is een vraag die me wel vaker wordt gesteld nu ik een pak strakker en slanker ben: hoe heb je dat gedaan? Nee, niet door bij een diëtist te gaan en ook niet door te sporten tot ik er bij neerviel. Het begon allemaal door me in te schrijven in een fitnessclub, en het groeiende besef dat het niet veel zoden aan de dijk zou brengen om te gaan sporten en verder geen aanpassingen te doen.

Fitness

Via Facebook botste ik op een advertentie voor een fitnessclub met een vestiging in Aalst: Easy Fit. Je kunt daar de Milon Cirkel doen en dat is speciaal voor wie niet veel tijd heeft en niet graag fitnesst. Ik voelde me aangesproken en vulde meteen het formuliertje in om het een paar maanden gratis uit te proberen. Ze raden aan om twee maal binnen de tien dagen een training af te werken. Ik schroefde de frequentie op tot twee keer per week. Een training duurt 35 minuten. Dat lijkt niet erg veel, maar doordat alle spiergroepen worden aangesproken werpt dat blijkbaar wel de nodige vruchten af. Heel soms ga ik zelfs drie keer in de week, al gebeurt dat minder vaak.

Wandelen

Naast de bezoekjes aan de fitness besloot ik ook om de korte afstanden niet langer met de bus te doen, maar te vervangen door wandelingen. Zo begin ik mijn dag steevast met een wandeling van thuis naar het station (2 kilometer) en vervang ik de meeste andere busritjes ook door wandelen. In de winter durf ik al eens vaker zeuren, en bij regenweer ook. Door de band wandel ik zo minstens 5 tot 6 km per dag. Het klinkt alweer niet bijzonder, maar door de dagelijkse herhaling van deze activiteiten heb ik toch de nodige beweging. Na een fitnesstraining stap ik ook terug naar huis, da’s opnieuw 2 kilometer in de benen. Ik zie het als een verlenging van mijn training.

Pokémon Go

Pokémon GoVoor sommigen is het misschien belachelijk om Pokémon Go te spelen, voor mij kwam het echter op het goede moment. Het heeft ervoor gezorgd dat ik extra beweging ben beginnen nemen. Ik wandel veel liever nu ik tijdens het wandelen ook iets te doen krijg of ik stap speciaal een heel eind om daar die ontbrekende Pokémon te vangen. Voor het uitbroeden van de eieren is het dagelijks stappen van vele kilometers ideaal. Twee vliegen in een klap dus, als je wat extra beweging kunt gebruiken!

Water drinken

Nog een belangrijk iets als je gewicht wil verliezen is water drinken. Voor ik naar het werk vertrek drink ik op mijn nuchtere maag twee glazen water. Gedurende de dag blijf ik dit doen, in de namiddag trakteer ik mezelf op een blikje Cola Zero van 25 cl, om eens wat smaak te hebben. Calorierijke frisdranken (niet zero) drink ik sowieso niet meer. Af en toe eens een likeurtje drinken of een Kriek dat gebeurt wel, maar te pas en te onpas naar alcohol grijpen: daar pas ik voor. Dat deed ik vroeger ook niet, dus dat is niet zo moeilijk.

Minder én beter eten

Als je gewoon alles blijft eten zoals je dat vroeger deed, ga je geen gewicht verliezen door die paar fitnessbeurten per week. Je moet inzien dat het beter kan en anders moet. Als je de juiste dingen eet, kan je nog steeds grote porties eten. Verder moet je bepaalde dingen gewoon niet meer doen: restjes opeten om ze niet hoeven weg te gooien, eten uit gewoonte of verveling…

MyFitnessPal

Om me een handje te laten helpen, gebruik ik de app MyFitnessPal. Deze gratis applicatie heeft een zeer uitgebreide database aan producten. Je kan alles manueel ingeven qua beweging, eten, drank, gewicht… of je kan de barcodes op je producten scannen.

Je geeft je gewicht in, je lengte en je leeftijd. Dan voer je je streefgewicht in en de applicatie berekent voor jou het aantal toegestane kcal per dag om dit te kunnen bereiken. Door te bewegen kan je dan kcal terug verdienen. Ik ging meestal een stapje verder: ik hield me aan de toegestane kcal en wat ik zogezegd verdiende door te bewegen at ik niet meer op. Zo ging het wel wat sneller, denk ik.

Deze app maakt je er ook van bewust hoeveel calorieën sommige producten tellen. Een pizza van Dr Oetker is echt gigantisch en heb ik niet meer gekocht sindsdien. Niet dat het niet lekker is, natuurlijk :-)


Ondertussen zijn we al meer dan vier maanden verder en slaag ik er nog steeds in om het bereikte doel te behouden. Vermageren doe ik niet meer, maar ik blijf nu mooi op gewicht. Let wel: ik ben er nog dagelijks mee bezig. Winkelen is nu een pak leuker geworden nu ik twee maten kleiner kan dragen. Iedereen kan dit, je moet gewoon even die knop vinden en ervoor gaan. You can do it! En voor wie het zich afvraagt: ik ga ook nog naar de frituur, lekker uit eten en eet nog steeds chocolade.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (25 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Vorig jaar voor (en zowaar ook tijdens) de vakantie afgevallen, maar helaas die december maand....we gaan er weer tegenaan!
| 14:00 |
Echt? Geen last van gehad, moet ik eerlijk zeggen. Succes!
| 14:56 |
Met minder en beter eten is het mij dus gelukt om die 10 kilo kwijt te raken vorig jaar. Dit jaar ga ik dat aanvullen met meer bewegen. Ik zit heel veel. Niet goed. Ingepland minstens 30 min. per dag achter elkaar te bewegen. (Zo ben ik ook meteen actiever in het huishouden, haha. Win-win!)
| 10:05 |
Ik zit ook heel veel (zittend beroep), maar ik beweeg nu ook veel meer dan vroeger.
Dus het kan, maar het vraagt wat doorzettingsvermogen. Succes!
| 11:01 |
Gaat lukken, dank je! :D
| 11:16 |
SUPER goed resultaat!! proficiat. Houden zo
| 21:15 |
Je moet er blijven aan werken, dat wel. Maar het was best wel een prestatie.
| 21:39 |
zo goed bezig zeg, knap van je
| 22:24 |
Dank je wel! Ondertussen heb ik al bijna een jaar mijn nieuw gewicht :)
| 22:25 |
Mooi dat je het zo kan houden, is en blijft toch een prestatie
| 22:27 |
Ja, en je moet er wel aan blijven werken.
| 22:29 |
Respect Katrien, wandelen en weet wat je eet doet idd wonderen. Tenminste zo ben ik zo'n 10 jaar geleden 33 kilo kwijt geraakt in driekwart jaar tijd.
| 21:50 |
Omg! Dat is echt wel een topprestatie!
Dan weet je dus zeker waar ik het over heb.
| 21:53 |
Wat knap van je
| 18:56 |
Dank je wel!
| 21:53 |
Goed van je!!!
| 01:00 |
Dank je wel
| 08:22 |
Ondertussen al nog wat meer ? Of hoeft dat niet ? :)
| 18:42 |
Ah nee, nu probeer ik gewoon te behouden wat ik heb behaald. Het is nu wel prima. Heb dit weekend een trui gekocht maatje xs.
| 10:41 |
:)
| 17:40 |
Deze had ik gemist, maar die was 2 dagen na mijn operatie zag ik, heel knap gedaan, goed bezig zeg amai !!!!
| 22:37 |
Dank je wel!
Is niet altijd even eenvoudig, maar wordt makkelijker eens je resultaat begint te krijgen.
| 08:23 |
Als het eenvoudig was zou het geen uitdaging zijn, zou je al die omkeringen niet gemaakt hebben, nu wandel je bewust, sport je bewust en dat had je dan blijkbaar nodig, met daarbij het eetpatroon aanpassen, sterk, echt wel , en zeker dat je er blijft voor gaan!
| 09:13 |
Nee inderdaad, het is een klik maken. Heb gisteren gelezen dat je iets minstens zeven weken moet volhouden om het echt deel te laten uitmaken van je dagelijks patroon. Je moet je leven even herbekijken, en met een paar aanpassingen die haalbaar zijn verder gaan. Die maak je je dan eigen. Het is natuurlijk leuk om complimentjes te krijgen, dat raak je nooit beu. En het is ook heel erg leuk als je gaat shoppen :)
| 10:55 |
Ja dat is ook zo, het gaat allemaal om gewoontes en dingen aanleren en andere afleren, maar het resultaat is er en je voelt je stukken beter toch en dat is jou streefdoel dus picobello ! :-)
| 10:59 |
Heel goed gedaan zeg. :-)
| 17:18 |
Dank je wel, Rudi!
| 10:14 |
:-)
| 10:41 |
Super goed bezig! :)
| 21:19 |
Dank je wel!
| 08:42 |
Goed gedaan! Volgens mij werkt een vriendin van ons bij de easy fit! Hahaha klein wereldje!
| 23:38 |
:) De wereld is klein!
| 09:05 |
Ga toch maar weer eens kijken naar de fitness...
| 13:09 |
Doen!
Ik geloofde ook niet dat ik het zou volhouden, maar zo zie je maar!
| 13:17 |
Heel herkenbaar dit verhaal.
Mooi dat het zo goed gaat.
Dat simpele extra wandelen erbij is echt een heel goed middel.
| 18:05 |
Inderdaad, je hoeft het niet altijd heel erg ver te zoeken.
| 13:18 |
Goed bezig dus!
| 15:27 |
Dank je wel!
| 13:18 |
Dat heb je toch mooi maar bereikt.
| 15:09 |
Ja hé, ben echt blij!
| 13:18 |
Goed bezig Katrien!
| 07:22 |
dank je wel, Belinda!
| 08:19 |
Je bent heel goed bezig!
| 23:08 |
Dank je wel, Hans!
| 23:14 |
je komt er wel , succes
| 22:21 |
Dank je wel!
| 23:15 |
Heel goed zo! Ik ga vanaf maandag terug mijn best doen
| 16:25 |
Go go! Je kunt het!
| 23:15 |
Heel goed bezig, dijn dat je je nu goed voelt.
| 15:49 |
Echt wel, Albert!
| 16:06 |
Heel erg goed!
| 14:44 |
Dank je wel, Lolah!
| 14:46 |
heel goed bezig!
| 14:34 |
Dank je wel, Patricia!
| 14:45 |
Knap hoor dat je er zo mee bezig bent en deze leuke blog online zet. Dat stimuleert andere ook weer
| 12:40 |
Ja inderdaad. Misschien halen andere Yoorsies hier kracht uit. You can do it!
| 12:43 |
Wat goed zeg :))
| 12:35 |
Dank je wel, ik ben ook wel een beetje trots op mezelf.
| 12:42 |
:))
| 21:07 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen