De Rotklusjes van het Ouderschap - tag -


Kinderen.... ik kan echt niet meer zonder ze, maar je krijgt er ook een hoop werk bij. En ik doe het allemaal met liefde en een stuk minder plezier. En ik niet alleen. Daarom bedacht Charlotte van Aukjes wereld de rotklusjes van het ouderschap-tag en ik kreeg de tag van Emmy van Webkonijn.be! Deze bestaat uit 8 vragen. Benieuwd naar onze antwoorden? Je leest ze hier:

 

 

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Dat doe ik. Ik heb een beetje een fobie voor lange nagels. Ik vind het echt vreselijk. Ik moet me vaak inhouden niet te vaak de nagels van de kids te knippen. Nu doe ik het als ik voel dat het te lang is of als een van de twee komt dat de nagel los is. Gelukkig vinden de kids het niet erg. Ik hoop alleen wel dat ze niet zoals ik doe nagels ga bijten.

 

En de teennagels?

Doe ik ook altijd. Maar dat niet vaak, alleen als het nodig is. Kleine vent heeft een "gekke" teennagel van zijn grote teen, kalknagel. Deze controleren we vaker. En daarvoor gebruiken we ook zalf in de hoop dat het minder wordt.

 

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Twee wekelijks, maar soms moet ik eerlijk bekennen is het wel eens drie-wekelijks. Maar ook wel eens wekelijks (als dametje erg heeft liggen zweten). Bedden verschonen is bij ons nogal een opgave. Onze kinderen hebben namelijk een stapelbed, waarbij kleine vent onderin ligt. Dit is makkelijk. Echter heeft dametje een boomhutbed daarboven. Deze is helemaal dicht gemaakt (daarom kan ze soms wat meer zweten). Om haar bed te verschonen moet de zijkant opengeklapt worden. Dit is natuurlijk zo gemaakt dat, dat kan. Deze kun je vervolgens vast zetten zodat hij omhoog blijft staan en dan kun je het bed verschonen. Soms wil dametje helpen met verschonen en dan hoeft het dus niet helemaal open en mag ze het zelf doen ;-) Ideaal hahah

 

 

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Alleen als ik zie dat ze vies zijn. Dat was toen dametje buisjes had wel wat vaker (lees regelmatig looporen). Nu de buisjes eruit zijn gegroeid, zijn haar oren een stuk schoner. We zwemmen wekelijks, dus de kids hebben sowieso niet vaak vieze oren (wordt regelmatig schoongespoeld dus). Schoonmaken als de oren vies zijn is iets wat ik altijd doe.

 

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Eindelijk iets waarbij ik kan zeggen dat we dit om de beurt doen. Inmiddels zijn we gelukkig de vieze luiers uit, maar regelmatig worden we door kleine vent geroepen als hij op de wc zit. We zeggen hem dit zelf te doen, omdat hij bijna naar school mag (lees volgende week al oefenen), maar dan kan hij het wel zegt hij....

 

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Papa! Hij wordt ook wakker als de kinderen wakker worden, ik slaap er doorheen. Toen de kinderen kleiner waren was dit anders hoor, nou ja bij dametje was ik degene die altijd wakker werd en papa niet. Bij kleine vent was het andersom. Nu ze beide wat groter zijn en bijna niet meer in de nacht wakker worden is het vooral papa die hier wakker van wordt.

 

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Het consultatiebureau.... ik heb daar een dikke aantekening staan dat ze niet moeilijk moeten doen bij mij (volgens mij dan). Maar wat vind ik het vervelend daar heen te gaan. Altijd was er wel wat mis: kinderen kropen te snel, zaten te snel, liepen te snel, praatte wel erg veel en moeilijke woorden voor hun leeftijd.... en ge zo maar door. Ik heb eenmaal mijn mond opgetrokken en nu niets meer aan het handje. Laatst nog toen kleine vent moest. Hij zit aan de bovenlijn bij gewicht, wat ik daarvan vond. Ik maak me daar niet druk om en dit ook uitgelegd dat ik hem gezond vind, hij een gezonde eetlust heeft maar ook veel beweegt en er is niets meer over gezegd. Ik hoor andere verhalen dat ze maar door blijven razen... maar goed inentingen. Bij de eerste paar van dametje zijn we samen geweest.  Ik was de kamer uit als de inentingen gegeven werden want ik ben bang van naalden. Daarna mezelf eroverheen gezet voor de kids en zelf gegaan. Tja... papa kan er moeilijk altijd vrij voor vragen.

 

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Dat moet ik altijd regelen. Wij gaan niet zo vaak een avondje uit, maar hebben zo wel onze uitjes per jaar. Ik ben dan degene die de oppas regelt. Ook als ik moet sporten (waterpolo wedstrijd spelen) en papa moet werken ben ik degene die oppas regelt. Hij probeert wel vaker er aan te denken en mee te denken als we oppas nodig hebben. Dat is erg fijn.

 

 

Ik ben benieuwd hoe dit bij jullie thuis in zijn werk gaat. En wat vinden jullie het meest vervelendste klusje?

Word lid en beloon de maker en jezelf!