Verhuisperikelen - Verhuiskaarten DIY


Zoals jullie weten hopen wij toch wel binnenkort te gaan verhuizen. En aangezien ik het leuk vind om creatief te zijn met papier wil ik de verhuiskaarten zelf gaan maken. Inmiddels ben ik daar al mee begonnen en heb leuke eerste opzetjes gemaakt.

Ik het bruine kaarten bij de action gehaald. Die heb zijn normaal op dubbel gevouwen kaarten te maken, echt gebruik ik ze als enkele kaarten. De sheets zijn ook van de action en te koop in verschillende varianten. Ik heb nu de chalk en woodlook gebruikt. Ook heb ik letter stempels gebruikt. Deze had ik al en heb ik ooit eens bij de hema gekocht. Ook heb ik krijtstift, touw en kleine knijpertjes gebruikt.

20190822_1436565982453503118111601.jpg

Als eerste heb ik de dubbel gevouwen kaarten op de vouwrand opengeknipt, zodat ze enkel zijn. Daarna heb ik hoekjes eraf geknipt, zodat het de vorm van een huis heeft. Daarna met stempels de worden new home sweet home erop gestempeld.

Ik heb een variant gedaan met de woodlook vellen stickers. Ik heb daar hetzelfde patroon van geknipt, maar dan kleiner en er een hartje uitgeknipt. Ik vind het er wel leuk uitzien, maar met het bruine papier vind ik het niet zo leuk. Wellicht is het op een andere ondergrond kleur wel leuk, of met een andere kleur woodlook vel. De andere variant heb ik met chalk sticker vel gedaan. Ook weer het zelfde huis patroon klein uitgeknipt, maar dan met krijtstift een hartje erop getekend. Dat vind ik er wel leuker uitzien.

Vervolgens een gaatje erin geknipt aan de bovenzijde en een touwtje eraan gemaakt.

20190822_1434473853202282555429627.jpg

Ik vind de meest rechter de leukste, wat vinden jullie?

Ons nieuwe adres komt of achterop de kaart te staan of met een zwart of bruin papiertje aan het touwtje, die zou ik er dan ook aan rijgen en met een knijpertje aan de kaart zetten. Alleen hebben we nog geen nieuw adres 🙂 Nog niet ;-).

Makkelijk, simpel en niet te duur te maken. Een leuke DIY. Wat vinden jullie ervan? Welke zouden jullie kiezen?