Hoe gaat het met mij? En verder... mijn deurtje..


Lieve allemaal,

Hier weer een blog van mij. Ik wilde al veel eerder schrijven, maar ik heb deze week een zware week achter de rug. Maandag had ik de intake voor de deeltijd/dagbehandeling en eigenlijk zou ik ook gelijk starten, maar doordat er wat was gebeurd was het beter om woensdag te beginnen. Ik had woensdag sowieso al een afspraak staan met de arts voor mijn medicijnen. Ik was erg zenuwachtig, want ik ben niet zo een prater, HA! Niet face to face dus, en al helemaal niet over gevoelige onderwerpen. Het is toch een soort confrontatie hoe ik dat voel om ervoor uit te komen wat er met je aan de hand is. De meiden en heer waren heel aardig voor me, maar ondanks alles had ik het erg moeilijk. Ook kwam ik erachter dat hetgeen gebeurd was, te maken heeft met een jongen die in de groep zat die vermist is sinds vrijdag. Zijn auto is wel terug gevonden, maar elk contact met hem ontbreekt. Toen herinnerde ik me gelijk dat ik het voorbij heb zien komen op Facebook. Een jongen uit Dronten van 25 jaar die vermist is en zijn auto bij een brug en water gevonden. Ondanks dat ik hem niet ken of heb ontmoet, deed het me zoveel om die mensen met verdriet te zien. Toen ik eenmaal thuis kwam, kreeg ik ook enorme hoofdpijn en mijn hoofd leek wel een waterballon. Zo zwaar en groot, niet te omschrijven, wat zo kon ontploffen. Ik werd helemaal beroerd en toen mijn kleine jongen donderdag naar school was heb ik ook echt uren geslapen overdag. Want ja, snachts slapen lukt niet.

Vrijdag was mijn 2e therapie en ik was nu minder zenuwachtig. Het eerste uur was het wandeltherapie. Lekker met de groep een uur wandelen en proberen gedachtes te laten rusten. Ik heb met verschillende meiden gepraat en dat voelde aan de ene kant goed, maar omdat ik het zo zwaar heb met over gevoel praten voel ik daarna de klap ervan. Het is een deurtje die eigenlijk op een kiertje staat in mijn hoofd, die ik steeds probeer dicht te doen als ik nare gedachtes of herinneringen krijg en die door over mijn gevoel te praten steeds verder opengaat. En hoe meer ik praat, hoe verder die opengaat en hoe moeilijker deze weer dichtgaat. Na het wandelen bespreken we hoe de wandeling geweest is en we komen ook weer op het onderwerp van de vermiste jongen. Ik voel me wat ongemakkelijk, maar ik blijf toch luisteren. Daarna zijn we gaan bespreken wat iedereen gedaan heeft en wat diegene gaat doen het weekend.

Vandaag heb ik mijn nagels gedaan, nadat ik en mijn kleine jongen naar zwemmen zijn gegaan.

Hieronder zal ik een aantal foto's plaatsen.