#Black #Friday: scoren van koopjes of gewoon marketingtruc? | LivingThaGoodLife

#Black #Friday: scoren van koopjes of gewoon marketingtruc?

Ik moet bekennen voor we in Spanje woonden, kende ik het fenomeen Black Friday niet eens. Misschien kom ik uit de oertijd, geen idee, maar het is echt zo. In Spanje kon je er echter (indien je een tv bezit) niet omheen. We werden dood gegooid met de Black Friday commercials.. Ik werd er eerlijk gezegd simpel van!

Maar ik ben wel een echte koopjesfan, en scoor graag goede deals. Sterker nog ik zie het als een sport om zo min mogelijk uit te geven en zoveel mogelijk waar voor wat ik uitgeef te krijgen.. Dus wij hielden het vorig jaar maar eens in de gaten. Misschien was het de regio waar we zaten, maar die ontzettend hoge kortingen waar men over riep, en beloofde, dat hebben we nergens gezien.

Overal stond het aangegeven op de winkelruit: Black Friday deals bla bla bla, maar ik zag hooguit 30% korting ergens. Dus online maar eens speuren op Amazon en ook hier moet ik zeggen dat ik er meer van had verwacht. Natuurlijk kan het online te wijten zijn aan het feit dat ik niet de juiste items zocht die hieraan meededen. Afijn, voor ons was Black Friday 2016 just another Friday en geen superdeals gescoord.. helaas ;)

Nu weet ik als ex-ondernemer wel wat van marketing af, en ook heb ik vele verhalen gelezen over bijvoorbeeld de Mediamarkt gekte als er weer eens van die extreme kortingsdagen aan kwamen, hoe ze de periode ervoor de prijzen eerst omhoog gooiden. En het gewoon leek of je een superdeal scoorde. Dat is marketing, en zo verdient men geld. 

Dit jaar brengen wij onze Black Friday 2017 door in een nieuwe plek: Budapest. En hier hebben we ook een tv waar dit op aangekondigd word. Gelukkig niet zo extreem veel als in Spanje, maar het blijft wel hangen in mijn hoofd zeg maar. Well done makers van de reclamespotjes, want ook al zijn ze in het Hongaars, ik weet wat ik vrijdag moet doen! Deals scoren, althans, proberen...

Nu kan er morgen een leuk bedrag vrijkomen van 300 euro, en we hebben nog enkele dingen die we echt de komende weken max in huis willen hebben zodat dochter fatsoenlijk kan spelen, dus ik ga eens zien wat er gebeurt.

Heb de items die we willen kopen geprintscreened om te zien wat de prijs nu is (wellicht ben ik er nu al te laat mee en had ik dit 2 weken terug moeten doen, maar toen was ik met andere zaken bezig). Zodra het vrijdag is ga ik online zien wat de prijzen dan zijn. Ik vraag me af hoe ik in het ootje word genomen, en kan alleen maar hopen dat we niet teveel juist gaan betalen omdat het vrijdag tegenvalt en ik daarna zakkende prijzen hoop te zien (wat dan niet gebeurd misschien). 

Wat zijn jullie meningen en bevindingen over Black Friday? Een grote marketingstunt? Of heb je ook daadwerkelijk goede deals gemaakt op deze dag in het verleden? Ik heb behoorlijk het gevoel dat enkel de hele dure items (electronica spullen) de moeite zullen zijn, als je een goede korting wil. Maar wellicht zit ik er helemaal naast.

Dus tips of ervaringen die je wil delen? Drop ze hieronder!

Hier kun je mijn ervaring van Black Friday in de Mediamarkt Budapest lezen:

Mijn #Black #Friday ervaring bij #Mediamarkt Budapest

Marketing trucjes.. Ik trapte er niet in

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden

 

Share
Share and get paid.