Emigreren van Spanje naar Hongarije (dag 1)


Wil je weten wat er vooraf ging aan deze blog? Bekijk dit blog overzicht aub even eerst, anders val ik in herhaling...

Overzicht van mijn blogs over onze #Emigratie naar #Hongarije

Alle blogs over dit avontuur zijn hier te vinden

Dinsdag ochtend 5 september was het zover, we zouden ons huis in Spanje verlaten om het eerste deel van onze emigratie naar Hongarije te starten. Dat wil zeggen, de dag ervoor waren alle spullen of verkocht, of naar vrienden gegaan om daar tot we hier een eigen woning hebben te blijven. Om later deze richting op te komen. En het enige dat nog in huis stond, waren de meubels die bij het gehuurde appartementje hoorden, of onze spullen die in de koffers mee moesten deze kant op. 

Dit keer kan ik toch wel zeggen, dat ondanks de ene extra shopper tas waar onze winterjassen in zaten (die we hier echt wel nodig hebben en we dus echt niet weg wilden gooien gezien de nieuwstaat) we echt heel goed geminimaliseerd hebben de weken voor vertrek. 

Slechts 1 koffer van 20 kg voor ons allen in het ruim, 2 handbagage van max 10 kg per persoon voor ons, en een luiertas van max 5 kg voor de kleine meid. En dan los onze winterjassen. Vroeger ging ik al op vakantie met ieder 1 koffer van maximaal 20 kg, nu zijn we geëmigreerd van de helft hiervan, vind ik stiekem toch knap van mijzelf. Dat ik afstand kon doen van sommige items. 

Onze eerste planning zou zijn we vertrekken rond 8 uur , want de bus in Granada vertrekt om 10.15 naar Malaga. Vervolgens besloten we de avond vooraf, laten we toch maar wat eerder gaan om de drukte voor te zijn. Gewoon voor de zekerheid. Mijn wekker dus al vroeg gezet rond 6.30, bleek mijn telefoon onder het bed te zijn gevallen, en waar ik normaal dus wakker word van vriend zijn telefoon die aan de andere kant van het huis ligt, werd deze keer vriend wakker van mijn wekker na een uur loeien. Die kun je normaal naast een kerktoren leggen en dan word hij nog niet wakker lol. 

De dag begon dus zo: schat wakker worden het is al half 8. Dus eerste wat er door mijn hoofd schiet is paniek en stress want dit was niet de planning. Dus ik raak van slag, en echt alles valt uit mijn handen, vergat zelfs bijna mijn telefoon voor ik de deur dichttrok onder het bed uit te vissen! (en dat ding is mij heilig haha dus zegt wel iets)

Toen de deur eenmaal achter ons dicht was, liepen we bepakt en bezakt met alles naar de bushalte, zo'n 100 meter verder op. En zien vervolgens allebei de bussen vertrekken (waar normaal wel wat tijd tussen zit, verdorie begint al goed). Ach het zal vast niet langer dan 20 min duren, toch? Wel dus, na een half uur komt er weer een bus, en waar normaal dat busnummer de eerste richting het volgende dorp rijd, en de volgende naar de stad, was dat nu blijkbaar andersom. Vriend ging het vragen, ik noemde die plaats op die het niet moest zijn, hij noemde de stad op, vervolgens begrijpen we elkaar dus totaal verkeerd, gevolg bus gewoon weg laten rijden. En enkele minuten te laat pas beseffen wat er fout ging. Wij meteen dikke bonje, want ik was al zo gestrest. Nog een tijd gewacht, geen bus, shit dat vroeg vertrekken was inderdaad nodig, en nu? 

Ineens was hij daar, uit het niks kwam de reddende engel aangereden: een taxi! Deze man was DE held van de dag! 

Ok, eerlijk is braaf de beste man had geen duivels hoorntjes, en ook geen echte vleugels, maar ik vond de foto zo leuk. Dat moment dat ik hem zag, riep ik meteen taxi, rennen roep hem hij is niet bezet :) Kosten zouden nu ipv 5,50 euro totaal op ongeveer 12 a 15 komen, maar met deze wachttijd vooraf, zou het zomaar kunnen dat we anders niet voor 10.15 op het busstation waren gearriveerd, en dat met kind die nog moest ontbijten (en wij dus ook) dus wij vonden het wel best. Nu zouden we dik 1 uur en een kwartier nog over hebben. Dus zeer dankbaar gebruik van gemaakt!

De busreis naar Malaga zou 1 uur en 45 minuten duren, echter waren we 15 minuten vroeger op de plaats van bestemming. Dat is mooi meegenomen! Eerst maar even zitten ergens, rustig een drankje doen en wat eten, en dan zien waar we heen moeten. We hebben daar een heerlijke kebab op, en wat ik vooral top vond we konden gewoon Engels praten daar. Meteen toen we daar buiten rond liepen proefde ik de ziltige zeelucht. Na 14 maanden in Spanje was het dan toch gelukt zeg, eindelijk hadden we de zee bereikt! Nu kon ik niet wachten tot ik vanmiddag de zee in kon duiken. Niks uitrusten, ik moest en zou afkoelen in zee.  Onderstaand het strand waar we heen zouden gaan, het Malagueta strand. 

Maar eerst even ons hotel bereiken, want we wilden wel van die irritante bagage af, want prettig was anders. Zeker met de veel hogere luchtvochtigheid in Malaga dan in onze regio, was het bijna niet te harden ondanks dat het maar 28 graden was. Snel zoeken op maps naar het hotel. Het ibis budget hotel centro Malaga was het geworden. Simpelweg omdat het onder mijn budget van 50 euro viel. En het was maar voor 1 nachtje. onderstaand zie je hoe de kamer er uit zag, simpel, maar in het echt heel erg meer dan prima! En eerst denk je jeetje die douche en wc zonder slot, en zo campingachtig. Nou ik zal je zeggen, heb zelden zo heerlijk gedouched als in dit hotel! Goddelijk was het! Een echte aanrader, het voelt een beetje Ikea-achtig, maar ook de locatie is erg top, voor ons was het een hele goede keus. 

Spullen gedropt, dochter even laten drinken en een beetje uit laten rusten. Zelf de benen even laten rusten en daarna hop zwemspullen inpakken en gaan met die banaan! Ik wist dat de vertrek dag allemaal lastiger zou worden qua zwemmen (aangezien je 12 u uit checkt al en we pas in de avond zouden vliegen). Dus het moest echt vandaag gebeuren. We vroegen welke bus we nodig hadden, maar besloten al vrij snel om het stuk te wandelen, want we zagen dat het park zo ontzettend mooi was, en voldoende beschut ook om daar doorheen te lopen. Het werd ongeveer een wandeling van een half uur, maar toen we eenmaal het water in konden was het echt de wandeling waard. De stroming was heel sterk, dus in de eerste instantie dochter gewoon enkel met voetjes erin laten staan inclusief haar zomers pakje ipv in bikini. En dat vond ze zo grappig dat we haar op den duur hebben laten zitten naast papa en ze ook de golven water over haar heen kreeg. Maar erin vond ik te tricky met die stroming, vielen zelf af en toe al omver door de stroming. 

Dit was de eerste keer dat ze zee zag in haar leven, met 1,5 jaar en ze vond het prachtig. Ze heeft wat afgelachen, en was helemaal in haar nopjes. We vinden het jammer dat ze niet vaker en langer van de zee heeft mogen genieten, maar we gaan volgende zomer zeker weten zorgen dat ze meer zee gaat zien. We hebben ervan genoten ook al was het maar een uurtje of 1,5 echt in zee. 

We besloten terug te lopen, aangezien het ook weer een half uur terug lopen was, en onderweg zijn we in het park wel honderden papegaaien tegengekomen, die ik overigens ook nog op foto heb gezet drinkend op het strand. Ik zal later even de foto toevoegen. Dat had ik ook nog nooit eerder gezien, papegaaien op het strand in Spanje, super gaaf zo dichtbij in het wild. Eenmaal terug waren we allen kapot van de wandeling en reis, hebben even geslapen en lekker gedoucht, om later die avond nog even wat te gaan eten. Wat nog lastig bleek het was vooral fastfood, of ze hadden niks naar ons zin in de restaurants. Bovendien wilde ik daar wel wat op de centen letten omdat ik niet wist hoe duur het hier daadwerkelijk zou worden.

Hoewel ik verwachtte heel slecht te slapen in het bed, omdat het naar mijn idee bijna niet anders zou kunnen, dan dat dit wel een slecht bed moest zijn. Sliepen we die nacht met zijn allen als een roosje! Zelfs vriend die moeite heeft met slapen sliep prima. Hoe het onze laatste dag in Malaga verging, en daarmee dus ook de laatste dag Spanje en het vertrek naar Hongarije die avond, vertel ik in de volgende blog. 

Emigreren van Spanje naar Hongarije (dag 2)

hier kun je het vervolg op deze blog lezen

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden