Hoe werkt #Cross-linking ?


Een goede manier om lezers te trekken is door middel van cross-linking. Echter wist je dat deze manier van links uitwisselen niet enkel handig is om je blogs te promoten? Maar je deze manier ook zeer goed kunt inzetten om je inkomsten te verhogen als je bijvoorbeeld een webshop hebt? Ik wil je graag mijn ervaringen vertellen over hoe ik door middel van cross-linking echt ontzettend veel nieuwe klanten kreeg toen ik dit inzette bij mijn webwinkel destijds.

Enkele jaren geleden begon ik zonder enige ervaring met mijn webwinkeltje, ik had geen ondernemers in mijn vriendenkring op dat moment, maar wist al jaren dat ik iets voor mijzelf wilde starten. Ik begon met het maken van wat haarspeldjes voor mijn dochter en liet deze online aan mijn netwerk zien. Al snel volgde de vraag of ik ze ook verkocht, en zo begon mijn eigen winkeltje vorm te krijgen. Ik begon met een paar tientjes aan spulletjes waar ik wat dingen van maakte, en investeerde steeds wat meer om een grotere voorraad te maken voor de verkoop.

Al snel had ik het razenddruk, en sprong ik er echt uit met mijn items, en verkocht ik zelfs aan mensen over de grens. Na verloop van tijd werd het toch echt tijd om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, hoewel velen zeiden je bent gek, volgde ik mijn gevoel. Ik had geen kaas gegeten van webshops in elkaar draaien, en besloot een gratis webwinkel te nemen, zodat ik enkel de hosting kosten had. Zo bleef het risico klein, echter merkte ik al snel dat deze shop totaal niet aan mijn eisen voldeed, en begon ik een betaalde webwinkel. De voordelen die deze met zich meebracht waren enorm! 

Ik neusde tussen de andere webwinkeltjes die bij hun een shop draaiden en leerde al gauw snel wat gezellige dames kennen die ook creatieve shopjes beheerden. Onderling was er een hele leuke band, we gunden elkaar likes, hielpen elkaar met delen op social media. En als iemand bijpassende accessoires voor de kleding uit de shop van de een nodig had, werden ze doorgestuurd naar mij toe. Zo natuurljik ook andersom. 

Al snel bestond het idee om elkaar ook een plekje op een pagina van de webshop te geven, en gaven we aan dat men zich aan kon melden per mail met een mooie banner en eventueel tekst die erbij gezet kon worden. Ik verzamelde al snel een flink netwerk met shops die aansloten bij mijn klanten, en andersom volgde er veel verkeer dat via anderen binnen kwamen.

Dit meette ik door de Google Analytics gegevens bij te houden in de webshop, maar ook door kortingscodes uit te delen aan conculega's. Zo wist ik bijvoorbeeld als men via de ene winkel kwam, ze met een bepaalde code korting kregen. Dit bleek goed te werken voor alle partijen. Mijn shop ging als een speer mede door slim links uit te wisselen en nog een aantal andere trucjes, waar ik in andere blogs op terug zal komen. 

Ik heb dit destijds zelf geleerd en uitgeprobeerd, zonder enige voorkennis van marketing of een eigen bedrijf runnen. En ik kan je zeggen het is ontzettend leuk om dit soort resultaten te monitoren en ik zat er dan ook altijd bovenop. Het is erg leerzaam.

Ik raad je dan ook van harte aan om onderstaande post eens te lezen en hier gretig gebruik van te maken. Wellicht moet je even puzzelen waar je slim je links deelt, maar dat is gewoon een kwestie van doen en uittesten. Je word er hier ook nog eens voor beloond met 200 punten door Henkjan, dus wat heb je te verliezen? Het is natuurlijk wel zaak om gericht links te delen en uit te wisselen.

Je kunt op deze manier ook goed samenwerken met anderen en de krachten bundelen. Want ben jij goed in het maken van het een, en wil je dat graag verkopen? Dan kan het echt voor velen een uitkomst zijn een rij met bijpassende soort links van anderen te zien op je site. Zeker als ze fan van jouw shopje zijn, zullen ze eerder geneigd zijn om die ook eens te bekijken. 

Onze grote vriend Google ziet intussen dat jouw link daar verschijnt, en andersom en dat is goed voor de ranking. Ik had het op den duur echt heel goed door, en testte wekelijks waar ik in Google te vinden was tussen mijn grote groep concurrenten met soortegelijke shops. En ik kan je zeggen dat ik beter geindexeerd was in Google dan de shop waar ik eerst zo tegenop keek en alles inkocht in het begin stadium! En dat in een korte tijd.. 

Het loont zich echt om te cross-linken wil je graag beter gevonden worden op het internet.. Probeer het maar eens uit!