Hoe werkt #Omdenken ?


Je kunt elke situatie op 2 manieren benaderen: positief of negatief. Een situatie kan vervelend zijn, waardoor je deze al snel negatief benadert, omdat het je bijvoorbeeld kwetst of het lastig is te overzien hoe je iets op moet lossen. Echter kost negatieve energie heel veel van je, niet alleen mentaal maar ook lichamelijk kan dit behoorlijk klachten opleveren. 

Probeer dus niet te blijven hangen in de negatieve spiraal, maar laat het even bezinken, en probeer dan om te denken naar iets positiefs. Dit zal echt niet makkelijk zijn, en soms moeite kosten, maar naarmate je dit oefent en probeert van een andere hoek te bekijken, zul je zien dat dit steeds makkelijker gaat!

Het glas is halfvol

Ik beken schuld, ook ik ben iemand die vroeger altijd alles negatief zag, het glas was niet halfvol, maar vooral vaak halfleeg! Ik was me er vaak niet eens van bewust, overigens. Ik deed het niet expres, het zat erin gebakken. Hoewel ik echt zeker niet altijd om kan denken, probeer ik me wel bewust te zijn tegenwoordig en juist te denken dat het glas halfvol is! Bewust zijn is een goed begin om om te denken!

Everything happens for a reason

Hoewel het op het moment van vervelende situaties niet zo lijkt, omdat je het gevoel hebt dat dit echt het einde van de wereld moet zijn, gebeurt alles met een reden. Wat die reden is zul je op het moment van negativiteit waarschijnlijk niet kunnen zien, maar later zal duidelijk worden wat je uit deze situatie hebt kunnen halen. En wat je ervan hebt geleerd.

Uit eigen ervaring 

Uit mijn persoonlijke ervaring kan ik vertellen dat wat ik mee heb gemaakt met mijn ex omtrent de 2 oudste kinderen, ik toen we nog in Nederland woonden geen enkele situatie om kon denken. Het deed echt TEVEEL pijn en dit was nergens goed voor. Natuurlijk doet het nog steeds vreselijk pijn, echter kan ik nu wel een behoorlijk aantal levenslessen hieruit halen. Ik heb hier een hele hoge prijs voor betaald, misschien wel de hoogste die een moeder kan betalen, maar toen we besloten het is genoeg nu, waren we uit die situatie. En daardoor kon ik het van een afstand gaan bekijken, zonder beinvloed te worden door mijn ex en zijn grillen. Dit betekende dat ik bepaalde zaken kon zien als zware levenslessen, die ik kan gebruiken om anderen te helpen. Deze quote zegt het al, destijds dacht ik dat ik niet meer kon, meer kon ik niet hebben. Ik had werkelijk geen energie meer om te blijven doorgaan op te krabbelen uit die situatie, mijn ex hield niet op mijn leven kapot te maken. We besloten ons eigen pad te kiezen, en nu hebben wij de directie over ons leven. We weten nu, we kunnen alles overwinnen! 

Nog een paar leuke weetjes, met volle maan zijn velen mensen on edge, en de volle maan van aankomende dinsdag 2 januari is een hele krachtige volle maan. Grote kans dat je wat kribbiger bent en dit zelf opmerkt, denk dan eens: "ach we hebben tenminste aanstaande dinsdag weer een prachtige volle maan om naar te kijken" Bewust zijn van wat je meemaakt, er even bij stilstaan, zal het omdenken makkelijker maken.

Het zinnetje: 'Always look on the bright side of life' is een mooie om jezelf aan te herinneren.. Het leven kan heel zwaar zijn, maar hoe vaker je de tijd en moeite neemt om er wat positiefs uit te halen, en iets positief te benaderen, hoe makkelijker JIJ het zult hebben. 

Probeer jij het omdenken ook weleens? Of is het misschien inmiddels helemaal ingeburgerd in je systeem? Of ga je proberen hier wat vaker bij stil te staan na het lezen van deze blog? Dan hoor ik het graag!