Hoe werkt de #Blockchain #Steemit ? (update 11-1)

Hoe werkt de #Blockchain #Steemit ? (update 11-1)


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Mijn eerste kennismaking met Steemit was in Juni 2017

Ik schreef er in Juni 2017 al een blog over om te peilen wie er lid waren op het platform, Steemit, echter had ik niet echt de tijd door de omstandigheden om het goed uit te vogelen hoe alles werkt. Intussen heb ik wel meerdere Yoorsies lid zien worden daar, en ook met succes zag ik enkele dagen terug!

Voor mij gold destijds: Yoors had ik al onder de knie, dus heb mijn aandacht enkel op Yoors gevestigd ten tijde van drukte en allerei veranderingen in ons leven. Toch bleef het kriebelen, en checkte ik 3 maanden terug even snel mijn verdiende Steem Dollars en accountwaarde. Ik moest helaas zien dat mijn accountwaarde van 55 dollar (met slechts enkele tekeningen posten van mijn mandala diertjes die hier ook staan) naar ik geloof op zijn laagst 32 dollar. 

Op dat moment liet ik het even voor wat het was, en dacht het komt wel na het emigreren. En zo geschiedde dat ik afgelopen weekend besloot toch weer eens in te loggen, en zag dat mijn accountwaarde nu ineens 73 dollar was :) En dat na 3 maanden niet actief te zijn geweest.  Hieronder een samenvatting over wat Steemit nu precies is volgens Wikipedia:

Steemit is a blogging and social networking website on top of the Steem blockchain database. The Steem blockchain produces STEEM and Steem Dollars which are tradeable tokens users obtain for posting, discovering, and commenting on interesting content.

Wikipedia

Is Steemit Engelstalig of kan ik ook in het Nederlands actief zijn?

Het grootste deel op Steemit is in het Engels, maar er is ook een Nederlandstalige community actief daar. Ik heb ervoor gekozen vooral in het Engels te posten ivm bereik. Maar als je dus graag in het Nederlands wil blijven posten, kan dat gewoon! Je moet je eerst aanmelden op Steemit, waarna je moet wachten tot je account word goedgekeurd. Dit kan oplopen tot enkele dagen, afhankelijk van hoeveel accounts er op dat moment worden geopend, soms kan dat enkele duizenden per dag zijn! Hier kun je lezen hoe je een Steemit account kunt openen.

Hoe verdien ik geld met het posten op Steemit?

Steemit bestaat uit een grote community waar je onder allerei tags kunt posten, er staat altijd een rijtje met meest populaire tags op dat moment. Daar kun je op inspelen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon ervoor kiezen te posten wat je graag kwijt wil. Er zit echt van alles op Steemit! Blogs, kunst, verhalen, foto's, wedstrijden en er is uiteraard oko heel veel te lezen over Cryptocurrency wereld! 

Geef niet te snel op!

Ik heb al meermaals gelezen dat je niet op moet geven, en dat het even wat tijd kost om opgemerkt te worden, maar zodra er wat mensen met meer Steem Power (=meer geld per upvote) op je post reageren door te upvoten, kan het snel gaan. 

Ik had in Juni geluk, dat ik werd opgemerkt met mijn tekeningen en een paar upvotes van 10 dollar kreeg. Daarna ben ik dus afwezig geweest, en nu zal ik moeten zien hoe ik weer opgemerkt ga worden. Wat ik al vaak heb gelezen is dat je gewoon actief moet posten, en je niet moet laten demotiveren als er slechts een enkele upvote op komt, en je bijvoorbeeld maar 0,10 dollar verdient met je post. Let wel dat dit Steem Dollars zijn! En dus afhankelijk is van de waarde van de Steem dollar op dat moment, hij ligt geloof ik momenteel net boven de 3 US dollar de waarde.

Steem Power levert je meer stemwaarde op 

Naast het upvoten kun je ook nog reacties krijgen waar men dan kan upvoten en de verdiensten van de reacties van jouw posts worden uitbetaald in Steem Power. Hoe meer SP (=Steem Power) hoe meer voting gewicht je hebt als je iemand upvote of flagt!

Wat is flaggen?

Flaggen is eigenlijk downvoten, dus wanneer iemand je post downvote gaan je verdiensten omlaag. Ik heb het nog niet meegemaakt, maar er zitten schijnbaar weleens wat haantjes tussen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen, en elkaars account zo even naar beneden gaan trekken. Gisteren las ik er toevallig nog een hele rel over, waar ik me uiteraard netjes buitenhoud, je weet nooit.. 

Wanneer krijg je uitbetaald?

Exact 7 dagen na het posten van je bericht, krijg je je verdiensten in je wallet gestord, deze moet je dan even innen met een knopje en daarna staan ze meteen in je wallet zichtbaar. Je krijgt dus voor je post zelf in Steem Dollar betaald en de opbrengsten van de reacties worden verdeeld onder zowel de auteur als degenen die hebben gevote op die reactie. Dus ook reageren bij anderen loont voor jouw wallet! Dat laatste levert je dus meer Steem Power op in je account. 

Indien je dus dagelijks een post publiceerd, zal je na 1 week (vanaf je eerste post) dagelijks inkomsten binnen krijgen in je wallet. Er hangt ook een hele market aan Steemit gekoppeld waar je kunt in en verkopen, hoe dit precies werkt moet ik nog uitvinden, later meer daarover dus!

Dit is de korte uitleg over hoe je op Steemit van start kunt gaan. Ik heb nog wat meer ervaring nodig om zelf uit te vinden wat werkt voor mij. Natuurlijk is ook op Steemit geen vaste kant en klare formule voor succes. Alles is afhankelijk van wat jij aan content post, is het kwaliteit of toch niet zo? En dan nog kan het zijn dat je kwaliteit niet meteen word gewaardeerd, simpelweg omdat ze je nog niet hebben gezien. Maar dat is hier op Yoors ook zo! Hier kostte het me ook wat tijd om een groep volgers te vinden, maar intussen kan ik zeggen dat ook Yoors voor mij lucratief is om te bloggen. Ik zal dus ook niet stoppen op Yoors, maar Steemit en Yoors combineren!

Heb vertrouwen in jezelf, als je weet dat je kwaliteit levert, blijf gewoon posten, en we kunnen natuurlijk een yoors clubje verzamelen om elkaar op weg te helpen op Steemit! Ik heb dus nog niet alle antwoorden, maar wilde toch graag mijn enthousiasme met jullie delen in de hoop dat jullie ook een kijkje komen nemen daar.

3 januari 2018 update: Sinds vanmorgen is mijn account value van 72 dollar al gestegen naar 101,51 dollar! Steem vliegt door het dak.. kun je nagaan als je waarde al 1000den dollars was, wat hij dan nu is :-)

4 januari 2018 update: Ongelofelijk, tegen middernacht heb ik het mijn account letterlijk zien verdubbelen in waarde! Hij stond zelfs op € 151,61 vanmorgen. 

5 januari 2018 update: Inmiddels is mijn vote tot 94 % power $0.03 waard en mijn account value is gestegen naar $ 178.28 

Steem ingekocht met de verdiende Steem Dollars

Intussen ben ik afgelopen weken aan het observeren wat er gebeurd met de account value als ik STEEM koop van mijn verdiende Steem Dollars. En ik zie dat het voor dat kleine beetje dat ik inwissel (omdat ik niet veel heb gepost) toch ineens mijn account omhoog pompt met zeker 5 dollar in waarde. 

Power down (Steem Power)

Ik heb de eerste powerdown achter de rug, omdat ik dus wilde weten wat het effect is van de Steem Power - powerdown op je account. Het betekent dat je minder zware stemwaarde hebt, maar het gaat dus geleidelijk in (volgens mij heb ik gelezen) 3 maanden. En ik heb besloten bij wijze van test, slechts 10 SP power down te doen, ipv de 22 SP die ik toen had totaal. Ik hoop dat, wanneer over 2 dagen weer een power down plaatsvind, ik wat meer kan vertellen hierover.

Nog aan het ontdekken

Ik ben dus nog volop aan het uitproberen en ontdekken, en heb me voorgenomen om vanaf dit nieuwe jaar echt actiever zelf te posten. Feit is wel dat ik er meer vertrouwen in heb nu ik deze stijging zo heb zien gebeuren. Vriend is helemaal blij dat ik dan eindelijk wat meer interesse in cryptocurrency aan het tonen ben :) Want hij heeft er gewoon simpelweg geen tijd en energie voor naast het werken.. Ik zal mijn bevindingen van mijn uitprobeersels wat nu wijsheid is hier posten zodra ik dus ook daadwerkelijk wat wijzer ben geworden. Nogmaals is er geen kant en klaar pakketje met steemit succes die voor iedereen werkt, maar het is voor mij simpel: ik heb er geen geld in hoeven stoppen, dus ik ga er gewoon wat mee spelen, en dat is voor mij vaak de beste weg naar succes, dan zie ik daadwerkelijk wat voor effect het heeft..

Hieronder vind je nieuwe posts die ik heb geschreven na dit artikel!

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden

 Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (19 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Als ik dit allemaal lees wil ik dat ook wel kunnen maar ik snap er echt niks van. Jammer genoeg 
| 10:17 |
Haha voor de meesten is het in begin allemaal niet duidelijk.. je moet er flink wat tijd in steken hoor .. en wil je er een inkomen uithalen is het gewoon echt een baan. Voor mij is dat het geval. Een dag niet een goede post gedropt is een dag geen inkomen .. Dus ik ben behoorlijk gemotiveerd om continu te schrijven ;)
| 19:09 |
Dat van meer steempower krijgen begrijp ik nog steeds niet (en nog veel meer niet).
Ook is het mij onduidelijk of alleen reply (reageren) mee delen is of moet je reply + upvote hiervoor doen of alleen upvote?
| 01:24 |
Weet dat laatste niet zeker eerlijk gezegd. Kreeg vannacht een uitbetaling over een post die 53 dollar stond . normaal doe je x 0.75 en gedeeld door 2 om te zien hoeveel sbd je krijgt en t restant schommelt hoeveel SP je krijgt (ligt aan koers?) maar ipv nog geen 20 sbd kreeg ik 24 SBD en 9 nog wat SP dus hoe t op dit moment zit, geen idee ! gaat allemaal automatisch en ik zie het elke keer gewoon wel.. Kan t niet zeggen nog op dit punt sorry.
| 09:30 |
Ik heb een ding al gevonden. Zowel bij een reply als upvote wordt er mee gedeeld. Alleen hoeveel hangt af van heel veel andere factoren.

Nou ja bij mij blijft alles laag dus tijd zat om eea uit te zoeken.
| 09:39 |
niet opgeven er word constant gecureteerd ;) en heb zelf wat in de planning ben t aan t uitwerken iets met creatieve dingen moet het nog uitwerken en voorleggen.. als ze akkoord geven kan je dochter wel meedoen denk ik :-) die is ook lid toch?
| 12:41 |
Ja die had zich lang na mij aangemeld en was eerder geaccepteerd
| 13:16 |
Haha volgens mij is iedereen na jou eerder geaccepteerd.. wat een drama was dat nog steeds niet vaker gehoord dat iemand dat had..
| 17:40 |
Jullie spreken echt chinees
| 10:18 |
Zou wel chinees willen kunnen spreken, helaas niet het geval :)
| 19:10 |
Interessant ik ga dat eens proberen
| 19:01 |
:) aanmelden duurt een paar dagen dat je dat vast weet ;) krijgt niet meteen goedkeuring..
| 19:14 |
Oké Thanks
| 19:24 |
Weer wat wijzer en nog steeds niet goedgekeurd :(
| 18:37 |
balen zeg maar het is weekend deze dagen tellen denk ik niet
| 18:57 |
Ik bedacht mij dat ik elke keer voor het weekeind heb aangevraagd zou dat het zijn?
| 20:46 |
geen idee wij hebben op zondag gedaan en dinsdag goedgekeurd
| 20:57 |
Dit lijtk me super... me snel ook eens inschrijven.
Alleen, ben ik niet goed in het engels, dus ga ik proberen gewon in het nederlands te posten.

Verdien je er dan echt zo veel mee? :o en hoe laat je je da uitbetalen?
| 12:37 |
heb net bij jouw blog gepost hoeveel steem dollars ik al heb verdiend.. en dan zou ik ook mijn power op den duur ook nog kunnen uit lateb betalen dat is ook geld.. (helft betslen ze dollars helft power) betalen in crypto (steem dollars) mijn tip als je niet goed engels schrijft, hou t bij nederlands.. niks zo storend als een slecht geschreven engelse blog om te lezen :-)
| 12:52 |
Interessant! Denk je dat het me wat oplevert als ik mijn recepten vertaal en in het Engels op steekt te zetten?
| 09:25 |
Weet het niet zeker natuurlijk maar met een goede foto zou dat zomaar kunnen. Ik post zelf nooit recepten dus je zult even moeten zoeken naar de goede tags ;) maar dat is met alles
| 11:13 |
Wat interessant, ik ga dit vanmiddag ook even proberen :)
| 09:20 |
    5
Ben hier ook mee bezig. Aan wachten op goedkeuring van account. Ben heel benieuwd. Zeker leuk artikle
| 13:12 |
kan even duren soms dat goedkeuren
| 13:27 |
EEn dat heet dan steemit? Ik zal eens gaan snuffelen....
| 11:34 |
ja klopt
| 11:38 |
Dat is interessant allemaal, maar dat gaat wel wat te veel worden, denk ik.
Ik hou het bij Yoors!
| 21:20 |
Dat was bij mij ook het geval hiervoor. Echter toch besloten het erbij te doen, kan Yoors ook niet missen hoor ;) Maar goed zo kan ik cryptomunten verdienen zonder inleg. Ik heb nu omgerekend in een dag een maandsalaris verdiend met 1 post. Ik schrijf overigens ook graag in het Engels, en merk dat daar hier op Yoors toch nog echt te weinig mensen voor actief zijn..
| 10:28 |
Ik ga het ook eens bekijken. Dank je voor de tip
| 19:02 |
Graag gedaan als je een account hebt kun je hem doorgeven kan ik je volgen ;)
| 21:35 |
Interessant, ik ga het toch eens beter bekijken denk ik :)
| 16:43 |
Je zult wel een paar weken even actief moeten posten en of reageren hoor eerst is je vote een tijd maar 0.01 waard maar dit gaat op den duur ineens omhoog.
| 21:34 |
Ik ben nu aan het wachten tot ik goedgekeurd wordt. Op het eerste zicht doet het me denken aan reddit, met dat upvoten ed. maar dan betalend.
| 22:44 |
Ja dat klopt wel.vind ik ook.. kan enkele dagen duren dus kijk niet raar op als je pas maandag word goedgekeurd hoor
| 22:49 |
En hoe werkt Steemit qua uitbetalingen? Is dat vanaf een bepaald bedrag, in dollars of cryptocurrency?
| 22:53 |
Ben ik nog niet mee bezig, wil eerst zoveel mogelijk steem munten hebben / steem dollars.. daar ben ik dus nog niet ingedoken maar heb al posts gezien dat het zo omgezet kan worden, hoe weet ik nog niet.. ik moet nog zoveel uitpluizen daar, en daar ligt mijn prioriteit niet sorry :-)
| 22:56 |
Mijn account is vandaag al goedgekeurd. Het is inderdaad even zoeken allemaal. Reddit, maar toch net niet haha
| 21:38 |
Ja ik ken reddit niet zo heel goed, dus voor mij wellicht iets makkelijker.. heb je dezelfde nickname daar?
| 21:59 |
volg je nu ;) heb net reactie geplaatst op je intro
| 22:02 |
Ik zag het :) Ik heb je reactie ook even geupvote of hoe dat ook mag heten op steemit ;)
| 01:23 |
Wat een interessante blog, ik ga me daar ook eens in verdiepen in het nieuwe jaar
| 23:18 |
Leuk, laat me maar weten als je lid word, voeg ik je aan mijn volglijst toe
| 23:59 |
Prima
| 01:34 |
:-) leuk een clubje van yoors die elkaar ook daar kan supporten! ben een lijstje aan het maken met yoors members daar
| 01:42 |
Ik heb net Yoors ontdekt en houd het hierbij. Ook Engels is niet zo mijn ding
| 18:21 |
dat kan natuurlijk, yoors is ook hartstikke gezellig!
| 00:00 |
Wat zou je van Steemit op Yoors willen zien ? Wat vind je daar briljant wat je hier mist ?
| 11:42 |
Ga ik eens even goed over nadenken, aangezien ik yoors denk ik wel helemaal beheers, en Steemit nog lange na niet :) Mijn vriend zou zeggen (dat heeft hij namelijk al eens gezegd) betaald worden in Cryptocurrency als optie maar ik moet even nadenken :)
| 11:46 |
Ja dat betalen in Crypto gaan we ooit regelen :)
| 12:03 |
Cool :-)
| 12:04 |
Zat even te denken, bij Steemit is het natuurlijk zo dat hun op de blockchain zitten, heb je dan plannen om met de YP een digitale munt te starten? Dus de blockchain op te gaan, zodat je betaalt krijgt in digi munt, want dat is wel wat Steemit denk ik lucratief maakt (kan maken) mijn geld was gewoon verdubbeld, zonder dat ik wat deed. Al vind ik het hier allemaal wel makkelijker te snappen nog, Steemit is zo uitgebreid, dat ik soms niet weet waar post ik iets. De eerste week leverden me begin van aanmelding meteen 50 dollar ofzo op met enkel posten van een paar van mijn tekeningen. Dus dan denk je WOW dat is snel en easy.. Maar ben er dus een tijd weg en nu is het echt weer denken hoe word ik opgemerkt. Je bent daar wel afhankelijk van Whales die je opmerken en upvoten.. Hier heb ik natuurlijk gewoon mijn vaste clubje volgers die eigenlijk overal op reageert :)
| 12:20 |
Oh een ding kan ik al wel zeggen, schiet me een gesprek van gister te binnen. Mijn vriend vroeg namelijk: hoeveel volgers heb jij eigenlijk op Yoors (heeft het weleens over mijn blogs op het werk en dat vroeg hij zich dus af) Ik zei dus dat kan ik niet zien, heb geen idee. Misschien kunnen zien wie jou volgen. Persoonlijk kijk ik namelijk ook op Steemit tussen mijn volgers, om te zien wat zij posten en zo volg ik daarna dan weer nieuwe mensen als ik wat leuks tegenkom..
| 11:49 |
Ja gaan we aan de achterkant wel tonen zodat je het zelf kunt zien iigv.
| 12:03 |
Dat is mooi! Is ook alleen voor mezelf ;-)
| 12:04 |
HJ, Op de Steemblockchain gaan ze in komend jaar Smart Media Tokens uitbrengen, daarvan zou YP ook op de Steemblockchain geen gek idee zijn eigenlijk. Wat ik daar goed vind TOV van hier is dat je een waarde kan uitbrengen of je iemands post goed vind of niet.
Ik ben hier op yoors geen deler, dus veel meer dan mijn view en een reactie kan ik niet opleveren. Daar kan ik momenteel een 10 cent stem aan iemand geven, die na een week rechtstreeks op de beurs ingewisseld kan worden


Ook daar als je een kwalitatief hele slechte blog aflevert of gaat lopen bedelen om stemmen, is je reputatie meteen klaar en wordt de waarde van je blog naar beneden gestemd. Zelf regulerend systeem voor kwaliteit
| 19:36 |
Ben benieuwd daarnaar, ga volgende week weer eens goed verder inlezen..
| 19:58 |
Je kunt hier ook met het cadeautje onder een post of reactie Yp aan iemand geven hoor.
| 20:33 |
Yessss...een goeie duidelijk blog erover! Mijn account is nu na drie maanden actief bezig zijn 1400 dollar waard. Kun je gewoon openbaar zien van elkaar dus kan ik ook gewoon zeggen ;)
| 19:00 |
Ah dat is wel een complimentje als jij dat zegt, want jij bent er natuurlijk echt al ingeburgerd !! Ik ben van plan dat ook snel te bereiken, probeer elke dag wat te lezen ook om het beter te snappen :) Goed bezig jij hoor!!!
| 19:03 |
Phoeeee klinkt heel interessant maar zoooo veel nieuwe termen :-O
| 18:18 |
Haha dat is nog niks.. moet nog zoveel ontdekken maar het loont wel echt :) Ik ben gewoon begonnen toen met mijn tekeningen en verloop ervan posten, kun jij ook doen om een begin te maken..
| 18:25 |
Ga ik zeker doen. Een tekening posten en dan zien hoe 't gaat en ik denk dat ik het al doende wel zal leren hoe de vork in de steel zit.. Tenminste dat hoop ik ;-)
| 18:40 |
Ja ik had het verloop gepost, jij deed dat ook toch tussentijds foto's maken? dan kun je er een wat langere post van maken.. let me know als je account approved is ;)
| 18:46 |
Zal ik zeker doen, ik zal je ook gaan volgen dan ;)
| 19:03 |
Kan misschien inderdaad wel zo'n post maken van hoe mijn krimpfoliejuweeltjes tot stand komen :-)
| 19:04 |
Ja kan inderdaad.. gewoon niet te lastig maken, zo kun je de editor ook leren kennen..
| 19:06 |
Zelfs voor mij is het nog leuk, ik heb nog maar heel weinig gepost ... moet nog echt even goed omschakelen naar het engels bloggen, en vooral, waar wil ik over bloggen? Maar met het weinige wat ik gepost heb is mijn account nu toch al bijna 3 steemdollar waard ;-) Het is niets natuurlijk, maar het komt wel. En alles met dat ene grote doel voor ogen. Die nieuwe camera!
| 17:40 |
Maar jouw kracht zijn je foto's daar! Zijn ook contests te vinden he! Heb daarstraks een post geresteemed kun je bij mijn feed vinden lijst met contests. Die camera ja dat moet lukken in combi met Yoors :)
| 18:24 |
Ik ga d'r voor ... sowiezo moet 2018 MIJN fotojaar gaan worden. Ik heb plannen, of ik ze kan realiseren weet ik niet, maar ik wil er voor gaan. En dan zou dat betekenen dat ik meer de kant op ga van de 'Fine Art Photography', en de 'Extreme Photoshop'. Blijft natuurlijk bestaan dat ik een goede foto als basis moet maken. :D
| 18:35 |
Go for it :)
| 18:46 |
Top uitleg, ik kan niet anders zeggen
| 17:19 |
Dank je wel! :-)
| 17:19 |
Interessant om te lezen!
| 16:46 |
Dank je, ik hoop snel wat dieper overal op in te kunnen gaan, moet er even goed in investeren qua tijd, en deze keer gaat het lukken haha, er staat namelijk geen emigratie meer in de weg :) Jij schrijft veel over cryptocurrency dus wel iets voor jou wellicht? Kost je dus geen investering dat trok mij over de streep, ik verdien door te posten, zonder risico :)
| 16:49 |
Ja, klinkt inderdaad niet slecht zonder investering :) Ik sla hem op!
| 16:58 |
Vriend heeft in Juni ongeveer 50 euro (konden niet meer missen) geinvesteerd in cryptomunten heeft misschien wel verdubbeld, maar ik heb 75,50 intussen (net gekeken) zonder enige investering :)
| 16:59 |
Dan verkies ik toch jouw manier :)
| 17:17 |
Me too, schoenmaker.blijf bij je leest.. mij nog veel te ingewikkeld allemaal.. schrijven enzo ben ik beter in.. dus als het dan cryptomunten oplevert is dat top :-)
| 17:18 |
En daar handel ik later wel mee....da's teamwork
| 17:28 |
:)
| 18:13 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen