Hoe werkt de #Blockchain #Steemit ? (update 11-1)


Mijn eerste kennismaking met Steemit was in Juni 2017

Ik schreef er in Juni 2017 al een blog over om te peilen wie er lid waren op het platform, Steemit, echter had ik niet echt de tijd door de omstandigheden om het goed uit te vogelen hoe alles werkt. Intussen heb ik wel meerdere Yoorsies lid zien worden daar, en ook met succes zag ik enkele dagen terug!

Voor mij gold destijds: Yoors had ik al onder de knie, dus heb mijn aandacht enkel op Yoors gevestigd ten tijde van drukte en allerei veranderingen in ons leven. Toch bleef het kriebelen, en checkte ik 3 maanden terug even snel mijn verdiende Steem Dollars en accountwaarde. Ik moest helaas zien dat mijn accountwaarde van 55 dollar (met slechts enkele tekeningen posten van mijn mandala diertjes die hier ook staan) naar ik geloof op zijn laagst 32 dollar. 

Op dat moment liet ik het even voor wat het was, en dacht het komt wel na het emigreren. En zo geschiedde dat ik afgelopen weekend besloot toch weer eens in te loggen, en zag dat mijn accountwaarde nu ineens 73 dollar was :) En dat na 3 maanden niet actief te zijn geweest.  Hieronder een samenvatting over wat Steemit nu precies is volgens Wikipedia:

Steemit is a blogging and social networking website on top of the Steem blockchain database. The Steem blockchain produces STEEM and Steem Dollars which are tradeable tokens users obtain for posting, discovering, and commenting on interesting content.

Wikipedia

Is Steemit Engelstalig of kan ik ook in het Nederlands actief zijn?

Het grootste deel op Steemit is in het Engels, maar er is ook een Nederlandstalige community actief daar. Ik heb ervoor gekozen vooral in het Engels te posten ivm bereik. Maar als je dus graag in het Nederlands wil blijven posten, kan dat gewoon! Je moet je eerst aanmelden op Steemit, waarna je moet wachten tot je account word goedgekeurd. Dit kan oplopen tot enkele dagen, afhankelijk van hoeveel accounts er op dat moment worden geopend, soms kan dat enkele duizenden per dag zijn! Hier kun je lezen hoe je een Steemit account kunt openen.

Hoe verdien ik geld met het posten op Steemit?

Steemit bestaat uit een grote community waar je onder allerei tags kunt posten, er staat altijd een rijtje met meest populaire tags op dat moment. Daar kun je op inspelen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon ervoor kiezen te posten wat je graag kwijt wil. Er zit echt van alles op Steemit! Blogs, kunst, verhalen, foto's, wedstrijden en er is uiteraard oko heel veel te lezen over Cryptocurrency wereld! 

Geef niet te snel op!

Ik heb al meermaals gelezen dat je niet op moet geven, en dat het even wat tijd kost om opgemerkt te worden, maar zodra er wat mensen met meer Steem Power (=meer geld per upvote) op je post reageren door te upvoten, kan het snel gaan. 

Ik had in Juni geluk, dat ik werd opgemerkt met mijn tekeningen en een paar upvotes van 10 dollar kreeg. Daarna ben ik dus afwezig geweest, en nu zal ik moeten zien hoe ik weer opgemerkt ga worden. Wat ik al vaak heb gelezen is dat je gewoon actief moet posten, en je niet moet laten demotiveren als er slechts een enkele upvote op komt, en je bijvoorbeeld maar 0,10 dollar verdient met je post. Let wel dat dit Steem Dollars zijn! En dus afhankelijk is van de waarde van de Steem dollar op dat moment, hij ligt geloof ik momenteel net boven de 3 US dollar de waarde.

Steem Power levert je meer stemwaarde op 

Naast het upvoten kun je ook nog reacties krijgen waar men dan kan upvoten en de verdiensten van de reacties van jouw posts worden uitbetaald in Steem Power. Hoe meer SP (=Steem Power) hoe meer voting gewicht je hebt als je iemand upvote of flagt!

Wat is flaggen?

Flaggen is eigenlijk downvoten, dus wanneer iemand je post downvote gaan je verdiensten omlaag. Ik heb het nog niet meegemaakt, maar er zitten schijnbaar weleens wat haantjes tussen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen, en elkaars account zo even naar beneden gaan trekken. Gisteren las ik er toevallig nog een hele rel over, waar ik me uiteraard netjes buitenhoud, je weet nooit.. 

Wanneer krijg je uitbetaald?

Exact 7 dagen na het posten van je bericht, krijg je je verdiensten in je wallet gestord, deze moet je dan even innen met een knopje en daarna staan ze meteen in je wallet zichtbaar. Je krijgt dus voor je post zelf in Steem Dollar betaald en de opbrengsten van de reacties worden verdeeld onder zowel de auteur als degenen die hebben gevote op die reactie. Dus ook reageren bij anderen loont voor jouw wallet! Dat laatste levert je dus meer Steem Power op in je account. 

Indien je dus dagelijks een post publiceerd, zal je na 1 week (vanaf je eerste post) dagelijks inkomsten binnen krijgen in je wallet. Er hangt ook een hele market aan Steemit gekoppeld waar je kunt in en verkopen, hoe dit precies werkt moet ik nog uitvinden, later meer daarover dus!

Dit is de korte uitleg over hoe je op Steemit van start kunt gaan. Ik heb nog wat meer ervaring nodig om zelf uit te vinden wat werkt voor mij. Natuurlijk is ook op Steemit geen vaste kant en klare formule voor succes. Alles is afhankelijk van wat jij aan content post, is het kwaliteit of toch niet zo? En dan nog kan het zijn dat je kwaliteit niet meteen word gewaardeerd, simpelweg omdat ze je nog niet hebben gezien. Maar dat is hier op Yoors ook zo! Hier kostte het me ook wat tijd om een groep volgers te vinden, maar intussen kan ik zeggen dat ook Yoors voor mij lucratief is om te bloggen. Ik zal dus ook niet stoppen op Yoors, maar Steemit en Yoors combineren!

Heb vertrouwen in jezelf, als je weet dat je kwaliteit levert, blijf gewoon posten, en we kunnen natuurlijk een yoors clubje verzamelen om elkaar op weg te helpen op Steemit! Ik heb dus nog niet alle antwoorden, maar wilde toch graag mijn enthousiasme met jullie delen in de hoop dat jullie ook een kijkje komen nemen daar.

3 januari 2018 update: Sinds vanmorgen is mijn account value van 72 dollar al gestegen naar 101,51 dollar! Steem vliegt door het dak.. kun je nagaan als je waarde al 1000den dollars was, wat hij dan nu is :-)

4 januari 2018 update: Ongelofelijk, tegen middernacht heb ik het mijn account letterlijk zien verdubbelen in waarde! Hij stond zelfs op € 151,61 vanmorgen. 

5 januari 2018 update: Inmiddels is mijn vote tot 94 % power $0.03 waard en mijn account value is gestegen naar $ 178.28 

Steem ingekocht met de verdiende Steem Dollars

Intussen ben ik afgelopen weken aan het observeren wat er gebeurd met de account value als ik STEEM koop van mijn verdiende Steem Dollars. En ik zie dat het voor dat kleine beetje dat ik inwissel (omdat ik niet veel heb gepost) toch ineens mijn account omhoog pompt met zeker 5 dollar in waarde. 

Power down (Steem Power)

Ik heb de eerste powerdown achter de rug, omdat ik dus wilde weten wat het effect is van de Steem Power - powerdown op je account. Het betekent dat je minder zware stemwaarde hebt, maar het gaat dus geleidelijk in (volgens mij heb ik gelezen) 3 maanden. En ik heb besloten bij wijze van test, slechts 10 SP power down te doen, ipv de 22 SP die ik toen had totaal. Ik hoop dat, wanneer over 2 dagen weer een power down plaatsvind, ik wat meer kan vertellen hierover.

Nog aan het ontdekken

Ik ben dus nog volop aan het uitproberen en ontdekken, en heb me voorgenomen om vanaf dit nieuwe jaar echt actiever zelf te posten. Feit is wel dat ik er meer vertrouwen in heb nu ik deze stijging zo heb zien gebeuren. Vriend is helemaal blij dat ik dan eindelijk wat meer interesse in cryptocurrency aan het tonen ben :) Want hij heeft er gewoon simpelweg geen tijd en energie voor naast het werken.. Ik zal mijn bevindingen van mijn uitprobeersels wat nu wijsheid is hier posten zodra ik dus ook daadwerkelijk wat wijzer ben geworden. Nogmaals is er geen kant en klaar pakketje met steemit succes die voor iedereen werkt, maar het is voor mij simpel: ik heb er geen geld in hoeven stoppen, dus ik ga er gewoon wat mee spelen, en dat is voor mij vaak de beste weg naar succes, dan zie ik daadwerkelijk wat voor effect het heeft..

Hieronder vind je nieuwe posts die ik heb geschreven na dit artikel!

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden