Hoe werkt #Zello (walkie talkie app) ?


Iedereen kent natuurlijk Whatsapp, Facebook, Messenger, Twitter en dergelijke om je sociale contacten te onderhouden.. Maar heb je ook weleens gehoord of gebruik gemaakt van de Zello app ?

Ik had er nog nooit van gehoord tot vorig jaar, dat moet ik bekennen! Maar toen bij mijn vriend en een vriend in Nederland de Whatsapp spraakberichten over en weer vlogen hele avonden lang, en ze dus vaak langs elkaar heen praatten ivm het niet meteen afluisteren, begon de vriend erop te hameren dat mijn vriend echt Zello moest installeren. Vriend sputterde een tijdje tegen, want dit ging prima toch, maar hij ging overstag.

Intussen hebben we beiden al een tijdje de app op onze telefoon staan, en moeten we bekennen dat het inderdaad toch wel wat handiger is dan via Whatsapp spraakberichten te sturen. Het is namelijk live, dus niet achteraf. Je kunt wel berichten achteraf terugluisteren overigens. En bijkomend voordeel is dat de geluidskwaliteit van Zello echt vele malen beter is dan van Whatsapp! Ze noemen het ook wel de Walkie Talkie app ...

Je kunt Zello gewoon in de Play store #Gratis downloaden, en zo ziet het eruit:

Hoe installeer ik Zello op mijn telefoon?

1. Ga naar de Play Store van Google. Klik rechts bovenin op het vergrootglaasje.

2. Zoek op Zello. Indien je de naam volledig invoerd krijg je automatisch Zello Walkie Talkie te zien. Tik daarop.

3. Je komt op de 'pagina' van Zello Walkie Talkie van Zello Inc. Tik op Installeren (of install).

4. Klik op Acceperen en download (of Accept and Download).

5. Het programmaatje is 1.59mb groot.

6. Tik op openen.

7. Zello vraag of je al geregistreerd bent of niet. Indien nog niet geregistreerd krijg je een extra venster. 

Eenmaal geinstalleerd kies je een gebruikersnaam en kun je mensen gaan toevoegen. Die je op naam op kunt zoeken in de app. Daarna kun je samen een groep maken waar je bijvoorbeeld de ander ook beheerder van kunt maken. Ook kun je 1 op 1 gesprekken voeren. 

Wat wij vooral handig vinden, is dat je een knop kunt toewijzen om een gesprek te beginnen. Dan hoef je niet de hele tijd de knop ingedrukt te houden op je scherm om te praten, maar kun je bijvoorbeeld door middel van een van je volume knoppen in te drukken praten. Die je pas weer in hoeft te drukken als je klaar bent. 

Jouw bericht word meteen afgespeeld (mits de ander online staat natuurlijk) dus het is echt live... let wel op je volume wanneer je hem online hebt staan. Ik ben me meerdere keren echt kapot geschrokken omdat mijn vriend zijn telefoon ergens in huis lag, en zijn vriend ineens super hard begon te praten tegen hem. Dan was ik bijvoorbeeld met koken bezig, vriend niet in de buurt en begon er ineen iemand dichtbij me te praten! Geloof me, je schrikt je kapot haha. 

Je kunt het volume ook instellen hoor, die van mijn vriend staat vrij hard, de mijne niet, maar als je telefoon ineens begint te praten ergens in een hoekje dan schrik je. Als je beiden tegelijk praat, speelt hij het bericht van de ander af zodra je stopt met praten (wanneer de jouwe opneemt moet de ander even wachten). 

Ik zou zeggen probeer het eens als je nieuwsgierig bent! Ken je Zello al? Wat vind jij ervan? 

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden