×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Hoe werkt #Zello (walkie talkie app) ?

Hoe werkt #Zello (walkie talkie app) ?


Iedereen kent natuurlijk Whatsapp, Facebook, Messenger, Twitter en dergelijke om je sociale contacten te onderhouden.. Maar heb je ook weleens gehoord of gebruik gemaakt van de Zello app ?

Ik had er nog nooit van gehoord tot vorig jaar, dat moet ik bekennen! Maar toen bij mijn vriend en een vriend in Nederland de Whatsapp spraakberichten over en weer vlogen hele avonden lang, en ze dus vaak langs elkaar heen praatten ivm het niet meteen afluisteren, begon de vriend erop te hameren dat mijn vriend echt Zello moest installeren. Vriend sputterde een tijdje tegen, want dit ging prima toch, maar hij ging overstag.

Intussen hebben we beiden al een tijdje de app op onze telefoon staan, en moeten we bekennen dat het inderdaad toch wel wat handiger is dan via Whatsapp spraakberichten te sturen. Het is namelijk live, dus niet achteraf. Je kunt wel berichten achteraf terugluisteren overigens. En bijkomend voordeel is dat de geluidskwaliteit van Zello echt vele malen beter is dan van Whatsapp! Ze noemen het ook wel de Walkie Talkie app ...

Je kunt Zello gewoon in de Play store #Gratis downloaden, en zo ziet het eruit:

Hoe installeer ik Zello op mijn telefoon?

1. Ga naar de Play Store van Google. Klik rechts bovenin op het vergrootglaasje.

2. Zoek op Zello. Indien je de naam volledig invoerd krijg je automatisch Zello Walkie Talkie te zien. Tik daarop.

3. Je komt op de 'pagina' van Zello Walkie Talkie van Zello Inc. Tik op Installeren (of install).

4. Klik op Acceperen en download (of Accept and Download).

5. Het programmaatje is 1.59mb groot.

6. Tik op openen.

7. Zello vraag of je al geregistreerd bent of niet. Indien nog niet geregistreerd krijg je een extra venster. 

Eenmaal geinstalleerd kies je een gebruikersnaam en kun je mensen gaan toevoegen. Die je op naam op kunt zoeken in de app. Daarna kun je samen een groep maken waar je bijvoorbeeld de ander ook beheerder van kunt maken. Ook kun je 1 op 1 gesprekken voeren. 

Wat wij vooral handig vinden, is dat je een knop kunt toewijzen om een gesprek te beginnen. Dan hoef je niet de hele tijd de knop ingedrukt te houden op je scherm om te praten, maar kun je bijvoorbeeld door middel van een van je volume knoppen in te drukken praten. Die je pas weer in hoeft te drukken als je klaar bent. 

Jouw bericht word meteen afgespeeld (mits de ander online staat natuurlijk) dus het is echt live... let wel op je volume wanneer je hem online hebt staan. Ik ben me meerdere keren echt kapot geschrokken omdat mijn vriend zijn telefoon ergens in huis lag, en zijn vriend ineens super hard begon te praten tegen hem. Dan was ik bijvoorbeeld met koken bezig, vriend niet in de buurt en begon er ineen iemand dichtbij me te praten! Geloof me, je schrikt je kapot haha. 

Je kunt het volume ook instellen hoor, die van mijn vriend staat vrij hard, de mijne niet, maar als je telefoon ineens begint te praten ergens in een hoekje dan schrik je. Als je beiden tegelijk praat, speelt hij het bericht van de ander af zodra je stopt met praten (wanneer de jouwe opneemt moet de ander even wachten). 

Ik zou zeggen probeer het eens als je nieuwsgierig bent! Ken je Zello al? Wat vind jij ervan? 

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden

 
wakeupkitty
Ik.ken Zello niet en praat ook nooit met iemand. Is dit een soort "telefoneren"?
23-01-2018 10:47
23-01-2018 10:47 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
ja eigenlijk walkie talkie want als de ene praat kan de ander pas praten nadat die klaar is.. maar hij speelt het wel direct af..
23-01-2018 11:41
23-01-2018 11:41 • Reageer
Bodycoach
Ik heb deze geprobeerd, maar werkte toch niet direct hoor. Gelukkig hadden we nog de klassieke walkie talkies liggen.
04-01-2018 12:48
04-01-2018 12:48 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Oh hier word hij door vriend dagelijks gebruikt .. ik gebruik het alleen als hij het niet kan horen via whatsapp (geluid is stukken beter in zello en tijdens een busrit kan hij me anders niet horen)
04-01-2018 12:55
04-01-2018 12:55 • Reageer
Ben
Bedankt voor de tip.
23-12-2017 15:21
23-12-2017 15:21 • Reageer
Ingrid Tips en meer
LOL, zie het zo voor me. Uit het niets klinkt ineens een (onbekende) stem, terwijl je denkt alleen te zijn. Ik kende dit nog niet. Maar herinner me een voorval thuis. Zoonlief (nu 11) heeft een paar jaar geleden uitgevonden hoe hij iets opneemt met zijn Nintendo en dan converteert. Vervolgens had hij het gezegde geupload naar een bureaubladwekker en die aangezet. Hoorden wij rond 22 u. (meneer lag in bed) ineens zijn stem: "Computer afsluiten, douchen en naar bed!"
18-12-2017 13:52
18-12-2017 13:52 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Hahahahhaah oh god wat grappig ! Nou ik geloof niet dat je een onbekende stem kunt horen, dat scheelt dus de helft. Je kunt gewoon privacy instellingen aanpassen, misschien iets om nog even bij te vermelden eerdaags (thanks haha) maar vriend heeft zijn geluid echt zo hard staan, ik heb meermaals bijna een hartverzakking gekregen! En dan is het nog een bekende stem lol.. Maar die computer afsluiten douchen en naar bed, hylarisch :)
18-12-2017 13:54
18-12-2017 13:54 • 1 reactie • Reageer
Hans van Gemert
Je speelt dus frases af... kun je dan niet beter gewoon met elkaar bellen?
16-12-2017 12:43
16-12-2017 12:43 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Kan maar als je in een ander land woont beiden is dat duur. Waarom betalen als je internet hebt haha . En ik had laatst geen sim die werkte kon zo toch kletsen :)
16-12-2017 14:20
16-12-2017 14:20 • 1 reactie • Reageer
Bodycoach
Lijkt me leuk !!
15-12-2017 22:02
15-12-2017 22:02 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Is echt handig vooral als je niet van typen houd en hele lange gesprekken hebt. :)
15-12-2017 22:10
15-12-2017 22:10 • Reageer