×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Vandaag poetsen en verder #Minimaliseren

Vandaag poetsen en verder #Minimaliseren


Gisteren avond heb ik samen met vriend wat boodschappen gedaan en heeft hij voor het eerst sinds we hier zijn gekookt als vanouds. Conclusie is dat het qua kosten inderdaad vrij weinig uitmaakt of je een pasta cabonara thuis kookt of dat je die buiten de deur eet. (Ik kan natuurlijk niet alle gerechten over 1 kam scheren nu). En dan maken wij nog altijd de simpele variant dus geen dure kazen oid erbij. 

Ik wist dat het vanaf vandaag de hele dag zou regenen bijna en ik een gaatje zou moeten vinden met redelijk weer om boodschappen te doen, dus besloot vast wat dingen in huis te halen meteen. Helaas was er echt geen brood mee, dus zal straks toch eruit moeten, helaas.. 

Aangezien gisteren de hond besloot binnen zijn behoefte te doen tot 4x toe heb ik een groot deel van het huis meteen gemopt, en mijn planning is sowieso vandaag de woonkamer verder even stofvrij te maken, de vloer te vegen en de rest te dweilen. Al onze spullen staan nl in deze ruimte, het is de grootste ruimte van het huis ook, en de host gebruikt deze zelf eigenlijk nauwelijks. 

Het wasrek staat ook hier, omdat ik bang ben dat de hond anders aan onze kleding begint te knagen als we er niet zijn, en heb zojuist de laatste lading kleding in de wasmachine gegooid, dus dat is vast gedaan. Helaas ben ik gisteren vergeten om azijn mee te nemen, want die gouden tip van Soberana in een ander topic wil ik er wel inhouden. Voor het geval je dat nog niet wist of deed, ipv wasverzachter azijn gebruiken, echt doen! Vriend had in Spanje allemaal uitslag over zijn hele lichaam waar kleding zat, en het werd steeds erger, overigens had ik toen zelf nog nergens last van.. Dus ik voerde de tip van Soberana in, en niet alleen kwamen de zwarte kledingstukken ipv grauwig er weer stralend zwart uit, ook verdween langzaam de uitslag bij vriend. De wasmachine hier heeft geloof ik een hele berg aanslag wasmiddel in de trommel, want hoewel ik slechts 1/5 wasmiddel gebruik van het minimum proef ik (serieus!) het wasmiddel als ik heb gewassen.. En begint het bij mij ook te kriebelen als ik onder het dekbed lig.. Plan was daar vandaag wat aan te veranderen en even azijn te halen.

Verder wil ik nogmaals door onze kleding items gaan, en op schrijven wat vervangen word en zodra dat gebeurt is weg gaat. Zodat ik overzicht heb wat ik moet halen voor we richting die training in Belgie vertrekken. Ten eerste zal er een goede koffer (of 1 grote en handbagage) moeten komen om het reizen te vergemakkelijken. We willen zo min mogelijk meenemen maar hebben wel echt wat basis dingen nodig, en vriend moet daar wel echt goed voor de dag komen. Dus shoppen is noodzakelijk vooraf. Ik geloof van alle items die we bij hebben (en dan tel ik even de wintermutsen enzo niet mee die nog echt te warm zijn) we maar 30 % max gebruiken. 

Dus ik wil ze uit de koffers halen in een zak moppen en zien of dat over een week nog het geval is, dat die spullen niet worden gemist, zo ja ga ik ze aan de zwervers hier schenken waarvan ik denk dat ze er nog wat om geven. Er zijn er ook zat die het niet lijkt te boeien en enkel drank willen scoren. Ik help liever degene die er ook wat aan hebben. 

Maar je kent het wel, er zijn altijd items waarvan je denkt, het is toch een verschoning en handig te hebben. Dus ga het even een weekje testen of ik er dan nog steeds niet ben aan geweest :) Maar dan ligt het in elk geval niet meer in de weg in de koffer haha. 

Verder heeft vriend een aantal woonplaatsen gehad waar we zouden moeten kijken om heel goedkoop te wonen en waar we dan gewoon een huis met tuin hebben, maar wel te doen is qua afstand naar zijn werk. Dit staat ook op de planning vandaag. 

We waren gisteren bij de bank geweest, en zouden moeten kunnen internet bankieren (wel zo handig om te zien of je voorschot er al is, ipv steeds met je paspoort naar het kantoor) helaas werkte het weer eens niet. Dus vriend mag vandaag wederom daarheen in zijn pauze. Best sneu, ik vind persoonlijk dat die meneer aan de balie er een potje van maakt. En geloof dat ze dat bij het bedrijf ook vonden...Hopelijk is dat vandaag opgelost.

Oh ja, verder heb ik gisteren mijn eerste instort moment gehad hier, niet leuk, janken en frustratie alom. "Ik wil hier niet zijn " riep ik vooral, nu kan ik wel weer redelijk ermee om gaan maar gisteren was het even teveel. Hopelijk hebben we snel ons eigen plekje en voel ik me daar ook prettig. Deze aankomende maand is sowieso emotioneel een zware voor mij omdat de verjaardag van mijn zoontje eraan komt. Je begrijpt dat dat in combinatie met een emigratie en straks op steenworp afstand zijn heel zwaar is....

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden

 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties