A Mindful Life


Mindfulness

Wat houdt mindfulness eigenlijk in? Is het aandachtig bezig zijn met je ademhaling en gericht op de yoga of heeft het meer betekenis dan wij denken. Het laatste werd mij de laatste tijd steeds helderder. Voor mij betekent mindfulness niet alleen bezig zijn met yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie. Nee, voor mij betekent mindfulness aandachtig leven. Door aandachtig te leven merk ik dat ik gelukkiger ben. Als ik bezig ben met tuinieren wil ik met mijn hoofd bij tuinieren zijn en niet bij de dag van morgen. Als ik een film aan het kijken ben wil ik met mijn aandacht bij de film zitten en niet bij de afspraak die volgende week staat. Klinkt wel logisch toch?  Maar niets is minder waar. Ga maar eens bij jezelf na hoe vaak je op een dag wel niet afdwaalt met je gedachten.  Dit kan door allerlei factoren gebeuren, zoals een afspraak die staat, maar ook het kind van de buren die hard in de tuin staat te schreeuwen.  Naast het afdwalen voeren wij veel activiteiten uit op de automatische piloot. Hoe vaak reed je niet in de auto naar het werk en had je het gevoel 'ineens' op het werk aan te komen. Natuurlijk moeten we opletten in het verkeer, maar ik durf te wedden dat een groot gedeelte op de automatische piloot gaat. Denk ook aan de handelingen zoals tandenpoetsen, traplopen, fietsen enzovoort. 

Door mindfulness te beoefenen lukt het je steeds beter om bij jezelf te blijven en bij je eigen gevoel. Hierdoor kan je de activiteit die je uitvoert met volle aandacht uitvoeren.  Waarom zou je mindfulness willen beoefenen? Heel simpel. Door dit te trainen zou je uiteindelijk minder stress ervaren, besluitvaardiger worden, zelfverzekerder, gelukkiger en het heeft nog talloze positieve effecten. 

Natuurlijk heeft het afdwalen in je hoofd ook wel weer een positieve kant. Doordat je wel eens afdwaalt komt creativiteit naar boven. Op deze momenten kom je misschien op een oplossing op dat ene moeilijke vraagstuk of krijg je ineens een geniaal idee.

Doordat ik de laatste tijd bewust bezig ben met aandachtig leven kwam ik op een idee. In mijn hoofd was het idee helemaal geweldig, maar ik twijfelde in beginsel een paar keer hoe ik dit nou ten uitvoer moet gaan brengen. Mijn ego hield mij weer tegen en vertelde mij al dat het mij toch niet ging lukken.  Nu zet ik dan toch de stap, hup ego opzij,  en wil ik mijn idee gaan uitwerken.  Eigenlijk wil ik er gewoon mee beginnen. 

Elke dag heeft iets positiefs

Als je de dag begint met positieve gedachten begint, ben ik er van overtuigd dat iedere dag iets positiefs te bieden heeft. Hoe zwaar, vervelend of tenenkrommend het soms kan zijn. De uitdaging die ik voor mezelf heb gevonden en waar ik jullie graag in mee wil nemen is een blog te beginnen genaamd:  A Mindful Life.  

Deze blog gaat simpel weg over het dagelijks leven van mij.  Graag neem ik jullie mee in mijn denkwereld en laat ik jullie zien dat er uit elke dag iets moois/positiefs te halen valt. De uitdaging die ik aan wil gaan is een jaar lang 365 dagen iets positiefs uit de dag te halen en dit te verwerken in een blog. Een heleboel positiviteit dus! Ik nodig je uit om je te laten inspireren en energie te halen uit mijn positiviteit! Ik beloof dat het een blog gaat worden waar veel spiritualiteit, wet van aantrekking, mindfulness, dieren, liefde en geluk voorbij gaat komen. 

De blog schrijf ik via YOORS en de blog publiceer ik vervolgens ook op mijn Facebookpagina:  A Mindful Life. 

Deze uitdaging ga ik aan en ik hoop dat ik jullie kan inspireren met mijn kijk op de wereld.