Segway tour Amsterdam


Ooit al eens op een segway willen staan? Dan is een segway tour misschien wel iets voor jou!

Je kan een segway tour doen door onze mooie hoofdstad Amsterdam. Ik heb deze tour ook gedaan en het is mij zeer goed bevallen!

De tour start op het adres Sint Jacobsstraat 23 te Amsterdam. Hier is een pandje gevestigd waar de gidsen je opvangen. Samen met mijn vriend stond ik te wachten op de instructies van de gidsen. Ik zie dat er nog 8 andere mensen naar binnen komen. We gaan dus met een groep van totaal 10 mensen, gezellig hoor! Als eerst teken je een formulier voor een eventuele verzekering, eigen risico en dat soort zakelijke dingen. Als je nog nooit op een segway hebt gestaan vraag je bij jezelf wel even af of het nodig is ja of nee. Ik zit een tijdje na het formulier te staren en besluit geen 'extra' verzekering te nemen. Nadat de formulieren zijn ingevuld lopen we naar een rustige straat waar geen verkeer komt. In deze straat gaat het dan echt gebeuren. Ik stap voor het eerst op een segway! Eerst 1 voet en dan de andere voet. Fascinerend dat het board zichzelf balanceert! Onwennig hoe het aan het begin ging, hoe snel ik nu door de straat aan het 'scheuren' was. Als iedereen een beetje aan de segway gewend is gaan we op weg! De tour kan beginnen! We hebben er prachtig weer bij! Het zonnetje schijnt, maar in de schaduw is het nog wel een beetje fris.

Het eerste gedeelte van de tour was door een rustig straatje van Amsterdam. Nou ja rustig? Als dit rustig is wil ik echt niet weten wat ze bedoelen met het drukkere gedeelte van Amsterdam! Wat een mensen en wat een verkeer! Als je op zo'n segway staat en je rijdt in een groep dan heb je wel veel bekijks! Op iedere hoek van de straat, nee op iedere vierkante meter, staat wel een mens die een mening heeft over de segway tour die hen passeert. Ik heb de neiging om iedereen antwoord te geven op hun positieve of minder positieve reacties. De gedachte die vooral door mij heen gaat is de vraag waarom mensen niet gewoon lekker op zichzelf kunnen letten. Leef en laat leven!

Quote

Op iedere hoek van de straat, nee op iedere vierkante meter, staat wel een mens die een mening heeft over de segway tour die hen passeert.

Loutter

We vliegen door de straten van Amsterdam. Leuke winkels, panden, mensen en verkeer worden gepasseerd. We gaan door de straten van de Jordaan heen. Prachtig! Er zijn natuurlijk veel bruggetjes in Amsterdam om de grachten over te kunnen. Dit was aan het begin ook erg spannend, omdat het wat steiler is. Nu ik het een beetje onder de knie had was ik wel benieuwd naar het drukkere gedeelte.
Het drukkere gedeelte was niet echt mijn ding. Verkeer, fietsers, mensen van alle kanten. Nee, niet dat fietspad wat midden door de binnenstad loopt! Ik zie een zebrapad en hordes mensen. Hier kom ik toch nooit door heen! Oké gewoon een beetje afdwingen en gaan met die segway! Gelukkig, dat heb ik ook weer overleefd. Wat staat er nog meer te wachten? We passeren nog enkele drukke kruispunten. Ik reed, samen met mijn vriend, helemaal achteraan de groep. Dit was best wel irritant als je een drukke kruising over moest. Tegen de tijd dat wij aan de beurt waren om over te steken stond het verkeerslicht al weer op rood. Ellende! Het drukke gedeelte duurt gelukkig niet heel lang en het eindpunt is alweer in zicht.
Ik stap de segway af en op dat moment voel ik pas hoe koud mijn voeten zijn. Ze voelen helemaal dood aan! Ach, als dit het ergste is! Ik heb een prachtige ervaring gehad en het was echt super leuk! Ontzettend leuk om op een segway te staan en als je direct door Amsterdam rijdt dan leer je de skills ook gelijk! Ik vond het drukkere gedeelte zelf wel iets minder, omdat ik meer bezig was met het verkeer en de mensen om mij heen dan met mijn omgeving.

Ik raad het iedereen aan! Alleen, samen of met een groep. Ik had het niet willen missen!