India Rishikesh YTT


Ik was een tijdje afwezig, omdat ik een paar maanden naar india ben geweest voor een yoga leraren opleiding. Ik probeer nu weer alles bij te houden. Maar hier een klein stukje wat ik erover geschreven heb.


Voordat ik aan de reis begon, dacht ik te weten waar deze reis over ging en waar ik aan begon. Maar niets is minder waar, want mijn hele filosofie over yoga is veranderd. Het is een intense reis geweest en yoga heeft mij laten zien waar het werkelijk allemaal om draait. Het gaat niet eens zozeer om yoga alleen, het gaat om alles eromheen wat alles tot 1 geheel maakt. De filosofie van yoga is om naar binnen te gaan en alles in jezelf tot eenheid te brengen, maar om daar te komen zal je door bepaalde stappen heen moeten gaan. Het gaat niet zomaar om bepaalde rituelen en disciplines navolgen, maar het gaat om datgene te doen wat het beste uit jou haalt. Wat er voor zorgt dat je weer in balans komt en blijft. Maar om deze processen door te gaan en te doorleven, zal je eerst met jezelf in balans moeten komen. En daar komt yoga en de hele filosofie erachter bij kijken. Alle asana's die gericht zijn om die oude opgeslagen emoties in jou lichaam/systeem op te lossen en te helen. De pranayama's die jou helpen om jou hele lichaam te reinigen van oude emoties, gedachtes, ziektes en noem zo maar op. De shatkarma's die daar ook aan bijdragen om het lichaam schoon en heel te maken van binnen uit. De meditaties die jou in een hogere staat van bewustzijn brengen, nadat je al de voorgaande processen hebt gevolgd.


Een hogere staat van bewustzijn die jou de wijsheid en kracht geeft om anders en volledig in het leven te staan. Het is een proces van beweging, heling en vereniging met jezelf. Een proces die onderschat wordt door de meeste mensen, maar het brengt je zoveel meer dan ons in het westen wordt geleerd. Het is geen sport, en het zijn ook niet zomaar oefeningen. Het is een heel mooi proces wat zo in elkaar gezet is, wat jou weer terug brengt naar jezelf. Het is een moeilijk proces, want je moet jezelf en jou patronen en oude emoties onder ogen komen. Je wordt geconfronteerd met jezelf en je grenzen, je mogelijkheden, je comfortzones, je lichamelijke grenzen en hoe je hoofd en lichaam met elkaar in verbinding staat. Als je lichaam teveel gespannen is, dan zit je teveel in je hoofd en vice versa. De hele filosofie van yoga leert je hoe alles met elkaar in verbinding staat en hoe de processen je verder zullen brengen, waardoor je volledig in balans komt met jezelf en vanzelf met de wereld om je heen.

Het was voor mij misschien wel het zwaarste proces wat ik heb mogen doorstaan, en ik heb hele zware lessen gehad. Dit is een reis wat niet voor iedereen weggelegd is, dat besef ik heel goed. En zie het absoluut niet in als iets wat rooskleurig is, want al kwam ik voor de yoga, het bracht mij veel meer en ik heb meer tranen gelaten dan ik afgelopen jaar het hele jaar heb gedaan. Ik heb momenten uitgeschreeuwd dat ik naar huis wilde en zag het soms totaal niet zitten. Lichamelijk en emotioneel heel veel pijn gehad en raakte erg in de knoop met mezelf, maar mede door steun van mijn lieve vrienden en familie heb ik het doorstaan. Het papiertje staat voor mij voor meer dan alleen een diploma voor yoga, het helpt mij herinneren waar ik doorheen heb moeten gaan om te komen waar ik nu ben. Ik ben heel diep gegaan deze reis en ik kan het niet mooier maken dan het is. De rauwe werkelijkheid is voor mij heel anders geweest. Maar zo diep als ik gegaan ben, betekend voor mij dat ik vanaf nu alleen maar omhoog kan gaan.
Bedankt voor jullie toegewijde steun om mijn pagina te volgen, want ook jullie zijn een inspiratie voor mij om door te blijven gaan met waar ik mee bezig ben. Mensen inspireren door mijn verhalen te vertellen en er te zijn voor die mensen die het nodig hebben. Alle liefde voor jullie 💖

🙏Namaste Love Diana


www.love-d.nl