×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Uitreiking Fintro Literatuurprijs

Uitreiking Fintro Literatuurprijs


Begin april kreeg ik het leuke nieuws dat ik lid mocht zijn van de lezersjury! Spannend met 100 andere enthousiaste lezers begon ik aan de mooie stapel van 5 genomineerde boeken. De Fintro Literatuurprijs is een gewilde bekroning voor elke auteur. Het was dan ook een eer dat ik mocht zetelen in de lezersjury.

De laatste vijf weken heb ik naar deze dag toe geleefd en was ik heel benieuwd wie de prijs zou winnen.
Spannend was het afwachten! Eerst werd de prijs van de lezersjury uitgereikt, Wil, van Jeroen Olyslaegers won de publieksprijs. Daarna werd de prijs van de vakjury (€25.000) uitgereikt. Alweer ging Jeroen Olyslaegers met de prijs lopen!

Wil is zeker een verdiende winnaar, maar het was niet mijn favoriet. Oksana, van Donald Niedekker was mijn favoriet uit de shortlist. Op een vernieuwde en poëtische wijze heeft Donald Niedekker een literaire parel gemaakt. Je wordt diep geraakt tijdens het lezen en elk woord in het boek straalt iets literair uit. Ik was duidelijk niet de enige die fan was van Oksana. Ook de kersverse ouders van dit kindje (zie foto) waren fan en gebruikte de openingswoorden van Oksana in hun geboortekaartje. 

Na de uitreiking was er een gezellige receptie waar ik de kans kreeg om enkele handtekeningen te verzamelen en met medelezers en auteurs te kunnen praten.
Ik ben heel blij met deze ervaring als lid van de lezersjury. Graag zou ik alle interessante mensen die ik vandaag ontmoet heb, zowel auteurs als juryleden, willen bedanken om zo enthousiast en gezellig te zijn.

Lezersjury Fintro Literatuurprijs 2017

Wil je graag nog meer te weten komen? lees dan snel verder!

Shortlist Fintro Literatuurprijs bekend!

Had je graag een overzicht van de shortlist? Deze kan je hier vinden!