De tijd is gekomen...

De tijd is gekomen...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

In die tijd dreef de Geest Jezus naar de woestijn. Veertig dagen bracht Hij in de woestijn door, terwijl Hij door de satan op de proef werd gesteld. Hij verbleef bij de wilde dieren en de engelen bewezen Hem hun diensten. Nadat Johannes was gevangen genomen ging Jezus naar Galilea en verkondigde Gods Blijde Boodschap. Hij zei: “De tijd is vervuld en het Rijk Gods is nabij; bekeert u en gelooft in de Blijde Boodschap.” Marcus 1:12-15

Bijbeltekst in de serie: Bijbelleesrooster voor de kerken, overdenking zondag 18 februari 2018.

Je zou er zomaar overheen lezen, dat de Heilige Geest Jezus ‘uitdreef naar de woestijn’, vlak nadat Hij gedoopt werd in de Jordaan en de duif als symbool van de Heilige Geest, op Hem neerdaalde daar in de Jordaan. Direct nadat Hij door Johannes gedoopt was, werd Jezus de woestijn ingeleid.

Het is een veertig dagen tijd, waarin Jezus in afzondering op God vertrouwd en God die Hem voorziet in de noden die Hij heeft. De Satan Hem in beproeving stelde. Maar nadat Hij dit alles had doorstaan, ging Hij naar Galilea en verkondigde Gods Blijde Boodschap: “De tijd is vervuld en het Rijk Gods is nabij, bekeert u en gelooft in de Blijde Boodschap”.

Soms ervaar je wellicht in je eigen leven een soort woestijn periode. Een periode waarin je droogte en dorheid ervaart. Waar je eerder de wilde dieren om je heen ziet en weinig zicht op wat komende is.

Het is ook het moment om jezelf de vragen te stelen:

Welke geest drijft me voort in de dingen die ik doe?

Is mijn hart een thuis voor de Geest van God?

Zou de Heilige Geest me kunnen uitnodigen om het rustiger aan te doen?

In de bijbel is de “wildernis” een plaats van openbaring van en verbondenheid met God. Ik moet bijkomstige zaken naast mij neerleggen om God te ontmoeten. God wordt zowel in leegte als in volheid gevonden. Ik kan Hem vinden in de leegte van ziekte en ouderdom en ontgoocheling en mislukking en eenzaamheid.

In deze periode, die nu ook door vele kerken wordt gebruikt als 40 dagen vastentijd, kunnen we dan God beloven, dat we trouw zullen zijn? Is ons verlangen dat Gods Koninkrijk bij ons komt in die wildernis, in de ruimte van rust en tijd die het mij nu biedt? Is jouw verlangen om dieper in de Blijde Boodschap te geloven? Of moet je erkennen dat je (op sommige gebieden) nog bekering kunt gebruiken?

Psalm 23 zegt het zo mooi:

‘Zelfs al ga ik door een diep dal van duisternis, God is mij nabij’.

Op deze zondag bid ik je toe, dat je zult ervaren dat God jouw nabij is. In je ziekte, in je ouderdom. In de woestijn van het leven, de periode die je nu ervaart. God is nabij!

‘Been there, done that’, hoor ik mensen nog wel eens zeggen, als jij vraagt om gebed in en voor deze periode. Besef echter dat jij NOOIT in de schoenen van de ander hebt gewandeld, dat jij NOOIT die zelfde periode en ervaringen hebt gehad die een ander door moet maken. Ieder ervaart deze perioden op een geheel ‘eigen – wijze’. De ene voelt zich gesterkt, de andere voelt zich juist zwak. Laten we samen de Here zoeken en ons verre houden van ‘been there, done that’.

Gezegende zondag, Gods Koninkrijk is nabij, geloofd de Blijde Boodschap!

Bijbelleesrooster voor de kerken

Lees hier alle overdenkingen die ik heb geschreven in deze serie.
signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (1 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Zijn dit stukjes uit de Bijbel in jouw woorden verteld? Ik ben intussen ook op jacht gegaan naar bijbelboeken in de Kringloopwinkels.
| 21:56 |
Klopt, ik schrijf zelf deze overdenkingen. Goed dat je daar naar op zoek bent gegaan, welke zoek je vooral?
| 22:11 |
Ik ben nu vooral de kleuter-en kinderversies aan het kopen. Deze lezen al zo moeilijk vind ik. Heb ook de indruk dat je immens veel bijbels moet kopen en dat in elk boek wat anders staat. Ik verkies eigenlijk een dik exemplaar met normale lettergrootte en in gewone tekstvorm. Ik zag vandaag op You tube een filmpje met een interessante bijbel (had een benaming met het woord 'leven 'in). Ben deze gaan zoeken in de bibliotheeklijsten van Vlaanderen (België), maar vond hem niet. Er is el veel op You tube te vinden. ik denk dat ik daar eens begin.
| 22:51 |
Waarschijnlijk 'Het Leven', praktische lessen uit het Boek. Mooie Bijbel en zeker een goede keuze als je die kunt kopen. Je kunt ook de NBG vertaling kopen, is erg goed en wordt in veel kerken gebruikt. Kost ik meen iets van € 22,50. Vaak kun je ze online bestellen. Maar mag ik je een tip geven? Als je hem niet kunt betalen, ga eens in gesprek met de plaatselijke dominee, die is vaak wel bereid om je er 1 te geven (als het een goede is) ;-) Ik heb er al zoveel weg gegeven. Heb nog even gekeken of ik er 1 had staan, maar helaas. Ik heb alleen nog Bijbels die ik gebruik bij de studie. Die vallen soms van ellende al uit elkaar. De Bijbel het Leven is best prijzig (rond de 70 euro en is meer een studie Bijbel), Het Boek is ongeveer 30 euro.
Kijk wel uit met Youtube, veel meningen, die soms ongegrond zijn en Bijbels onjuist!
| 23:17 |
Dank voor het advies. Ik ga de plaatselijke pastoor eens aanschrijven. Ken hem vrij goed.
| 22:30 |
Gewoon doen, laat even weten hoe dat afloopt.
| 23:33 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen