Leuke hoezen voor glazen vazen.


Haken en breien hebben altijd tot mijn favoriete bezigheden gehoord. Toen ik ietsje jonger was, breide ik nog truien, maar dat vind ik nu te ingewikkeld. Geen rust meer om patronen op mijn gemak te lezen en uit te proberen. Terwijl ik toentertijd best wel een aardig steekje kon breien! Ik wil nog wel eens een shawl breien, maar daar houdt het ook mee op.Haken daarin tegen vind ik nu nog steeds heel leuk om te doen. Vooral sinds ik het idee, op het internet, heb gevonden om losse hoezen voor vazen te haken. Ik ga nu regelmatig naar de kringloopwinkel om glazen vazen te scoren. Recyclen op een creatieve manier, leuk toch?! En zodat ik weer kan haken....


Het materiaal dat ik gebruik om te haken is Zpagetti garen, gemaakt van gerecycled textiel. Samen met het garen en haaknaald nr. 9 kun je hele leuke hoezen maken in alle kleuren en maten. Met een paar leuke accessoires kun je de hoes nog iets extra's geven.


Nu vond ik vandaag ook een beschrijving op het internet over hoe ik zelf Zpagetti garen kan maken. Zodra ik dat een keer heb uitgeprobeerd en wanneer het ook gelukt is, zal ik dat zeker op deze blog plaatsen.