×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Verander jezelf - iedereen is je spiegel.

Verander jezelf - iedereen is je spiegel.


Ik schreef onlangs een uitgebreid artikel over hoe je anders kan/moet denken om jezelf een mooie toekomst te gunnen. Dat artikel is ‘Verander je denken, en de wereld is van jou!’

Omdat ik zoveel mooie reacties kreeg, schrijf ik een vervolg. Dat artikel was een leuk begin, het werkt en nu zit je met vele andere vragen. 1 van die vragen beantwoord ik vandaag, vanuit mijn eigen probleemsituatie.

Zie je, begin 2017 was ik helemaal niet wie ik vandaag ben. Vandaag ben ik sterk gegroeid, ik kom op voor mezelf en ik laat me niet meer schuren. Ik sta sterk in mijn schoenen, op zowat alle vlakken.

Het was een lang leerproces, dat zeer pijnlijk was, maar ik zou het zo opnieuw doen. Sterker nog, ik doe het elke dag opnieuw. En het maakt mij gelukkig.

Soms moet je gewoon je ogen open doen, alles herstellen wat kapot is, en verder gaan waar je was gebleven. Dat deed ik en doe ik nu nog elke dag. Het wordt gemakkelijker en het beloont zichzelf.

Mijn probleem begin 2017 (en de jaren ervoor) was mijn man. Lieve vent, doet heel veel voor ons, maar hij was ook een work-a-holic. Hij kon alleen over zijn werk praten als hij thuis was, was heel de tijd gestresseerd en we liepen allemaal op de tippen van onze tenen als hij in de buurt was.

Ik zeg was, want dat is nu helemaal verleden tijd.

En het maakt niet uit of je partner een work-a-holic is, drugsverslaafd, een gokker, of wat dan ook. Er valt iets aan te doen.

Verander jezelf door anders te denken, wees niet boos op een ander, maar neem de boodschap aan en help jezelf vooruit.

Iedereen is een spiegel.

Het leven is een spel. Jij staat op het dambord en je overziet enkele vakjes. De speler overziet het hele spelbord. Jij hebt maar een beperkt zicht op een mogelijke toekomst, de speler heeft het hele zicht op de toekomst die hij in gedachten heeft.

Dat wil zeggen dat de speler soms een stuk van zijn kleur opoffert voor het grotere geheel. Jij ziet dat grotere geheel niet en jij joelt de speler uit. Want wie gaat in godsnaam zijn eigen manschappen opofferen?

Goed, het leven is een spel, en jij kent maar een klein stukje van het speelveld. Alle andere personen die je kent, zijn de andere spelers. Er zijn tegenstanders en vrienden.

Vrienden zijn lief, helpen je en zeggen alleen maar leuke dingen tegen je. Geweldig om je goed te voelen. Maar als je je problemen en je angsten wil oplossen, dan heb je daar niks aan.

Dan heb je de tegenstanders. Oh, je kent ze wel, die personen die altijd maar terug komen en die je uit de grond van je hart echt kan haten. En je vraagt je soms af waarom ze niet gewoon kunnen wegblijven?

Dan blijven die personen weg, en krijg je gewoon andere personen met dezelfde boodschap op je pad, die nog een beetje erger zijn.

Al die personen zijn jouw spiegels. Ze hebben de ondankbare taak om je lessen te laten leren. En die lessen heb je nodig om een beter zelf te worden. Want alleen de vijand kan je tot in de details, zonder schroom, vertellen wat jij beter moet doen, wat jouw werkpunten zijn.

Jouw tegenstanders zijn de mensen die je de allermooiste boodschappen zullen en kunnen geven. Zij zijn in staat om jouw denken te veranderen, en dat is het mooiste kado, in de lelijkste, hatelijkste en pijnlijkste verpakking dat je ooit zal krijgen.

Omarm in gedachten de vijand, erken dat ze een taak voor je hebben, en ga er mee aan de slag. Wees niet meer boos op hen, ook niet op jezelf. Zij zijn maar de boodschapper.

Wees je bewust van de spiegels.

Als iedereen een spiegel is (ook je kinderen, je buren, je vrienden, je moeder, je partner) dan begrijp je misschien er veel werk aan de winkel is.

Laten we terug gaan naar mijn voorbeeld;

Mijn man werkt altijd, is niet thuis, hij ontloopt zijn kinderen. Dat is mijn spiegel.

Laat ik die uitspraak even op mezelf toepassen. Ik werk altijd, ik ben niet thuis, ik ontloop mijn kinderen. In mijn gedachten klopt daar niks van, maar schijn kan bedriegen.


Lees het hele artikel op mamametminder, klik hier!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Maya
ja het is mooi als dat eenmaal door hebt en dan kun je er wat mee :)
08-10-2018 11:45
08-10-2018 11:45 • Reageer
Louter
Super goed artikel! Mooi geschreven en enorm herkenbaar!
06-03-2018 12:54
06-03-2018 12:54 • Reageer