Natuurgebied het Swalmdal


Een dagje overgeslagen maar hier is dan, genomineerd door Hans, mijn bijdrage aan dag 5 voor de  Foto-Zevendaagse (een idee van Gertiena). Ik hou van de natuur en dwaal graag door bossen, heiden of stranden. Dit plog gaat over het gebied rondom mijn huis, ik noem het mijn "achterste-achter-tuin".

Het landgoed bij mij om de hoek, ligt ten oosten van Swalmen en omvat tevens de Hout en het Wandelpark bij het zwembad. Door het gebied loopt de sterk meanderende Swalm met verschillende zand- en grindbanken. De diverse poelen in het gebied worden gevoed door grondwater en, bij hoge waterstanden, door de Swalm. Soms bij hoog water zijn delen van het gebied slecht begaanbaar omdat ze veranderen in  modderpoelen. Dan is het een hele uitdaging om het wandelpad te volgen. Ik hou er wel van!

Het mooiste vind ik een bos waar ook water voor komt. Die combinatie is op een of andere manier erg rustgevend.
Het water van de Swalm stroomt snel en is daardoor altijd erg helder.  Al verschillende keren hem ik ijsvogeltjes gezien die even een visje mee kwamen pikken. Ze bouwen ook hun nestjes ook in dit natuurgebied!


In sommige stukken van het gebied lopen de paarden vrij rond en gaan net daar liggen waar jij graag door wilt. 

Deze jonge  kanjer is mijn grote vriend. Alsof we elkaar al lang kenden. Het afgelopen jaar heb ik hem helaas niet meer gezien.

Het zaad voor volgend jaar 

Natter dan nat. Tijd voor rubber laarzenMeer interessants over het Swalmdal lees je hier!

Ik nodig AnCreatief uit om mee te doen aan deze uitdaging, kijk maar even bij Gertiena!

Paddenstoelen en andere huisjes

7 daagse foto challenge - Dag 5

wil jij je ook GRATIS aanmelden?

Het zou heel fijn zijn als je dan mijn persoonlijk link hieronder wilt gebruiken!.