Sketch Crawl


30 maart 1853 was de geboortedag van Vincent Van Gogh. Mieke van Zundert, kunstenares, organiseerde een schetsmiddag in zijn geboorteplaats Zundert. 
Een 'schets-kennisje' nodigde me uit om met haar mee te rijden en omdat ik graag iets nieuws probeer en mensen ontmoet nam ik die uitnodiging met beide handen aan.

Plantenbak in de tuin van het huis van Vincent van Gogh. Nu 'bewoond' door een hele gezellige Brasserie, met heerlijke appeltaart trouwens!

 

Bij aankomst werden we ontvangen met koffie en beschuit met muisjes, al heb ik geen flauw idee wie de gelukkige moeder of oma moet zijn. Er waren nog een stuk of 15 schetsers aanwezig en ik merkte dat verschillend mensen elkaar al kenden. We kregen een plattegrond van het dorp en toen kon het feest beginnen. Bepakt met tekenspullen zochten een ieder in plekje in het dorp van Vincent. Ik postte me bij het kerkje van Vincents vader en werd getrakteerd op een heerlijk voorjaarszonnetje in mijn rug. Onwennig ging ik aan de slag en al snel vergat ik alles om me heen.

Ik had maar een kleine schetsboekjes bij me en concentreerde me op het dak van het kerkje.  Het mooie torentje met klok en een stralende windhaan op de punt straalden in de zon. En zo vloog de tijd voorbij.

Om vier uur zouden we weer verzamelen in het Van Gogh huis en toen ik daar aankwam hadden zich blijkbaar nog meer mensen aangesloten bij deze sketch crawl. Alle werken werden opgehangen zodat ze mee konden doen een een expositie (tot en met maandag) in het Vincent huis.

Wat een geweldig gezicht, al die verschillende stijlen.
Ik was eigenlijk niet van plan mijn werk op te hangen maar verschillende mensen drongen er op aan dat ik het toch zou doen, dus ik deed het! 

Al met al een super leuke dag waarvan ik met volle teugen hebt genoten. Voor herhaling vatbaar!


Nog een paar foto's...

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!